Η ζειά από την αρχαιότητα έως σήμερα

Η ζειά από την αρχαιότητα έως σήμερα

Επίκαιρη δημοσίευση από τον γεωπόνο ερευνητή, Ευάγγελο Κορπέτη (Ινστιτούτο σιτηρών, ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ) αναφορικά με την ζέα. Καλό είναι να το διαβάσετε όλο για να καταλάβετε την αλήθεια για τη ζέα. Έχουμε γράψει τα ίδια πριν 3 χρόνια εδώ, αλλά κανείς δεν τα διάβασε τότε...

Παραθέτω αυτούσια τα συμπεράσματα του για την ζειά

Η αύξηση της ζήτησης για παραδοσιακά και φυσικά τρόφιμα που καταγράφεται τα τελευταία χρόνια, ανανέωσε το ενδιαφέρον για τη ζειά. Έτσι, την τελευταία δεκαετία παρουσιάζεται ομάδα σύγχρονων αγροτών που αναγνώρισε σαν ζειά το δίκοκκο σιτάρι, ενώ μια δεύτερη το σιτάρι σπέλτα.

Εμπειρίες ενός μελισσοκόμου

Εμπειρίες ενός μελισσοκόμου:βιβλίο για μελίσσια

Εμπειρίες ενός μελισσοκόμου: Μελισσοκομία μέσα από διαλόγους!

Ένας αρχάριος μελισσοκόμος αρχίζει να συναναστρέφεται έμπειρους μελισσοκόμους αποκομίζοντας χρήσιμες συμβουλές. Αυτοτελείς ιστορίες που δίνουν απαντήσεις στα βασικά ζητήματα της μελισσοκομίας. Μάθετε, μεταξύ άλλων, γιατί: · ανανεώνουμε τη βασίλισσα του μελισσιού · ένα μελίσσι ασθενεί · συνενώνουμε μελίσσια και αναζητούμε γυρεοδοτικά φυτά. Κόλπα, τεχνικές και μυστικά, απόσταγμα εμπειρίας από παλιούς μελισσοκόμους, που θα σας βοηθήσουν να ακολουθήσετε πιο αποτελεσματικούς τρόπους διαχείρισης μελισσιών.

Σπόροι και φύτεμα