Σεμινάριο φυσικής καλλιέργειας-Παναγιώτης Μανίκης

Εισαγωγή στην φυσική καλλιέργεια-Παναγιώτης Μανίκης

Σεμινάριο φυσικής καλλιέργειας-Παναγιώτης Μανίκης

Ποιοί παράγοντες επηρεάζουν την συντήρηση των τροφών

Ποιοι παράγοντες επηρεάζουν την συντήρηση των τροφών

Παράγοντες που επηρεάζουν την συντήρηση των τροφών

Όταν αγοράζουμε ένα σακί σιτάρι για παράδειγμα, η προτεινόμενη ημερομηνία λήξης είναι συνήθως μετά από 1-2 χρόνια . Όμως, αν δεν τοποθετήσουμε απλά το σακί σε μια τυχαία γωνιά και αντιθέτως παρατηρήσουμε και ελέγξουμε κάποιους παράγοντες του περιβάλλοντος του, μπορούμε για παράδειγμα για ένα σακί σκληρό σιτάρι να επιτύχουμε διάρκεια ζωής 10 με 20 χρόνια. Υπάρχουν αναφορές ακόμη και για σιτάρι που αποθηκεύτηκε για 30 χρόνια και ήταν ακόμη βρώσιμο.

Ποιοί παράγοντες όμως επηρεάζουν τον χρόνο συντήρησης του σιταριού ή άλλων τύπων καλαμποκιού ή οσπρίων όπως τα φασόλια ή ρυζιού ή ακόμη και ζυμαρικών από σκληρό σιτάρι;

Σπόροι και φύτεμα