Ξύλινο φτηνό σπίτι

Κατασκευή ξύλινου φτηνού σπιτιού

Ο Simon Dale, ένας πιστός του φτιάχνω μόνος σου, ξέρει! Έφτιαξε το εξοχικό του στο δάσος εξ ολοκλήρου από φυσικά και ανακυκλωμένα υλικά και ξόδεψε 3,410 ευρώ με δουλειά 4 μηνών γι’ αυτό το ξύλινο φτηνό σπίτι, που μοιάζει πολύ με σπίτι των χόμπιτ από τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών.
Ο Simon Dale έχτισε το σπίτι με τη βοήθεια του πεθερού του και φίλων του. Χρειάστηκαν περίπου 1.000-1.500 ώρες εργασίας για να ολοκληρωθεί το έργο.

Ξύλινο φτηνό σπίτι

Το ξύλινο σπίτι χτίστηκε με τη μέγιστη δυνατή μέριμνα για το περιβάλλον. Σκάφτηκε στην πλαγιά ενός λόφου. Τα θεμέλια και οι τοίχοι φτιάχτηκαν από πέτρα και λάσπη από τις ανασκαφές. Ο σκελετός με κορμούς βελανιδιάς πάρθηκε από τα γύρω δάση. Δέματα από άχυρο χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή των τοίχων, του δαπέδου και της σκεπής για μόνωση.
Ένα αλυσοπρίονο, ένα σφυρί και ένα καλέμι ήταν τα κύρια εργαλεία που χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή.

Ξύλινο φτηνό σπίτι

Ξύλινο φτηνό σπίτι

Ξύλινο φτηνό σπίτι

Στο σπίτι υπάρχει ένα φυσικό ψυγείο. Ψύχεται με τον αέρα που έρχεται από το υπέδαφος. Οι ένοικοι χρησιμοποιούν νερό από μια κοντινή πηγή. Ηλιακοί συλλέκτες παράγουν ηλεκτρική ενέργεια για την ηλεκτροδότηση. Το φως της ημέρας διεισδύει μέσω του φεγγίτη στην οροφή του σπιτιού.

Ξύλινο φτηνό σπίτι

Ξύλινο φτηνό σπίτι

Ξύλινο φτηνό σπίτι

Ξύλινο φτηνό σπίτι

Ξύλινο φτηνό σπίτι

Ξύλινο φτηνό σπίτι

Ξύλινο φτηνό σπίτι

Ξύλινο φτηνό σπίτι

Διαβάστε ακόμη:Χτίζοντας στην Ελλάδα με Cob

8 σχόλια:

  1. Καλησπερα σας. Λεγομαι σταυρος και ενδιαφερομαι απο καιρο να παω σε μια παρομοια κατασταση. Το μονο που με κραταει ακομα στα περιχωρα της Θεσσαλονικης ειναι η ελλειψη κεφαλαιων. Το συνηστω ανεπιφυλακτα σε ολους...ειναι ο τροπος ζωης που θελοντας και μη θα πρεπει να κανουμε οι περισσοτεροι αργα η γρηγορα. Ειναι πολλα τα κακα που δημιουργησε η κριση αλλα ειναι και αρκετα τα καλα. Επιτελους αφυπνιζομαστε, ψαχνουμε, δραστηριοποιουμαστε. Ειμαι εξαιρετικα καταρτισμενος και μπορω να φτιαξω τα παντα. Ειμαι διατεθημενος να προσφερω βοηθεια σε οποιον την χρειαστει, αν και οταν αποφασισει να παει σε τετοιο τροπο ζωης. Επισης να πω τα θερμα μου συγχαρητηρια για τον ιστιοτοπο :) και να θυμαστε....ΜΗΝ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΕΣΤΕ ΚΑΙ ΜΗΝ ΑΠΟΘΑΡΥΝΕΣΤΕ...ΤΟΛΜΗΣΤΕ ΤΟ....ΑΛΑΞΤΕ.....ΜΠΟΡΕΙΤΕ!!! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε Σταύρο στα αλήθεια με ποιο τρόπο θα μπορούσες να βοηθήσεις για την μετάβαση σε έναν τέτοιο τρόπο ζωής; Έχεις γνώσεις για την κατασκευή ενός τέτοιου σπιτιού; Θα με ενδιέφερε να φτιάξω με μικρό κόστος ένα σπίτι στο χωριό μου που να μπορεί να είναι κατοικίσιμο, ώστε να μειώσω το κόστος διαβίωσης.

      Διαγραφή
    2. Γνώση μπορείς να πάρεις αν πας σε ένα εργαστήριο φυσικής δόμησης που διοργανώνει συχνά το cob.gr, εκεί θα δεις αρκετά τέτοια σπίτια με παρόμοια υλικά και τρόπους κατασκευής

      Διαγραφή
  2. τα ίδια κ εγώ φίλε Σταύρο, λίγο ακόμα το κόβω να μένω στο εξωτερικό για να μαζέψω το απαραίτητο κεφάλαιο να επιστρέψω (4-5 χιλ το λιγότερο πιστεύω κ για ενεργειακή αυτονομία του σπιτιού)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είναι υπέροχο υπέροχο, αλλά θέλει πολύ μεράκι. Μακάρι, να μπορούσα να το έφτιαχνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είναι υπέροχο υπέροχο, αλλά θέλει πολύ μεράκι. Μακάρι, να μπορούσα να το έφτιαχνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος4/3/14, 1:52 μ.μ.

    ωραία Ξύλινα Σπίτια εδώ: http://www.kofinaswoodenhouses.gr/isogeies-katoikies/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ακόμα και τα ξιλινα κουφωματα πορτων και παραθυρων ειναι μοναδικα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν είναι σχετικά και δεν αποσκοπούν σε σοβαρή συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος θα διαγράφονται. Παρακαλώ να γράφεται κόσμια και με Ελληνικούς χαρακτήρες.
Η ευθύνη των σχολίων ανήκει αποκλειστικά και μόνο στους σχολιαστές.

Σπόροι και φύτεμα