Παρασκευή και διατήρηση κρέατος από χήνες
Όταν τα πουλερικά μετά το σφάξιμο κρυώσουν, κόβουμε τα μηριά και τις φτερούγες. Κατόπιν τοποθετούμε σε ιδιαίτερο πιάτο το συκώτι, το λίπος και τον σκελετό. Τα άλλα μέρη πρέπει να τρώγονται, αμέσως.
Παίρνουμε έπειτα μια γαβάθα μεγάλη ή χωμάτινη (πήλινη) λεκάνη και αφού πασπαλίσουμε τα κομμάτια με ψιλό αλάτι, πιπέρι, σκόρδο, μαϊντανό και θυμάρι, ψιλοκοπανισμένα, τα τοποθετούμε μέσα και τα σκεπάζουμε μ’ ένα αναποδογυρισμένο πιάτο, πάνω στο οποίο τοποθετούμε μια βαριά πέτρα.