Η Δική σας Κοινωνία Επιβίωσης

Κοινωνία Επιβίωσης

Προετοιμασία για κρίση ή άλλη καταστροφή

Έχω παρατηρήσει πως οι οπαδοί της επιβίωσης ακολούθου δύο σχολές σκέψεις:
εκείνων πού είναι μοναχικοί τύποι, και εκείνων που έχουν ομαδικό πνεύμα.

Οι μοναχικοί θα προτιμούσαν να εξαφανιστούν στις ερημιές - κάπου όπου να μπορούν να παραμείνουν απαρατήρητοι ενώ ο πολιτισμός θα επανέρχεται.
Κατά την γνώμη μου, αυτή είναι μία αφελής άλλα και εγωιστική αφετηρία για την προετοιμασία. Δεν είναι ρεαλιστικό να περιμένετε πως θα βρείτε κάποιο μέρος τόσο έρημο ώστε να μην έχετε επαφή με τρίτους για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ζούμε στην εποχή τού Google Earth, και τα πραγματικά μυστικά καταφύγια είναι πλέον ελάχιστα. Ακόμα και ο Μέλ Γκίμπσον δεν μπόρεσε να εξαγοράσει μία πλήρη απομόνωση. Το ιδιωτικό νησί του στα Φίτζι «βγήκε στην φόρα». Ακόμα και αν ζείτε μακριά από τον πολύ κόσμο, έτσι και υπάρχει δρόμος που οδηγεί μέχρι το σπίτι σας, κάποια στιγμή κάποιος θα σας βρει.

Επιπλέον, θα πρέπει να ξεχάσετε κάθε φαντασίωση σχετικά με το να ρίξετε ένα σακίδιο στην πλάτη και να χωθείτε στον γειτονικό εθνικό δρυμό για να «ζήσετε από την φύση». Αυτό είναι μία πρόκληση προς την καταστροφή.
Πάρα πολλά πράγματα μπορεί να πάνε στραβά. Δεν θα διαθέτετε επαρκές κατάλυμα. Δεν θα μπορείτε να κουβαλάτε αρκετά αποθέματα τροφής. Έτσι και χαθεί ή χαλάσει, το μοναδικό σας τουφέκι, το μοναδικό σας πιστόλι, και το μοναδικό σας τσεκούρι, θα σας αφήσει ευάλωτους και ανίκανους να βρείτε τροφή ή να αμυνθείτε. Οποιαδήποτε ασθένεια ή τραυματισμός μπορεί να απειλήσει την ζωή σας. Ακόμα και απλά ένα μούλιασμα σε κάποιο ρυάκι μέσα στην μέση του χειμώνα μπορεί να σας κοστίσει την ζωή.

Επίσης, σκεφτείτε πόσοι χιλιάδες αστοί πιθανώς θα προσπαθούν να κάνουν το ίδιο ακριβώς πράγμα. Ακόμα και αν κατορθώσετε να αποφύγετε την επαφή μαζί τους, όλες αυτές οι λεγεώνες των ανθρώπων που θα ζουν με ότι βρίσκουν στην φύση σύντομα θα εξαντλήσουν τα διαθέσιμα άγρια ζώα σε πολλές περιοχές. Για αμέτρητους λόγους, το να παριστάνετε τον Μπάτμαν στις ερημιές δεν πρόκειται να πιάσει. Ξεχάστε λοιπόν την λύση τού ενός σακιδίου ως οτιδήποτε άλλο έκτος από μία ύστατη καταφυγή.

Αν σχεδιάζετε κάποιο απόμακρο καταφύγιο, σχεδιάστε εκ των προτέρων να ζήσετε μαζί με άλλη μία, ή ακόμα και δύο οικογένειες, που θα σας προσφέρουν την δύναμη που χρειάζεται για μία περιμετρική ασφάλεια επί εικοσιτετραώρου βάσεως, έτσι και τα πράγματα φτάσουν στο χειρότερο με μία πλήρη κατάρρευση του νόμου και της τάξης.
Μία οικογένεια από μόνη της δεν μπορεί να εξασφαλίσει ασφάλεια και να διαχειριστεί τις πολλές εργασίες που απαιτούνται για να λειτουργήσει ένα αυτάρκες καταφύγιο - ειδικά το καλοκαίρι και το φθινόπωρο, με τόσες κηπουρικές εργασίες και την προετοιμασία των τροφών για τον χειμώνα.

Ως πρώην αξιωματικός τού Αμερικανικού στρατού, μπορώ να σας βεβαιώσω για την τρομερή εξάντληση πού προκαλεί η συνεχής δουλειά - ακόμα και σε γεροδεμένους, εικοσάρηδες στρατιώτες.
Η επάνδρωση ενός απομονωμένου καταφυγίου απαιτεί το ελάχιστο τέσσερις ενήλικες, και ιδανικά έξι. (Συνήθως τρία ζευγάρια με τα παιδιά τους). Αυτό σημαίνει την αγορά ενός σπιτιού με πέντε ή έξι υπνοδωμάτια και πολύ μεγάλο υπόγειο. Οι περισσότεροι από εμάς θα έχουν καταφύγια πάνω σε έναν αναγνωρίσιμο δρόμο, και θα έχουμε γείτονες. Εάν έχεις γείτονες, θα πρέπει κατ’ ανάγκην να είσαι φιλικός μαζί τους.

Από την άποψη της προετοιμασίας για την καταστροφή, ένα από τα θετικά στοιχεία πού μπορεί να προκύψουν είναι μία αίσθηση κοινότητας.
Από καιρό υποστήριζα την ιδέα της δημιουργίας μικρών κοινοτήτων που να αποτελούνται από άτομα παρόμοιας νοοτροπίας, και έτσι όταν θα προετοιμάζεστε για την καταστροφή, ξοδέψτε κάποιο χρόνο και σκεφτείτε ποιούς θα θέλατε στην ομάδα σας...

Να Μείνετε στην Μεγάλη Πόλη;

Πολλές φορές όλα αυτά τα χρόνια με έχουν ρωτήσει αν είναι δυνατόν να αντέξει κανείς σε μία μεγάλη κοινωνική κατάρρευση παραμένοντας κρυμμένος σε μία μεγάλη μητροπολιτική περιοχή. Ειλικρινά, δεν νομίζω πώς κάτι τέτοιο είναι ρεαλιστικό. Οι δυνατότητές σας επιβίωσης πιθανώς θα είναι λιγοστές - σίγουρα λιγότερες από εκείνες που θα έχετε αν καταφύγετε σε μία αραιοκατοικημένη περιοχή με το ξεκίνημα της κρίσης.
Το δίχως άλλο, σε μία πλήρη κοινωνική κατάρρευση θα υπάρξουν και κάποιοι αστοί που θα μείνουν και που θα επιβιώσουν με την βοήθεια της εξυπνάδας τους αλλά και άφθονης τύχης, μα η τεράστια πλειονότητα θα χαθεί.

Πηγή: Οδηγός επιβίωσης για το τέλος του κόσμου όπως τον ξέρουμε

Διαβάστε ακόμη:Παραγωγή ενέργειας στο σπίτι

9 σχόλια:

  1. Ανώνυμος13/12/11, 11:19 π.μ.

    thodore synxaritiria gia to blog!!
    tryfonas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος14/12/11, 1:43 μ.μ.

    Αμερικανιά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος15/12/11, 6:33 π.μ.

    το κείμενο περί επιβίωσης δεν είναι αντάξιο της πολύ καλής ιστοσελίδας.Η τρομολαγνεία επιστρέφεται απο μενα τουλάχιστον στους 'αμερικανοπεζοναύτες' και στα διάφορα φασιστοειδή που την αναπαράγουν για να νοιώθουν 'γενναιοι'

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το κείμενο δε το μετέφερα για τρομολαγνεία, η σκέψη μου ήταν άλλη, πόσοι πραγματικά έχουν καλές σχέσεις με τους διπλανούς και τους γείτονές τους την σημερινή εποχή, αυτό είναι το επιζητούμενο, πoιοί μπορούν να μας βοηθήσουν σε μία επερχόμενη κρίση, οι άνθρωποι της διπλανής μας πόρτας; Έχουμε σκεφτεί με πόσους έχουμε "ανθρώπινες σχέσεις" τι φταίει για αυτό και ποιοι θα μας βοηθούσαν πραγματικά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος15/12/11, 9:47 μ.μ.

    ΑΠΑΝΤΩΝΤΑΣ ΣΤΟΝ . . . ΚΥΡΙΟ ΠΕΡΙ ΤΡΟΜΟΛΑΓΝΕΙΑΣ, ΕΝΑ ΕΧΩ ΝΑ ΤΟΥ ΠΩ. ΚΑΛΑ ΤΑ ΜΠΙΝΕΛΙΚΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ . . . . ΔΕΝ ΤΡΕΜΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΑΛΛΑ ΒΡΕ ΑΘΕΟΦΟΒΕ, ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΥΡΩ ΣΟΥ ? ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΟΤΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΟΛΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ? ΑΛΗΘΕΙΑ, ΕΙΣΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΤΑΙΝΟΜΕΝΑ ? ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΛΟ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙΣ ΑΝΕΤΟΣ, ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΠΟΣΟ ΑΚΟΜΗ ? ΔΕΝ ΕΜΑΘΕΣ ΑΚΟΜΗ, ΟΤΙ ΑΝ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΓΕΙΤΟΝΑ, ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΣΕΙΡΑ ΣΟΥ ? ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ ΟΙ ΚΟΥΤΟΦΡΑΓΚΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΑΝΕΙΖΑΝ ΑΦΕΙΔΩΣ, ΞΥΠΝΗΣΑΝ. ΑΛΛΩΣΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΕΧΟΥΝ ΕΝΑ ΤΕΛΟΣ ΚΑΠΟΤΕ ΣΕ ΤΟΥΤΗ ΤΗ ΖΩΗ. ΘΑ ΣΟΥ ΑΦΙΕΡΩΣΩ ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΤΟ ΚΑΤΩΘΙ :
    ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΝΑ ΤΡΕΦΕΙ ΤΗΝ ΑΥΤΑΠΑΤΗ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ, ΕΣΤΩ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΒΑΣΙΜΗ.
    ΕΙΜΑΣΤΕ ΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΜΙΑ ΟΔΥΝΗΡΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΚΟΥΜΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΣΕΙΡΗΝΑΣ ΜΕΧΡΙΣ ΟΤΟΥ ΜΑΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΙ ΣΕ ΘΗΡΙΑ.
    ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΑΤΕΘΕΙΜΕΝΟΙ ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΦΘΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΣΤΟ ΠΛΗΘΟΣ ΤΩΝ ΔΕΙΛΩΝ ΕΚΕΙΝΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΝΤΑΣ ΜΑΤΙΑ, ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΚΑΙ ΕΧΟΝΤΑΣ ΑΥΤΙΑ ΔΕΝ ΑΚΟΥΝΕ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΑΜΕΣΑ ΜΑΣ ΑΦΟΡΟΥΝ ?
    ΟΣΟ ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ, ΕΙΜΑΙ ΔΙΑΤΕΘΕΙΜΕΝΟΣ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΩ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ,
    ΕΣΤΩ ΚΙ ΑΝ ΑΥΤΟ ΜΟΥ ΚΟΣΤΙΣΕΙ ΚΟΠΟ, ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟ.
    ΕΙΜΑΙ ΔΙΑΤΕΘΕΙΜΕΝΟΣ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΩ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΠΟΙΑ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΘΩ ΓΙΑ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ.
    ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ! ! !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος16/12/11, 9:30 π.μ.

    Ο ανώνυμος 'ΒΡΕ ΑΘΕΟΦΟΒΕ' ΑΠΑΝΤΆ. 1.μη γράφεις με κεφαλαία γιατί είναι σαν να με μαλώνεις. 2.το οτι πολτοποιείται η ελληνική ή η πορτορικανική οικονομία δεν σημαίνει οτι θα πάρουμε τα βουνά 3.ειμαι 55 χρονων,τρία χρόνια άνεργος και ζω σε ενοίκιο.(ευτυχώς δεν έκλεισε το εργοστάσιο που δουλεύει η γυναίκα μου} 4.τι σχέση έχει η ΕΛΠΙΔΑ με το σχέδιο της επιθετικής επιβίωσης απο την κρίση?Η ελπίδα η δική μου είναι ίδια με την ελπίδα του σπουργιτιού που η δική του δύναμη και οι εκάστοτε επιλογές με τη βοήθεια του Θεού θα οδηγήσει στην επιβίωση.Η ελπίδα του κειμένου είναι να μας οδηγήσει ένας 'γείτονας' Συλβέστερ Σταλόνε. Η κοινωνική αλληλεγγύη εννοείται σε δύσκολες περιστάσεις και ώ του θαύματος υπάρχει χωρίς την βοήθεια πεζοναυτών ή αστυνόμευσης [σεισμοι Θεσσαλονίκης κλπ}.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν μπορω να καταλαβω την αιτια της αντιπαραθεσης των ανωνυμων?
    Οταν προετοιμαζεσαι για τον σεισμο με τα αναλογα εφοδια , εστω κι αν δεν γινει ποτε , ειναι αμερικανια - τρομολαγνεια - συνομοσιολογια - γραφικότητα ?
    Ή απλα προνοητικότητα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος29/12/11, 1:19 μ.μ.

    Ατυχης παρομοιωση Φριξο, δηλαδη οταν βαζω ζωνη ασφαλειας ειναι τρομολαγνεια? Και στην τελικη αν θες, τι ετοιμασιες να κανεις δηλαδη για τον σεισμο? Να γεμισεις ενα κελαρι κονσερβες και νερα? Αν πεσει το σπιτι και σε πλακωσει, χλωμο να μπορεις να φτασεις μεχρι εκει. Να τα βαλεις καπου και αν καταστραφει το συμπαν και ζεις, να τα ξετρυπωσεις? ΟΚ, αλλα πες μου Φριξο, οταν ερθει η μερα αυτη, απο τις 10 κονσερβες σου θα δωσεις τις 5 στον αλλονα? Ή κρατα και καμια μπερετα να υπερασπιστεις τα αγαθα σου. Ολα αυτα τρομολαγνεια μου κανουν και αλλα. Εγω παντως αν ζησω προτιμω να μπουκαρω σε κανα σουπερ μαρκετ που θα χει και πιο φρεσκα καλλουδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος21/1/12, 2:01 μ.μ.

    Προσωπικα πιστευω οτι οφειλουμε ολοι οι Ελληνες να ειμαστε προετοιμασμενοι "τρομολαγνεικα",γιατι γνςριζοντας τους Ελληνες πρεπει να φοβομαστε για τις αντιδρασεις τους..
    Αθανασιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν είναι σχετικά και δεν αποσκοπούν σε σοβαρή συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος θα διαγράφονται. Παρακαλώ να γράφεται κόσμια και με Ελληνικούς χαρακτήρες.
Η ευθύνη των σχολίων ανήκει αποκλειστικά και μόνο στους σχολιαστές.

Σπόροι και φύτεμα