"Άμμος και πέτρες" σε νεφρά, συκώτι, πάγκρεας, χοληδόχο και ουροδόχο κύστη, νεφρική ανεπάρκεια, ηπατοπάθειες, κύρωση του ήπατος, άλατα, αρτηριοσκλήρυνση

Άμμος και πέτρες

Άμμος και πέτρες στον οργανισμό

Σύμφωνα με ειδικούς επιστήμονες στους περισσότερούς ανθρώπους ηλικίας 30 έως 40 χρονών το 50% των κυττάρων στο συκώτι και στα νεφρά είναι βουλωμένα ή νεκρά από άμμο και πέτρες.

Βασικές αιτίες

Πρώτη αιτία: Από μαγειρεμένη τροφή. Η μαγειρεμένη τροφή, όπως είπαμε και πριν, είναι νεκρή τροφή, δεν έχει ένζυμα (τα ένζυμα καταστρέφονται στις θερμοκρασίες πάνω από 35-48° C), δεν έχει βιταμίνες (επίσης καταστρέφονται σε υψηλές θερμοκρασίες), έχει αλλοιωμένες φυτικές ίνες και πρωτεΐνες και δεν μπορεί να γίνει πέψη μέχρι τέλος.

Δεύτερη αιτία: Από τροφές ζωικής προέλευσης, όπως κρέας, ψάρια, αυγά και γαλακτοκομικά, οι οποίες είναι εξαιρετικά δυσκολοχώνευτες, 2ης ύλης τροφές. Δεν αφομοιώνονται μέχρι τέλος και δημιουργούν άμμο και πέτρες στο συκώτι, στα νεφρά, στο πάγκρεας, στη χοληδόχο και ουροδόχο κύστη, νεφρική ανεπάρκεια, ηπατοπάθειες, κύρωση του ήπατος, άλατα, αρτηριοσκλήρυνση και κατά συνέπεια νέκρωση του οργανισμού.

Τρίτη αιτία: Από είδη αρτοποιίας όπως ψωμί, κουλούρια, παξιμάδια, φρυγανιές, μπισκότα, τριμμένες λαπάδες, μακαρόνια, τούρτες, τάρτες - άλλα προϊόντα από αλεύρι, διότι είναι εξαιρετικά επεξεργασμένες και δυσκολοχώνευτες τροφές.

Τέταρτη αιτία:Από αλμυρά, γλυκά και σούπες

Πέμπτη αιτία: Στο μαγείρεμα και στη πόση χρησιμοποιούν νερό της βρύσης, το οποίο έχει ανόργανα μέταλλα και άλατα, τα οποία δεν αφομοιώνονται από τον οργανισμό και δημιουργούν όλα τα παραπάνω προβλήματα.

Αντιμετώπιση

Πίνουμε πολλά υγρά και κυρίως καθαρό νερό, τσάι με αμπελόφυλλα, τσάι με άνηθο, με βάλσαμο, με φλαμούρι, με χυμό λεμονιού
Φρέσκους χυμούς φρούτων και λαχανικών όπως:
Χυμό από καρότο, σέλινο, μαϊντανό και σπανάκι
Χυμό από μαύρο ρεπάνι
Δεν πρέπει να πίνουμε νερό, το οποίο ήταν για 7 – 8 ώρες σε θερμοκρασίες πάνω από 16 – 18 βαθμούς Κελσίου, διότι σε θερμοκρασίες πάνω από 16 - 18 βαθμούς στο νερό πολλαπλασιάζονται διάφοροι παθογόνοι μικροοργανισμοί.

Το νερό για πόση και για μαγείρεμα πρέπει να είναι ή αποσταγμένο, ή λιωμένο ή να έχουμε ένα καλό φίλτρο 5ε ή 6η σταδίων, γιατί το απλό νερό της βρύσης έχει χλώριο (ενοχοποιείτε για καρκινογέννηση) και ανόργανα μέταλλα και άλατα, τα οποία δεν αφομοιώνονται από τον οργανισμό και προκαλούν αρτηριοσκλήρυνση – νέκρωση του οργανισμού, των κυττάρων, - άλατα, άμμο και πέτρες στο συκώτι, στα νεφρά, στη χοληδόχο και ουροδόχο κύστη (νεφρολιθίαση, χολολιθίαση).

Για να έχουμε λιωμένο νερό, γεμίζουμε πλαστικά μπουκάλια με απλό νερό της βρύσης, τα βάζουμε στην κατάψυξη μέχρι να γίνει πάγος, βγάζουμε και αφήνουμε έξω μέχρι να λιώσει. Όταν λιώσει ο πάγος, βλέπουμε κάτω στον πάτο πολλά άσπρα λεπίδια (ανόργανα μέταλλα και άλατα), τα οποία δεν αφομοιώνονται από τον οργανισμό. Βγάζουμε το καπάκι για 7 - 10 ώρες μέχρι να εξατμιστεί το χλώριο, βάζουμε στο ψυγείο και μετά το πίνουμε ή χρησιμοποιούμε στο μαγείρεμα. Το νερό που είναι κάτω το πετάμε.
Δεν πρέπει να πίνουμε υγρά 30 λεπτά πριν και 5 – 6 ώρες μετά το φαγητό.

Να τρώμε καρπούζι
- Θέλεις να φας - φάε καρπούζι
- Θέλεις να πιεις - φάε καρπούζι
Να τρώμε καρπούζι, πεπόνι, πορτοκάλια, μανταρίνια, ακτινίδια, σταφύλια, αγγούρια, ντομάτες, νεκταρίνια, ροδάκινα, τα οποία έχουν 80 – 90% αποσταγμένο καθαρό νερό. Συμβάλλουν στην αποβολή άχρηστων υλών και στη γενική αποτοξίνωση του οργανισμού.
Δεν παχαίνουν, ούτε ανεβάζουν τα επίπεδα του σακχάρου στον οργανισμό το καρπούζι, το πεπόνι, τα σταφύλια, τα σύκα, τα πορτοκάλια.
Τα φρούτα, σαλάτες και τους ξηρούς καρπούς να τα τρώμε σαν κανονικό γεύμα.
Το βράδυ προσπαθούμε να τρώμε όσο γίνετε νωρίς.

Μια φορά τη βδομάδα δεν τρώμε τίποτα, πίνουμε αποσταγμένο ή λιωμένο νερό με χυμό λεμονιού, φυτικά φρέσκα γάλατα, φρέσκους χυμούς από φρούτα και λαχανικά, ή τσάι με βότανα.
Μπορούμε να αρχίσουμε από τις 17.00 το βράδυ μέχρι 17.00 της επόμενης μέρας, ή μέχρι το πρωί της μεθεπόμενης μέρας.
Ανά τακτικά χρονικά διαστήματα απέχουμε από τη τροφή για 3, 4, 5 μέρες ή για  μια βδομάδα πίνοντας αποσταγμένο ή λιωμένο νερό με χυμό λεμονιού, φυτικά φρέσκα γάλατα, φρέσκους χυμούς φρούτων και λαχανικών, ή τσάι από βότανα.

Πηγή: Vegan Ουμανιστική Χορτοφαγία/

Διαβάστε ακόμη:Αποτοξίνωση οργάνων

11 σχόλια:

  1. Ανώνυμος16/3/12, 3:40 μ.μ.

    Αγαπητοί φίλοι γεια σας. Είμαι αναγνώστης του bog εδώ και μερικούς μήνες, γιατί το βρίσκω αφάνταστα ενδιαφέρον. Μέχρι τώρα δεν έχω δημοσιεύσει κάτι καθώς δεν έχω να προσφέρω κάτι περισσότερο στα θέματα που επεξεργάζεστε. Ωστόσο το συγκεκριμένο άρθρο το βρίσκω εξοργιστικά παραπλανητικό και άκρως επικίνδυνο.
    Για να εξηγούμαι. Η προτροπή της πολυήμερης ακραίας δίαιτας που προτείνεται στο τέλος του άρθρου είναι από μόνη της ότι χειρότερο. Η φρουτοφαγία για μια μέρα την εβδομάδα είναι σίγουρα χρήσιμη αλλά σε υγιείς ανθρώπους (όχι ότι και δεν ανεβάζει το ζάχαρο). Τώρα για το νερό που προτείνεται να το παγώσουμε και μετά να λειώσει δεν έχω γνώμη, απλά το βρίσκω άχρηστο, γιατί ας πούμε σε τι θερμοκρασία προτείνει ο αρθογράφος να ξεπαγώσει το νερό ώστε να μην υπάρξει ευκαιρία για τα βακτήρια να πολλαπλασιαστούν και ταυτόχρονα πως πρέπει να το χειριστούμε για να μην ξαναδιαλυθούν τα ιζήματα που είναι στον πάτο του μπουκαλιού;
    Τέλος το ύφος του άρθρου είναι εξοργιστικά κινδυνολογικό και πραγματικά δεν ξέρω ποιοι είναι αυτοί οι επιστήμονες που συμφωνούν ότι το ανθρώπινο σώμα είναι μισόνεκρο μέχρι την ηλικία των 30 (αλήθεια πώς καταφέρνει να ζήσει άλλα 50 χρόνια;), εγώ τουλάχιστον δεν έχω συναντήσει κανέναν.
    Ευχαριστώ για τη φιλοξενία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πρόκειται για κλασική μπούρδα, τύπου εναλλακτικής πρόληψης, και καλά, που ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα.
    1) Τα φρούτα μπορούν άνετα να ανεβάζουν το ζάχαρο, ειδικά το πεπόνι, το καρπούζι και τα σύκα.
    2) το πάγωμα του νερού δεν ενδείκνυται σε καμία περίπτωση, ιδίως σε πλαστικά μπουκάλια, όπου εξ' αιτίας της διαστολής του νερού κατά το πάγωμα σε συνδυασμό με τη συστολή του σκεύους, καταναλώνουμε πολύ περισσότερα μόρια πλαστικού. Αν παρόλα αυτά θες να κάνεις κάτι ντε και καλά με το νερό τότε ΒΡΑΣΤΟ, έτσι πεθαίνουν τα βακτήρια και πάλι όχι όλα. Το δε χλώριο εννοείται ότι ΔΕΝ ΕΞΑΤΜΙΖΕΤΑΙ με την καταψηξη.
    3)Κατανάλωση απεσταγμένου νερού;;;; Αν είναι δυνατόν... Το απεσταγμένο νερό, με πολύ απλά λόγια, διαπερνά τις κυτταρικές μεμβράνες, διογκώνοντας και "σκάζοντας" το κύτταρο. Υπάρχει λόγος πραγματικά και δεν είναι προϊόν συνομωσίας το γεγονός ότι στα μπουκάλια απεσταγμένου νερού τονίζεται: ΑΚΑΤΑΛΗΛΟ ΓΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ/ΠΟΣΗ ή ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΣΙΜΟ. Μια δοκιμή ή μερικές σταγόνες στο μάτι θα σας πείσει...
    4)Αποχή από την τροφή για 3,4,5 μερες ή και μία εβδομάδα;;; Χωρίς πολλά πολλά, τελείως μπούρδα, εκτός αν είσαι ερημίτης ασκητής ή ρομπότ.
    5) Κανένα φυσικό προϊόν δεν περιέγχει απεσταγμένο νερό. ΚΑΝΕΝΑ. ΠΟΥΘΕΝΑ. Ούτε καν τα φύλλα των φυτών στην πρωινή δροσιά.
    6)Καλό το φυτικό γάλα, αλλά δεν είναι γάλα, απλά είναι άσπρο και το λέμε γάλα, παρόλα αυτά δύναται να αντικαταστήσει το ζωικό... Και πάλι όμως με το ζωικό πολύ καλύτερα.
    7)Το ψάρι δεν ανήκει στα δυσκολοχώνευτα επ' ουδενί.

    Τέλος απορώ, τι διάολο, πείραμα κάνει κάποιος γράφοντας αυτό το άρθρο και θέλει να δει πόσοι πειραγμένοι θα τα παίξουν ακολουθώντας τις παρανοϊκές συμβουλές του ή απλά είναι ο ίδιος ένας τελείως βλαμμένος με πρόσβαση σε PC;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος17/3/12, 9:02 μ.μ.

    Ευχαριστώ που δημοσιεύεται τόσο χρήσιμες συμβουλές. Θα παρακαλούσα όποιον θέλει να επικρίνει, πρώτα να έχει το θάρρος να ερευνήσει χωρίς προκαταλήψεις και μετά να γράψει την προσωπική του άποψη. Προσωπική άποψη μου είναι ότι το παραπάνω άρθρο λέει κάποιες μεγάλες αλήθειες για την διατροφή που λίγη τις ξέρουν στις μέρες μας. Σας ευχαριστώ και πάλι και εύχομαι να συνεχίσετε να λέτε την αλήθεια για το τόσο σημαντικό θέμα τις διατροφής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Προς ανώνυμο: Δημοσιεύετε, το τε με έψιλον (ε), όχι άλφα γιώτα (αι), όπως και στο αρχικό άρθρο το <>
    είναι ενοχοποιείται... Δεν ξέρω μηπως είσαι ο ίδιος;;; Ίδιες ανοησίες, ίδια ορθογραφικά... Τεσπά, δεν παίζει ρόλο, οι παιγμένοι και οι κομπογιαννίτες ίδια ράτσα είναι...
    Επίσης κ εγώ με τη σειρά μου θα παρακαλούσα όποιον θέλει να δημοσιεύσει κάποιο άρθρο να ΠΡΟΣΚΟΜΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ή τουλάχιστον να κάνει τον κόπο να μας παραπέμπει και σε κάνα άλλο, επιστημονικό εννοείται (και όχι βουντού, μπουντού, και μαγεία) ιστότοπο/ σελίδα/ μελέτη κτλ, προς απόδειξη των όσων γράφει. Και όχι να απαιτεί να τα κάνουμε για να δούμε, αν ισχύουν.

    Και εννοείται ότι δεν βάλω κατά του blog το οποίο παρακολουθώ από τις αρχές του και γουστάρω πολύ. Αντιθέτως, επειδή ακριβώς δεν μ' αρέσει να βλέπω σε ό,τι εκτιμώ και θεωρώ ότι βοηθά να πάμε μπροστά, πράγματα που μας πηγαίνουν πίσω, σχολιάζω αντιστοίχως.

    Α, και το λίγη με όμικρον γιώτα (οι), είναι πληθυντικός...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όπου <> βάλε: "ενοχοποιείτε για καρκινογέννηση"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Βασικά συμφωνώ απόλυτα με τους επικριτές του άρθρου. Δεν επικρίνω όμως το "φτιάχνω" γιάντα είναι υπέροχο.
    Συμβουλή μου:
    Παν μέτρον άριστον.
    Μηδέν άγαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος18/3/12, 10:46 μ.μ.

    Ως νεφροπαθης και με ενα νεφρο, παρακαλω να αφαιρεθει αυτο το παραπλανητικο αρθρο απο το αξιολογο ιστολογιο σας, γιατι σας δυσφημει, επειδη περιεχει εν μερει πληροφοριες που δεν ισχυουν πια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το συγκεκριμένο άρθρο είναι από τον συγγραφέα του βιβλίου «ουμανιστική χορτοφαγία» του Βασίλειου Γ. Καφαταρίδη. Μπορείτε να δείτε και τα περιεχόμενά του εδώ:
    http://www.biblioasi.gr/product_info.php?products_id=166464

    Φυσικά στο βιβλίο θα αναφέρει και τις πηγές του, μη βιάζεστε να κρίνεται.

    Με τη σειρά μου θα προτείνω ένα βιβλίο για το καθαρό νερό και μερικά άρθρα:

    http://www.juicersaustralia.com.au/water-the-choice-is-clear.shtml

    http://www.juicersaustralia.com.au/water_distillers_australia.shtml#

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Και να ξανά αναφέρω πάλι για 2 βιβλία μεταφρασμένα στα Ελληνικά

    ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΗΠΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΧΟΛΗΣ
    http://www.dioptra.gr/page.aspx?itemID=PPG504_1013

    Στο βιβλίο αναφέρεται μέχρι καιγια το καθαρισμό των νεφρών, αλλά και πολλές χρήσιμες φυσικές συμβουλές υγείας

    και

    Η ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΤΟΥ ΕΝΤΕΡΟΥ
    http://www.dioptra.gr/page.aspx?itemID=PPG504_1041

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος30/3/12, 2:39 μ.μ.

    Δημοσίευσα (ως ανώνυμος επειδή δεν είχα Google account) το τρίτο κατά σειρά σχόλιο το οποίο είχε και κάποια ορθογραφικά λάθη. Χάρηκα που κάποιοι μπήκαν στον κόπο να το διαβάσουν. Είμαι και εγώ ένας από τους πολλούς αναγνώστες αυτού του blog. Δεν είμαι όπως καταλάβατε ο συγγραφέας του άρθρου. Αυτά που έγραψα είναι καθαρά η προσωπική μου άποψη που βασίζετε σε προσωπική έρευνα και εμπειρία. Άρα λοιπόν δεν είμαι ούτε ειδικός, ούτε και κομπογιαννίτης. Απλά έχω να πω ότι προσωπικά είδα μεγάλο όφελος στη υγεία μου μετά από κάποιες αλλαγές στον τρόπο διατροφής και του είδους και της ποσότητας του νερού που έπινα. Είμαστε όλοι ελεύθεροι να επιλέξουμε για τον εαυτό μας το τι θα φάει και τι νερό θα πιει. Οφείλουμε όμως να σεβόμαστε και τις επιλογές των άλλων. Εύχομαι να έχουμε για πάντα αυτές τις ελευθερίες. Για να μη τις χάσουμε θα πρέπει να σεβόμαστε περισσότερο ο ένας τον άλλον. Δυστυχώς φαίνετε ότι σε κάποιους δεν αρέσει και πολύ η έρευνα, ακόμη και όταν είναι για το δικό τους όφελος. Σε όσους θέλουν να κάνουν μια αρχή στο θέμα του νερού π.χ. ας δουν και την παρακάτω ιστοσελίδα www.watercure.com . Αν πάλι κάποιοι προτιμούν τα ειδικά σκευάσματα ή τις συχνές επισκέψεις στους ειδικούς, μπορούν απλά να αφήσουν τους άλλους που θέλουν να πάρουν τη ζωή τους στα χέρια τους να συνεχίσουν την δική τους αναζήτηση της αλήθειας. Όποιος ζητάει αποδείξεις ας έχει και το θάρρος να τις εξετάσει. Σκοπός μου δεν είναι να παραθέσω λίστες από διάφορές πηγές που υποστηρίζουν την άποψη μου ή όποια άποψή θεωρώ εγώ σωστή, ούτε να πάρω την θέση κανενός, αλλά να ενθαρρύνω και άλλα άτομα να αναζητήσουν την αλήθεια γιατί η αλήθεια είναι μία.
    Υ.Γ. Αν το πρόγραμμα αυτόματης διόρθωσης κειμένου έκανε και πάλι λάθη, παρακαλώ διορθώστε με ή συστήστε με ένα καλό βιβλίο γραμματικής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΤΡΑΓΙΚΟ ΑΡΘΡΟ !!!!!
    <<>>

    Η MAYO CLINIC ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΓΓΑΛΥΤΕΡΑ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΑΝ ΠΑΓΩΝΕΙΣ ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΜΠΟΥΚΑΛΙΑ ΜΕ ΝΕΡΟ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΨΥΞΗ ΠΟΥ ΤΟ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΟ ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΤΙΣ ΔΙΟΞΕΙΝΕΣ ΤΟΥ ΣΤΟ ΝΕΡΟ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΟ ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν είναι σχετικά και δεν αποσκοπούν σε σοβαρή συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος θα διαγράφονται. Παρακαλώ να γράφεται κόσμια και με Ελληνικούς χαρακτήρες.
Η ευθύνη των σχολίων ανήκει αποκλειστικά και μόνο στους σχολιαστές.

Σπόροι και φύτεμα