Ενεργοί μικροοργανισμοί (ΕΜ) του Dr.Teruo Higa

Ενεργοί μικροοργανισμοί (ΕΜ)

Η χρήση των ενεργών μικροοργανισμών ΕΜ

Ο Teruo Higa είναι καθηγητής φυτοκομίας στο κολλέγιο Γεωργίας, (Πανεπιστήμιο του Ρίουκιους). Γεννήθηκε το 1941 στην Οκινάβα της Ιαπωνίας. Αποφοίτησε από το κολέγιο Γεωργίας, Πανεπιστήμιο του Ρίουκιους και από το Πανεπιστήμιο του Κιούσου (Σχολή Αποφοίτων της Γεωργίας), στο Διδακτoρικό Τμήμα Έρευνας. Το 1970 έγινε Λέκτoρας στο Πανεπιστήμιο του Ρίουκιους, το 1972 έγινε βοηθός καθηγητή πανεπιστημίου και από το 1982 δραστηριοποιείται σ’ αυτή τη θέση. Είναι πολύ γνωστός για την ανακάλυψη και ανάπτυξη των ΕΜ (Ενεργοί Μικροοργανισμοί) και αφιερώνει σχεδόν τον μισό από το χρόνο του διευθύνοντας με επιτυχία τις προσπάθειες για την εξάπλωση της χρήσης της τεχνολογίας ΕΜ στη γεωργία σε διάφορες χώρες.

Ιατρικά από τη θάλασσα

Ιατρικά από τη θάλασσα

Τα ψάρια σαν τροφή και σαν φάρμακο

Ο θαλάσσιος αχινός κάνει καλό στο στομάχι, διευκολύνει τις κενώσεις της κοιλιάς και είναι διουρητικός. Tο όστρακο του ωμό προστίθεται με ωφέλεια στα καθαριστικά που ενδείκνυνται στην ψώρα, ενώ καμένο καθαρίζει τα ακάθαρτα έλκη και συστέλλει τα έλκη που αναπτύσσουν σαρκώματα.

O ζωμός των αχηβάδων και των άλλων κοχυλιών, αν βραστεί με λίγο νερό, διευκολύνει τις κενώσεις της κοιλιάς. Πίνεται και με κρασί.

Η χολή του θαλάσσιου σκορπιού ενδείκνυται στους καταρράκτες, τα λευκώματα και τις αμβλυωπίες των ματιών.

Σπόροι και φύτεμα