Περί κύπερης ο λόγος

Περί κύπερης ο λόγος

Η κύπερη και οι χρήσεις της

Από καιρό έχω αποκρυσταλλώσει την άποψη ότι ο Παγκόσμιος Ιστός, το Ίντερνετ όπως το αποκαλούν οι περισσότεροι, το «Δίχτυ» όπως το αποκαλώ εγώ, μιας και «κολλάμε» επάνω του – πολλές φορές χωρίς καν να το αντιληφθούμε – ψάχνοντας για κάποια πληροφορία και καταλήγουμε να περνάμε ώρες ολόκληρες μεταφερόμενοι από τη μια ιστοσελίδα στην άλλη ενώ το μεγαλύτερο ποσοστό της πληροφόρησής που μας δίνει να αποτελείται από επαναλαμβανόμενες δημοσιεύσεις ανακυκλωμένες (τελικά εκτός από την κούραση, τις περισσότερες φορές, αποκομίζουμε τα στοιχεία της καθεστηκυίας τάξης). Μόνο οι εξαιρετικά επίμονοι μπορεί να συναντήσουν τις «μη συμβατές» κι έξω από τα καθιερωμένα απόψεις για οποιοδήποτε ζήτημα.

Λαμπρό παράδειγμα αποτελεί η αναζήτησή μου για την κύπερη. Από τα 11.900 αποτελέσματα που πρόσφερε η μηχανή αναζήτησης της google, η συντριπτική πλειοψηφία τους αναφερόταν στο πόσο δυσκολοεξόντωτο ζιζάνιο είναι (και βεβαίως τα περισσότερα από αυτά περιείχαν τις συμβουλές της χημικής εξόντωσής της).

Ενεργειακά αυτόνομος Έλληνας

Ενεργειακά αυτόνομος Έλληνας

Ενεργειακά αυτόνομος Έλληνας με ιδιωτική παραγωγή ενέργειας

Η λέξη ΔΕΗ είναι γι’ αυτόν κάτι άγνωστο... Το ίδιο και η λέξη βενζινάδικο... Έχει σταματήσει να περνά από τα πρατήρια υγρών καυσίμων εδώ και ένα χρόνο, μιας και ό,τι χρειάζεται ενεργειακά, είτε για τις ανάγκες του νοικοκυριού είτε για τις ανάγκες της μετακίνησής του, το έχει εξασφαλίσει με οικολογικό και κυρίως τζάμπα τρόπο... Ήλιος, αέρας, και ζάχαρη - ναι, καλά διαβάζετε, ζάχαρη - είτε από σάπια φρούτα είτε από ζαχαροκάλαμο εσχάτως, είναι ό,τι χρειάζεται για να έχει καύσιμα και για το σπίτι και για το μηχανάκι του.

Σπόροι και φύτεμα