Τι προκαλούν η ζάχαρη και το άσπρο αλεύρι

Τι προκαλούν η ζάχαρη και το άσπρο αλεύρι

Οι επιπτώσεις της ζάχαρης και του άσπρου αλευριού

Η ζάχαρη δεν προσφέρει τίποτα στον οργανισμό πέραν των θερμίδων. Όμως για να μεταβολιστεί καταναλώνονται θρεπτικά συστατικά και φορτώνεται ο οργανισμός με τοξίνες που έχει η ζάχαρη εξαιτίας της επεξεργασίας της.
Η αφαίρεση του πίτουρου και του σπέρματος από το σιτάρι, το απογυμνώνει από τις βιταμίνες Β, τις πρωτεΐνες, το ασβέστιο, το μαγνήσιο και το φώσφορο και το κάνει να προσφέρει στον οργανισμό μόνο άμυλο.
Έτσι, όταν τρώμε ζάχαρη και άσπρο αλεύρι συμβαίνουν τα εξής:

Σπόροι και φύτεμα