Φτιάχνω χαρουπάλευρο και χαρουπόμελο

Φτιάχνω χαρουπάλευρο και χαρουπόμελο

Χαρουπάλευρο

Το Χαρουπάλευρο είναι ένα υγιεινό αλεύρι που χρησιμοποιείται αντί της σκόνης κακάο και της σοκολάτας. Μπορεί ακόμη να χρησιμοποιηθεί για την παρασκευή ψωμιού και αρτοσκευασμάτων. Τα φασόλια χαρουπιού τα οποία προέρχονται από την χαρουπιά είναι εκ φύσεως γλυκά και δεν περιέχουν καφείνη, έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε κάλσιο και βιταμίνη Ε.

Το χαρουπάλευρο αποθηκεύεται σε αεροστεγείς και αδιαφανείς συσκευασίες σε δροσερό, ξηρό και σκοτεινό μέρος για ένα χρόνο. Τα περικάρπιά του πρέπει να φροντίσετε να είναι σκούρα καφέ και γυαλιστερά χωρίς τρύπες, σχισμές ή μούχλα πριν χρησιμοποιηθούν.

Φτιάχνω σπιτική κέτσαπ

Πως φτιάχνω σπιτική κέτσαπ (συνταγές)

Φτιάχνω σπιτική κέτσαπ

Πως να φτιάξεις κέτσαπ

Υλικά για μεγάλη ποσότητα:
Πάρε 24 κιλά ντομάτες και βράστες μέχρι να γίνουν μαλακές.
Στύψε τες μέσα από ένα καλό συρμάτινο κόσκινο και πρόσθεσε:

Σπόροι και φύτεμα