Λάδι: Ιατρικές ιδιότητες και χρήσεις

Λάδι: Ιατρικές ιδιότητες και χρήσεις

Φαρμακευτικές ιδιότητες του λαδιού

Λάδι για ιατρική χρήση άριστο είναι το ωμοτριβές, το οποίο το αποκαλούν και «ομφάκινο»(αγουρόλαδο). Και από αυτό διαφέρει το νέο(φρέσκο), απαλό, ευώδες.
Είναι χρήσιμο δε αυτό και για την παρασκευή των μύρων.
Επειδή είναι στυπτικό, είναι καλό και για το στομάχι, ενώ σφίγγει τα ούλα και δυναμώνει τα δόντια, όταν κρατιέται στο στόμα, είναι και εφιδρωτικό.

Σπόροι και φύτεμα