Αρωματικά φαρμακευτικά φυτά με πιστοποίηση

Αρωματικά φαρμακευτικά φυτά με πιστοποίηση

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΡΩΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ ΦΥΤΩΝ

Τα Ελληνικά Αρωματικά Φυτά είδαν με πολύ διαφορετικό «μάτι» οι συμμετέχοντες στην ημερίδα της ΔΗΩ (www.dionet.gr), στις 16/5/2013, στο ΚΕΔΕΑ του ΑΠΘ, σε μια ικανοποιητική σύνθεση επιστημόνων και ανθρώπων της αγοράς.

Η κα Χ. Μινώτου, Γεν. Δ/ντρια της ΔΗΩ ξεκινώντας την ημερίδα τόνισε ότι η παραγωγή αρωματικών φυτών στην Ελλάδα πρέπει οπωσδήποτε να συνοδεύεται από πιστοποίηση βιολογικής καλλιέργειας, ανταποκρινόμενη στις προκλήσεις και στην δημιουργία προοπτικών ανάπτυξης.Η καλλιέργεια Αρωματικών Φαρμακευτικών Φυτών-ΑΦΦ παρουσιάζει ενδιαφέρον τόσο σε επίπεδο εφαρμογής όσο και σε επίπεδο επένδυσης και επιχειρηματικότητας, φαίνεται να απολαμβάνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον από νέους καλλιεργητές και καταγράφει αυξητική τάση της αγοράς σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, με προοπτικές ανάπτυξης.

ΚοινΣΕπ Ειδικών Ειδών Διατροφής

ΚοινΣΕπ Ειδικών Ειδών Διατροφής

Ίδρυση της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης (ΚοινΣΕπ) Ειδικών Ειδών Διατροφής

Το Σάββατο, 18 Μαΐ 2013, στις 11.00, στον ξενώνα-εστιατόριο KoukkosInn (χωριό Κούκκος Πιερίας, Δαμιανός Παχόπουλος, τηλ.: 2351083200, κιν 6947185166, damianos@koukosinn.gr) γίνεται η καταστατική ιδρυτική πράξη της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης Ειδικών Ειδών Διατροφής, με ανοιχτές διαδικασίες.
Σκοπός η δημιουργία θέσεων εργασίας και η ικανοποίηση αναγκών ειδικών ομάδων πληθυσμού μέσω της προώθησης της αναγνώρισης, παραγωγής πιστοποιημένου πολλαπλασιαστικού υλικού, καλλιέργειας, μεταποίησης και παραγωγής τελικών επώνυμων τροφίμων για την ικανοποίηση των αναγκών ειδικών ομάδων πληθυσμού, όπως σιτηρών με ελάχιστη ή χωρίς γλουτένη (δίκοκκο ή μονόκοκκο σιτάρι κλπ) κατάλληλων (ενδημικών, αυτοφυών, προσαρμοσμένων) για το συγκεκριμένο γεωγραφικό μήκος και πλάτος της Ελλάδος.

Πεπόνι: σπορά φύτεμα καλλιέργεια

Πεπόνι σπορά φύτεμα καλλιέργεια

Πως γίνετε η σπορά και η καλλιέργεια πεπονιών

Οι πεπονιές είναι φυτά μονοετή, ανήκοντα στην οικογένεια των κολοκυνθωδών. Οι βλαστοί των μακραίνουν πολύ και έρπουν ή κάποτε αναρριχώνται. Τα φύλλα είναι σχεδόν στρογγυλά, οδοντωτά ή μη, ολόκληρα ή χωρισμένα σε λοβούς, αναλόγως της ποικιλίας που ανήκουν. Τα άνθη είναι κίτρινα, όχι πολύ μεγάλα. Τα αρσενικά πεπόνια παρουσιάζονται στην αρχή, συνήθως 3-4 μαζί, τα δε θηλυκά συνοδεύονται στη βάση τους με μεγάλη ωοθήκη. Δηλαδή είναι φυτά μονόοικα, όπως συμβαίνει στις κολοκυθιές και τις αγγουριές. Οι καρποί λαμβάνουν διάφορο μέγεθος, σχήμα, χρώμα και άρωμα. Γίνονται σφαιρικοί, μακρουλοί, κυλινδρικοί κλπ., με φλοιό ομαλό, ρυτιδωμένο, αυλακωτό, λείο η γυαλιστερό και με χρώμα διάφορο, ήτοι κίτρινο, γκρίζο, πορτοκαλί, πρασινωπό ή παρδαλό.

Σπόροι και φύτεμα