Πως φτιάχνουμε σπιτικές ελιές
Οι πιο διαδεδομένες σπιτικές φαγώσιμες ελιές είναι οι χονδροελιές που γίνονται στουμπιστές. Ακολουθούν οι ελιές καλαμών που γίνονται χαρακωτές και ξιδάτες.
Παρασκευή φαγώσιμων ελιών
Από τον Οκτώβριο μέχρι τον Ιανουάριο είναι κυρίως η εποχή που ωριμάζουν οι ελιές στην Ελλάδα, αναλόγως την ποικιλία τους και την περιοχή μας.
Μεγάλη προσοχή πρέπει να δώσουμε στο μάζεμα και στην συγκομιδή των φαγώσιμων ελιών, η οποία πρέπει να γίνετε πάντα με το χέρι, για να μην χτυπιούνται και μαυρίζουν οι ελιές με αποτέλεσμα να μας χαλάσουν.