Φτιάχνω αλεύρι στο νερόμυλο

Φτιάχνω αλεύρι στο νερόμυλο

Άλεσμα σιταριού στο παλιό νερόμυλο

Μετά το θερισμό ήρθε η σειρά του αλέσματος. Μετά από λίγο ψάξιμο ανακάλυψα ένα παλιό πέτρινο νερόμυλο που δούλευε ακόμα κοντά στην περιοχή μου. Βλέπετε έμαθα ότι οι σύγχρονοι αλευρόμυλοι δεν αλέθουν ποσότητες μικρότερες των 300-500 κιλών. Εκτός από αυτό δεν κάνουν όλοι αλεύρι ολικής αλέσεως, το οποίο ήθελα για λόγους που θα αναφέρω παρακάτω.

Αποφάσισα λοιπόν να αλέσω για αρχή 50 κιλά σκληρού σιταριού, το οποίο θα μου έδινε 50 κιλά αλευριού ολικής αλέσεως.
Ο νερόμυλος έκανε αρκετή ώρα να αλέσει τα 50 κιλά περίπου 2 ώρες κάτι που δεν με πείραξε καθόλου γιατί βλέπετε ήξερα από πριν όσο πιο αργά τόσο πιο καλά. Δεν θα πω τίποτα άλλο για την διαδικασία σας αφήνω να την απολαύσετε με εικόνες!

Σπόροι και φύτεμα