Σπόροι: διάρκεια ζωής

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΖΩΗΣ ΣΠΟΡΩΝ ΔΕΝΔΡΩΝ-ΘΑΜΝΩΝ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Όταν υποχρεωνόμαστε να φυλάξουμε σπόρους για αρκετό χρόνο πριν την σπορά τους, είναι προτιμότερο να μην εξάγουμε αυτούς από τα φυσικά τους καλύμματα, εάν αυτά είναι ξερά, ή από των αξόνων από των οποίων εξαρτώνται. Για αυτό το αραποσίτι για σπορά φυλάσσεται σε κώνους, τα δε φασόλια εντός των λοβίων τους και κρεμιούνται σε μέρη ξερά και αεριζόμενα.

Σπόροι: διάρκεια ζωής

Εντός των φυσικών τους καλυμμάτων των στροβίλων, είναι το ίδιο προτιμότερο να φυλάγονται οι σπόροι των κωνοφόρων, δηλαδή της πεύκης, της ελάτης , της κυπαρίσσου, της πίτυος, της κέδρου, της τούγιας, κτλ.

Μέθοδος προς πρόληψη οξειδώσεως του κρασιού

Μέθοδος προς πρόληψη οξειδώσεως του κρασιού

Παλιά μέθοδος για να μην μας χαλάσει το κρασί

Οινολογική εφημερίδα της Γαλλίας προτείνει το εξής φάρμακο για τα κρασιά, τα οποία η γεύση τους αρχίζει να αλλοιώνεται:

  • Παίρνουμε τόσα περίπου δράμια σταριού, για όσες οκάδες κρασιού έχουμε προς θεραπεία.
  • Καβουρδίζουμε το σιτάρι και το κλείνουμε αμέσως μέσα σε στενό και μακρύ σακίδιο από πανί, το οποίο βυθίζουμε μέσα στο κρασί κρεμάγοντάς το με σχοινί από το στόμιο του βαρελιού ή δοχείου.

Σπόροι και φύτεμα