Φτιάχνω συντηρώ ελιές

Φτιάχνω συντηρώ ελιές

Πως φτιάχνουμε σπιτικές ελιές

Οι πιο διαδεδομένες σπιτικές φαγώσιμες ελιές είναι οι χονδροελιές που γίνονται στουμπιστές. Ακολουθούν οι ελιές καλαμών που γίνονται χαρακωτές και ξιδάτες.

Παρασκευή φαγώσιμων ελιών
Από τον Οκτώβριο μέχρι τον Ιανουάριο είναι κυρίως η εποχή που ωριμάζουν οι ελιές στην Ελλάδα, αναλόγως την ποικιλία τους και την περιοχή μας.
Μεγάλη προσοχή πρέπει να δώσουμε στο μάζεμα και στην συγκομιδή των φαγώσιμων ελιών, η οποία πρέπει να γίνετε πάντα με το χέρι, για να μην χτυπιούνται και μαυρίζουν οι ελιές με αποτέλεσμα να μας χαλάσουν.

Οκτώβριος στο αγρόκτημα

Τι φυτεύουμε, καλλιεργούμε και τρώμε τον Οκτώβριο

Σπέρνουμε:Μαρούλια, πράσα, ραδίκια, ρόκα, ζοχούς, αντίδια, καφκαλίθρες, μυρώνια, μαϊντανό, σινάπια, σπανάκι, καρότα, παντζάρια, ραπανάκια.
Φυτεύουμε:Κρεμμύδια, σκόρδα, μπιζέλια, κουκιά.
Μεταφύτευουμε:Μάπες, μπρόκολα κουνουπίδια, μαρούλια, αγκινάρες.

Οκτώβριος στο αγρόκτημαΟκτώβριος στο αγρόκτημα

Ημερολόγιο Καλλιεργειών

Ημερολόγιο Καλλιεργειών

Το ξεκίνημα της καταγραφής των αγροτικών εργασιών στο χωράφι μου

  • Ανοίγω αυτήν την ενότητα για να ταξινομήσω τις αγροτικές, γεωπονικές και δενδροκομικές εργασίες που κάνουμε σε ένα αγρόκτημα, ξεχωριστά κάθε μήνα του έτους.
  • Είναι ένας μικρός ερασιτεχνικός οδηγός, που πιστεύω να βοηθήσει αυτούς που αρχίζουν να ασχολούνται ξεκινώντας με ένα μικρό περιβόλι.

Σπόροι και φύτεμα