Φτιάχνω σπιτικό τραχανά

Φτιάχνω σπιτικό τραχανά

Πως φτιάχνω τον δικό μου τραχανά

Έχοντας δικό μου αλεύρι αποφάσισα στις διακοπές μου να φτιάξω ότι ζυμαρικό μπορούσα να φανταστώ, ξεκίνησα λοιπόν από το πιο απλό και παραδοσιακό ζυμαρικό της Ελλάδος, τον τραχανά. Ο τραχανάς έχει θρέψει πολλά παιδιά και σχεδόν όλους τους Έλληνες τα παλιότερα χρόνια. Αυτό υποθέτω πως γινόταν, γιατί ήταν πολύ εύκολος και γρήγορος στην παρασκευή του στο σπίτι και ταυτόχρονα ήταν πολύ θρεπτικός, νόστιμος και εύκολος στο μαγείρεμα, για αυτό και κάθε σπίτι έφτιαχνε τον δικό του τραχανά.

Εγώ δεν τον πολυσυμπαθούσα όταν ήμουν μικρός λόγο του αρώματός του από το γάλα, βέβαια τώρα τελευταία που τον ξαναδοκίμασα άλλαξα γνώμη... Αποφάσισα λοιπόν να μάθω πως γίνετε ο τραχανάς και να φτιάξω τον δικό μου σπιτικό τραχανά με δικά μου υλικά.

Σπόροι και φύτεμα