Αυτοκτονώντας με το πιρούνι μας

Αυτοκτονώντας με το πιρούνι μας

Τα μεταλλαγμένα και οι αρρώστιες τους

Τα μεταλλαγμένα τρόφιμα και η σύγχρονη βιομηχανοποιημένη τροφή, είναι τα θέματα του επεισοδίου. Η εκπομπή ξεκινάει με μια αποκαλυπτική έρευνα για πολλές από τις σύγχρονες τροφές, οι οποίες με την τυποποίηση χάνουν το άρωμα τους. Υπάρχουν μεγάλα εργοστάσια τα οποία σε συνθήκες μυστικότητας παρασκευάζουν συστατικά που δίνουν την ψευδαίσθηση της αρχικής γεύσης. Προσθέτουν τα χημικά γεύσεων στα τρόφιμα και όταν πίνεις ή μασάς κάτι, απελευθερώνεται η μυρωδιά που μπορεί να είναι οτιδήποτε. «Μπορούν να κάνουν το βιβλίο μου να έχει γεύση τηγανιτής πατάτας», εξηγεί ο Ερικ Σλόσερ συγγραφέας του αμερικανικού best seller Fast Food Nation.

Βαλεριάνα: σπορά φύτεμα καλλιέργεια

Βαλεριάνα σπορά φύτεμα καλλιέργεια

Καλλιέργεια βαλεριάνας

Βαλεριάνα η φαρμακευτική-Valeriana officinalis
Τρόπος πολλαπλασιασμού: Με σπορά ή ριζώματα
Εποχή σποράς: Φυτεύουμε με σπόρους την άνοιξη Μάρτιο με Απρίλιο και πολλαπλασιάζουμε με ριζώματα το Φθινόπωρο
Βάθος φύτευσης: 0.5 εκατοστά
Ημέρες βλάστησης: 3-4 εβδομάδες
Απόσταση φύτευσης: 30 εκατοστά απόσταση στα φυτά, 50 εκατοστά στις γραμμές

Σπόροι και φύτεμα