Ενέργεια από τον αέρα

Η Νέα Γουινέα: Κατασκευή ανεμογεννήτριας

Κατασκευή ανεμογεννήτριας

Η Νέα Γουινέα συνδιοργανώνει τη συνάντηση του δικτύου Wind Empowerment που περιλαμβάνει οργανώσεις που ασχολούνται με τη μελέτη και την τοπική κατασκευή μικρών χειροποίητων ανεμογεννητριών.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα weathens2014.wordpress.com/program

Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 19:00 – 22:00, Αμφιθέατρο ΜΑΧ (ΕΜΠ - Σχολή Αρχιτεκτόνων, Κτίριο Τοσίτσα, 2ος όροφος)

Ομιλίες - Συζητήσεις
Distributed Energy for a fair and sustainable distributed economy and society - Διασπαρμένη παραγωγή ενέργειας για μία δίκαιη και βιώσιμη διασπαρμένη οικονομία και κοινωνία

Michel Bauwens (P2P Foundation / p2pfoundation.net)

Η διασπαρμένη παραγωγή ενέργειας είναι μία από τις υλικές υποδομές που θα επέτρεπαν σε ελεύθερους πολίτες να συνδημιουργήσουν την κοινωνία και να παράξουν συνεργατικά τις ανάγκες της, παράλληλα με πολλές άυλες υποδομές και μηχανισμούς τροφοδοσίας των κοινών. Σε αυτή την ομιλία, που θα βασιστεί στην εμπειρία του Προγράμματος για την Μετάβαση με βάση τα Κοινά που διαμορφώθηκε από δημόσια ιδρύματα της κυβέρνησης του Εκουαδόρ, θα παρουσιαστεί το όραμα για μία μελλοντική κοινωνία που θα βασίζεται σε διεσπαρμένες υποδομές ενέργειας και πως μπορούμε να πορευθούμε προς αυτό.
Ο Michel Bauwens ήταν ο διευθύνων ερευνητής του εγχειρήματος floksociety.org για την μετάβαση σε μία κοινωνία ελεύθερης γνώσης, είναι ιδρυτής του P2P Foundation και συμμετέχει στην πρωτοβουλία του FairCoop που θα χρησιμοποιεί διαδικτυακά εναλλακτικά νομίσματα βασισμένα στα κοινά, για την ενδυνάμωση μίας παγκόσμιας πλατφόρμας ανοιχτών συνεταιρισμών.

Rural electrification with small wind turbines and the Wind Empowerment
network - Αγροτική ηλεκτροδότηση με μικρές τοπικά κατασκευασμένες ανεμογεννήτριες και το δίκτυο Wind Empowerment
Wind Empowerment (windempowerment.org)

Ο οργανισμός Wind Empowerment δραστηριοποιείται για την ανάπτυξη μικρών τοπικά κατασκευασμένων αυτοσχέδιων ανεμογεννητριών, για να καταστεί δυνατή η ηλεκτροδότηση αγροτικών κοινοτήτων. Ο οργανισμός αποτελείται από 37 οργανώσεις σε 28 διαφορετικές χώρες. Έχει ένα ευρύ φάσμα μελών που
συμπεριλαμβάνουν: κατασκευαστές μικρών ανεμογεννητριών, συλλόγους, ΜΚΟ, πανεπιστήμια, κοινωνικές επιχειρήσεις, συνεταιρισμούς, χώρους πειραματικών δοκιμών, και 1.146 άτομα. Ο οργανισμός Wind Empowerment είναι μια πλατφόρμα για την ανταλλαγή γνώσεων και τεχνογνωσίας που συνδέει όλα τα μέλη και τους συμμετέχοντες. Το κάθε μέλος μπορεί να μοιραστεί τις εμπειρίες του σχετικά με το τι λειτουργεί και τι όχι, στο περιβάλλον στο οποίο εφαρμόζεται η τεχνολογία ή σχετικά με τεχνικές εξελίξεις και άλλες πληροφορίες, βοηθώντας να γίνουν οι μικρές ανεμογεννήτριες μια πιο προσιτή τεχνολογία, που να είναι αρκετά βιώσιμη έτσι ώστε να δώσει μια απάντηση στο πρόβλημα της αγροτικής ηλεκτροδότησης.

για περισσότερες πληροφορίες: www.neaguinea.org - www.windempowerment.org

Νέα Γουινέα <Ενισχύοντας την ανθεκτικότητα και την αυτοδυναμία ανθρώπων και εγχειρημάτων>

Nea Guinea <Developing the self-reliance and resilience of people and communities>

Σελίδα/Website: http://www.neaguinea.org
Φόρουμ/Forum: http://www.neaguinea.net
Facebook: http://www.facebook.com/pages/Nea-Guinea/304122449642277

Νέα ΓουινέαΕνισχύοντας την ανθεκτικότητα και την αυτοδυναμία ανθρώπων και εγχειρημάτων

Nea GuineDeveloping the self-reliance and resilience of people and communities

Σελίδα/Website: http://www.neaguinea.org
Φόρουμ/Forum: http://www.neaguinea.net

Υστερόγραφο...Αναζητήστε τον Έλληνα που κέρδισε πέρσι το βραβείο της Ευρώπης για την ενέργεια από τις ανεμογεννήτριες...

Διαβάστε ακόμη:Παραγωγή ενέργειας στο σπίτι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν είναι σχετικά και δεν αποσκοπούν σε σοβαρή συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος θα διαγράφονται. Παρακαλώ να γράφεται κόσμια και με Ελληνικούς χαρακτήρες.
Η ευθύνη των σχολίων ανήκει αποκλειστικά και μόνο στους σχολιαστές.

Σπόροι και φύτεμα