Φτιάχνω αλλαντικά

Μέθοδος και διαδικασία παρασκευής αλλαντικών

Φτιάχνω σπιτικά αλλαντικά

Λουκάνικα

Παίρνετε ωμό ψαχνό χοιρινό κρέας με λίγο πάχος, το κόβετε όχι πολύ λεπτό όπως τον κιμά, το αλατίζετε καλώς και προσθέτετε: πιπέρι, γαρύφαλλα, κανέλλα, κύμινο κοπανισμένα, λίγο φλοιό πορτοκαλιού ψιλοκομμένο και λίγο ξύδι.
Ζυμώνετε καλώς το περίκομμα και γεμίζετε με αυτό χοιρινά έντερα καταλλήλως παρασκευασμένα, των οποίων δένεται τα 2 άκρα και μεταξύ τους. Κατόπιν τα περνάτε από μία ράβδο και τα κρεμάτε εντός της καπνοδόχου πάνω από λίγη φωτιά, δηλαδή να καπνίζει λίγο. Μένουν έτσι για δύο ή τρεις ημέρες και ακολούθως φυλάσσονται οπουδήποτε.
Όμοια αλλαντικά (σουτζούκια) κατασκευάζουν και στην Ανατολή από βοδινό κρέας λεπτοκομένο με πολλά αρώματα.

Κοσμητικές συνταγές για το δέρμα

Κοσμητικές συνταγές για το δέρμα

Παρθενικόν γάλα
Λαμβάνεται 8 γρ. βάμματος βενζόης (teinture de benjoin) και αναμιγνύετε βαθμηδόν μετ’ αυτού επιχέοντες 250 γρ. ροδοστάγματος ή αποστάγματος ανθέων χρυσομηλέας (πορτοκαλιάς). Προ πλύσεις ουχί πολύ συχνάς των ευερέθιστων προσώπων και κατά της επιδερμικής αμαυρότητος.

Το άριστον ύδωρ της κολώνιας:

Σπόροι και φύτεμα