Άδεια και νόμος για κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις

κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις

Ο νόμος για την κτηνοτροφία τις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις

Συνέντευξη έδωσε ο πρώην Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ Αστ.Ροντούλης στην εκπομπή Θεσσαλική Γή του ASTRA TV, στις 6 Νοεμβρίου 2012, με θέμα την επίδραση του Μνημονίου 3 στον Αγροτικό κόσμο, όπου έγινε εκτενής αναφορά για τον νόμο 4056 του 2012 σχετικά με την αδειοδότηση κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων.

Nόμος 4056 /2012 - Ρυθμίσεις για την κτηνοτροφία και τις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις και άλλες διατάξεις..

Διευκρινίσεις για την εφαρμογή του N. 4056/2012

Ακατάλληλο νερό σε επτά περιοχές της Ελλάδας

Ακατάλληλο νερό σε επτά περιοχές της Ελλάδας

Ακατάλληλο νερό δηλητήριο στην Ελλάδα

Ακατάλληλα και μάλιστα με υψηλές συγκεντρώσεις καρκινογόνων νιτρικών αλάτων είναι τα αποθέματα των υπογείων υδάτων σε επτά λεκάνες απορροής της χώρας, σύμφωνα με επίσημη έκθεση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, την οποία παρουσίασε κατ’ αποκλειστικότητα η Realnews. Πρόκειται για μια έκθεση που παραδόθηκε στο υπουργείο τον Μάρτιο του 2011 από το Διαβαλκανικό Κέντρο Περιβάλλοντος και εξετάζει τον βαθμό που έχουν επηρεαστεί τα επιφανειακά και υπόγεια νερά της Ελλάδας από τη χρήση αγροτικών λιπασμάτων και φυτοφαρμάκων.

Περί διατηρήσεως διαφόρων τροφών

Περί διατηρήσεως διαφόρων τροφών

Πως διατηρούμε διάφορες τροφές

Μία έκτών κυριωτέρων τροφών του ανθρώπου είνε τό κρέας. Αλλά τό κρέας όταν τρώγεται νωπόν, δεν είνε καλόν. Νοστιμώτερον καί τρυφερώτερον είνε, όταν, τρώγητε δύο τουλάχιστον ήμέρας μετά το σφάξιμον. Τό κρέας του κυνηγίου απαιτεί περισσοτέρας ημέρας. Αλλά το κρέας άν μένη περισσότερον καιρόν έκτεθειμένον εις τον αέρα, αρχίζει νά χαλά καί ν’ άποσυντίθηται. Διά τούτο αναγράφομεν εταύθα τάς κυριωτέρας μεθόδους, διά των οποίων τό κρέας καί άλλαι τρόφαί διατηρούνται επί πολύν καιρόν νωπαί.
Ή πρώτη μέθοδος είνε η διά του ζωϊκοΰ άνθρακος ή και διά ξυλάνθρακος γινομένη. Παίρνουσι δηλαδή έν δοχείον οιονδήποτε, στρώνουσιν εις τον πυθμένα του έν στώμα τριμμένου άνθρακος, τοποθετοΰσι άνωθεν αύτού το κρέας ούτως ώστε νά μή εγγίζη τά τριχώματα του αγγείου σκεπάζουαι καλώς μέ άνθρακα καί κλείουσι καλώς το άγγέΐον. Κατά τον τρόπον τούτον το κρέας δύναται νά διατηρηθή επί 20-30 ημέρας. Σημειωτέον ότι, πριν ή μεταχειρισθώσι το ούτω διατηρούμενον κρέας, πλύνουσι καλώς με κρύο νερό.

Σπόροι και φύτεμα