Συνδυασμοί και χώνευση τροφών

Συνδυασμοί και χώνευση τροφών

Καλοί και οι κακοί συνδυασμοί τροφών

Εκτός του είδους, της ποιότητος και της ποσότητος, που παίζουν τον κυριότερο ρόλο για την υγεία μας, επίσης σπουδαιότατη σημασία έχουν για την καλύτερη χώνευση, αφομοίωση και θρέψη, οι διάφοροι συνδυασμοί των τροφών.
Το ζήτημα αυτό δεν λαμβάνεται καθόλου υπ’ όψη απ’ όλο σχεδόν τον κόσμο, ενώ θα έπρεπε να δώσουμε τη μεγαλύτερη προσοχή στα πόσα και ποια είδη φαγητών θα βάλουμε στο τραπέζι για το γεύμα.
Ο ακατάλληλος συνδυασμός των τροφών όχι μόνο με τον χρόνο καταστρέφει την υγεία μας, αλλά και δηλητηριάσεις, με τραγικά αποτελέσματα καμιά φορά, μπορεί να επιφέρει. Η ανάμιξη στο στομάχι ποικίλλων και ετεροκλήτων ουσιών προκαλεί διάφορες χημικές συνθέσεις, οι οποίες δεν είναι καθόλου ευνοϊκές για την κανονική πέψη και αφομοίωση, ως εκ τούτου δε ο καθένας εννοεί πόσο ζωτικό είναι το ζήτημα των συνδυασμών των τροφών.

Θερμοκρασία και βλάστηση σιτηρών δημητριακών οσπρίων

Θερμοκρασία και βλάστηση σιτηρών δημητριακών οσπρίων

Θερμοκρασία σποράς σε σιτηρά, δημητριακά και όσπρια

Εκτός της βλαστικής ικανότητας, για την εκλογή του σπόρου, σημασία έχει και η βλαστική ενέργεια. Κατά αυτή προσδιορίζεται το ποσοστό των σπόρων, οι οποίοι βλαστίζουν εντός χρονικού διαστήματος ορισθέντος για κάθε είδος.
Στον ακόλουθο πίνακα περιλαμβάνονται για τα φυτά μεγάλης καλλιέργειας, οι αναγκαίες ημέρες για τον προσδιορισμό της βλαστικής ενέργειας και της βλαστικής ικανότητας, καθώς και η απαιτούμενη για την βλάστηση θερμοκρασία.

Σπόροι και φύτεμα