Και η Θάψια κατά του καρκίνου;

η Θάψια κατά του καρκίνου

Είναι η θάψια αντικαρκινικό φάρμακο;

Το φάρμακο κατά του καρκίνου βρίσκεται στην ελληνική ύπαιθρο;
Το φυτό της θάψιας τροποποιήθηκε στο εργαστήριο ώστε να σκοτώνει τα καρκινικά κύτταρα αφήνοντας ανέπαφα τα υγιή.
Η θάψια και πιο συγκεκριμένα μια εργαστηριακή επεξεργασία της δραστικής ουσίας της, θα χορηγηθεί σε ασθενείς με καρκίνο του προστάτη σε κλινικές δοκιμές στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Σε περίπτωση που οι κλινικές αυτές δοκιμές έχουν επιτυχή έκβαση, το φυτό της Μεσογείου θα αποτελέσει την βάση για την ανάπτυξη μιας νέας γενιάς αντικαρκινικών φαρμάκων.

Επικερδής καλλιέργεια φαρμακευτικών φυτών

Επικερδής καλλιέργεια φαρμακευτικών φυτών

Καλλιέργεια αρωματικών φυτών και απόδοση

Στην Ελλάδα τα αυτοφυή αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά, όπως έχει ειπωθεί, έχουν χρησιμοποιηθεί και έχουν γίνει αντικείμενο εμπορίου από την αρχαιότητα. Οι εδαφοκλιματικές συνθήκες της χώρας μας ευνοούν ιδιαίτερα την ανάπτυξη αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών που δίνουν προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας. Η ελληνική χλωρίδα είναι πλουσιότατη σε είδη και περιλαμβάνει έναν πολύ σημαντικό αριθμό σπάνιων ειδών που απαντούν μόνο στον ελλαδικό χώρο.

Τα κυριότερα εμπορικά αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά στην Ελλάδα είναι: το τσάι του βουνού, το φασκόμηλο, η ρίγανη, το γλυκάνισο, ο βασιλικός, το μάραθο (μαραθόσπορος), το χαμομήλι, η δάφνη, η μέντα και ο δυόσμος, το κόλιανδρο, το κύμινο, η λεβάντα, το μελισσόχορτο και τέλος τα τυπικά προϊόντα κάποιων περιοχών της Ελλάδας όπως η μαστίχα της Χίου, ο κρόκος της Κοζάνης και ο δίκταμος της Κρήτης.

Σπόροι και φύτεμα