Ξήρανση φρούτων

Ξήρανση φρούτων

Οδηγίες και λεπτομέρειες για ξήρανση φρούτων

Η επιτυχής ξήρανση φρούτων εξαρτάτε από τη θερμοκρασία, την ξηρότητα και τη καλή κυκλοφορία του αέρα.

  • Προετοιμάστε τα κομμάτια των φρούτων σε ασκορβικό οξύ, κιτρικό οξύ, χυμό λεμονιού ή μείγμα μεταμπισουλφίτ.
  • Όταν ξεραθούν αφήστε τα φρούτα σε αυτή την κατάσταση 4 με 10 ημέρες πριν τα πακετάρετε για αποθήκευση.

Η ξήρανση είναι ένας δημιουργικός τρόπος να διατηρήσετε τροφές και δικά σας φρούτα όταν έχετε περισσότερη παραγωγή. Όπως όλα οι μέθοδοι συντήρησης, η ξήρανση προκαλεί απώλεια μερικών θρεπτικών ουσιών. Δείτε το άρθρο ξήρανσης λαχανικών για συγκεκριμένες πληροφορίες σχετικά με τις απώλειες θρεπτικών ουσιών.

Σπόροι και φύτεμα