Η καλλιέργεια του Γγότζι

Η καλλιέργεια του Γγότζι

Το γκότζι μπέρυ και η καλλιέργειά του

Μια πρώτη αναφορά για το φυτό έγινε στην πρώτη έκδοση του βιβλίου μου «Εφαρμογές των ΕΜ στη Γεωργία». Όσοι το διάβασαν, εκδήλω­σαν έντονο ενδια­φέρον για περισσότερη ενημέρωση ενώ η συνέχιση της δικής μου αναζήτησης και έρευνας ενίσχυσε την αρχική άποψη ότι πρόκει­ται για μια πάρα πολύ ενδιαφέ­ρουσα καλ­λιέρ­γεια η οποία αξίζει να δοκιμα­στεί, παράλληλα με το ιπποφαές.
Το καλοκαίρι του 2011 πήρα την πρωτοβουλία να αφιερώσω μια ώρα στο Σεμινάριο κατάρτισης για το Ιπποφαές για να δω τις αντιδράσεις όσων το παρακολούθησαν. Μερικοί νέοι καλλιεργητές ενθουσιάστηκαν με τη νέα καλλιέργεια και αποφάσισαν να φυτέψουν Γκότζι αντί για Ιπποφαές.

Σπόροι και φύτεμα