Πρασινίζουμε τον Υμηττό με τον Παναγιώτη Μανίκη 26-27 Οκτωβρίου 2013

Πρασινίζουμε τον Υμηττό

Σας προοσκαλούμε στην Αργυρούπολη, στον Υμηττό “Ανθιστήρι” το Σαββατοκύριακο 26-27 Οκτωβρίου 2013 από τις 09.00-17.00 στο ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΟ εργαστήριο Φυσικής Καλλιέργειας με τον Παναγιώτη Μανίκη.

Πρασινίζουμε τον Υμηττό

Το σεμινάριο αφορά λαχανόκηπο - οπωροφόρα δέντρα - σβώλους, ενώ θα γίνει και ΣΠΟΡΑ ΕΚΤΑΣΗΣ χρησιμοποιώντας ΤΗΝ ΜΕΘΟΔΟ Φυσικής Καλλιέργειας με σβώλους που δεν απαιτεί βοτάνισμα, φυτοφάρμακα, λίπασμα, ή όργωμα.
Η εκδήλωση είναι συνέχεια της εκδήλωσης που έγινε το περασμένο Μάρτιο στο Αυτοδιαχειριζόμενο Κάμπινγκ Βούλας όπου ήρθαν άνθρωποι απ' όλη την Ελλάδα για να ακούσουν τον αστείρευτο Παναγιώτη Μανίκη, που μας μίλησε για τον σεβασμό για τη μάνα γη, την αυτάρκεια και την ίδια την ζωή ...

Συνταγή: σκόρδο και λεμόνι για τον καθαρισμό των αγγείων από την αθηροσκλύρυνση

 σκόρδο και λεμόνι

Σκόρδο και λεμόνι για τον καθαρισμό των αγγείων

Το σκόρδο είναι γνωστό από αρχαιοτάτων χρόνων, για τα οφέλη που προσφέρει στον οργανισμό. Ξέρετε όλοι ότι βοηθάει στην πτώση της αρτηριακής πίεσης, αλλά ίσως δεν γνωρίζουμε την ισχυρή αποτοξινωτική του δράση.

Είναι λοιπόν ωφέλιμο σε όσους πάσχουν από εκζέματα, ακμή, ψωρίαση και άλλες δερματικές παθήσεις. Είναι ένα φυσικό αντιβιοτικό και παλιά συνιστούσαν σε όσους έπασχαν από πνευμονική φυματίωση, αλλά και χρόνια βρογχίτιδα, να τρώνε καθημερινά αρκετά σκόρδα. Σαν ελιξήριο της γρίπης, διαφημίστηκε πολύ στην επιδημία του 1918. Πολύ ωφέλιμο είναι για όσους έχουν παράσιτα στο έντερο και μάλιστα για τους οξύουρους συνιστούν και υποκλυσμούς με χυμό σκόρδου.

H αντιοξειδωτική αντικαρκινική και θεραπευτική δράση του σκόρδου

θεραπευτική δράση του σκόρδου

Σκόρδο: αντιοξειδωτική αντικαρκινική και θεραπευτική δράση

Το σκόρδο [Alium sativum (L), garlic (Αγγλ.)] ιδιαιτέρως θεωρείται μία από τις καλύτερες τροφές που χρησιμοποιείται για την πρόληψη ασθενειών εξαιτίας των πολλαπλών ευεργετικών αποτελεσμάτων του στον ανθρώπινο οργανισμό.
Έχει αποδειχτεί ότι το σκόρδο ασκεί επωφελή αποτελέσματα κατά ενός φάσματος νόσων, όπως ο καρκίνος, ο διαβήτης, οι μικροβιακές λοιμώξεις, καθώς και οι ανοσολογικές και καρδιοκυκλοφορικές διαταραχές.

Το σκόρδο είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, τα οποία βοηθούν στην καταστροφή των ελεύθερων ριζών οξυγόνου που καταστρέφουν τις κυτταρικές μεμβράνες και το DNA και μπορούν να συμβάλλουν στη διαδικασία της γήρανσης και στην ανάπτυξη πολυάριθμων καταστάσεων , όπως η καρδιοπάθεια και ο καρκίνος. Τα αντιοξειδωτικά εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες και μπορούν να περιορίσουν ή ακόμη να βοηθήσουν στην πρόληψη μερικών από τις βλάβες που προκαλούν με την πάροδο του χρόνου. Προκλινικές μελέτες έχουν δείξει ότι τα εκχυλίσματα φρέσκου σκόρδου, ξηρού σκόρδου, το σκορδέλαιο και οι ειδικές οργανοθειικές χημικές ενώσεις , που δημιουργούνται κατά την επεξεργασία του σκόρδου θα μπορούσαν να τροποποιήσουν τον καρκινογονικό μεταβολισμό και να ανακόψουν την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων.

Χάθηκε η Ελληνική Φέτα

Χάθηκε η Ελληνική Φέτα

Χάθηκε η ονομασία προέλευσης ΠΟΠ

Νέα πλήγμα στη διεθνή «μάχη της φέτας» δέχτηκε η Ελλάδα από την Κομισιόν. Κατά την πρώτη μετά τις θερινές διακοπές εβδομαδιαία συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποφασίστηκε ότι στις διαπραγματεύσεις για τη συμφωνία ελευθέρου εμπορίου με τον Καναδά η ΕΕ δεν θα επιμείνει στην απαίτηση να μην επιτρέπεται η παραγωγή προϊόντων με γνωστές ονομασίες προέλευσης, όπως η φέτα ή η ιταλική Γκοργκοντζόλα από Καναδούς παραγωγούς.

Σπόροι και φύτεμα