Φτιάχνω γεμιστά με πλιγούρι

Φτιάχνω γεμιστά με πλιγούρι

Παραδοσιακή Ελληνική συνταγή: γεμιστά με πλιγούρι

Η πρώτη κουβέντα που άκουσα όταν είπα ότι θα μαγειρέψω γεμιστά με πλιγούρι ήταν: καλά έχουμε και κότες...
Μετά την δοκιμή... έτσι θα τα φτιάχνω και εγώ, με πλιγούρι...
Δεν θέλω να σας μάθω μαγειρική αλλά πώς να περάσουμε σε ξεχασμένες και πιο απλές γεύσεις, με αρώματα μιας άλλης εποχής...

Φτιάχνω πλιγούρι

Φτιάχνω πλιγούρι

Παρασκευή σπαστού πλιγουριού

Τι είναι το πλιγούρι
Το πλιγούρι είναι ένα δημητριακό με το οποίο μπορείτε να αντικαταστήσετε το ρύζι και τα μακαρόνια. Μέχρι πρόσφατα δεν το είχα δοκιμάσει ποτέ και δεν ήξερα τι είναι ακριβώς.
Το πλιγούρι ή αλλιώς χόντρος είναι το αλεσμένο, για την ακρίβεια το σπασμένο σιτάρι. Το χρησιμοποιούσαν παλαιότερα για να φτιάξουν τραχανά με αυτό βράζοντάς το με γάλα.
Παλιότερα επειδή δεν υπήρχε εύκολα ρύζι το χρησιμοποιούσαν κυρίως αντί αυτού.
Θα έλεγα ότι σε όλα σχεδόν τα φαγητά που μαγειρεύονται με ρύζι θα μπορούσαμε να το αντικαταστήσουμε με πλιγούρι. Φαγητά όπως οι σούπες, τα ντολμαδάκια, τα γεμιστά, μαγειρευόταν με πλιγούρι τα παλιά χρόνια.

Σπόροι και φύτεμα