Λίπανση λαχανικών

Λίπανση λαχανικών

Η λίπανση των λαχανικών

Η λίπανση με λίπασμα γίνεται κατά τρόπο και σε δόσεις, που απαιτεί η τάξη στην οποία ανήκει το κάθε λαχανικό. Έτσι από τα ετήσια λαχανικά:

α) Εκείνα που καλλιεργούνται για τη ρίζα τους (παντζάρια, γουλιά, ρέβες, ραπανάκια, καρότα) που προτιμούν τα ελαφρά εδάφη (αμμοαργιλώδη) και που αντέχουν στις χαμηλές θερμοκρασίες θέλουν δύο δόσεις πλήρους λιπάσματος με άζωτο περισσότερο και φωσφόρο. Τέτοιο είναι το λίπασμα τύπου 9 - 9 - 4. Αλλά και το 12 - 16 - 16 το διπλό του 6 -8 - 8, είναι πολύ καλός τύπος για τη λίπανση των λαχανιών της παραπάνω κατηγορίας.

Σπόροι και φύτεμα