Βιοδυναμικό ημερολόγιο Μαρτίου 2014

Ημερολόγιο σποράς-αγροτικών εργασιών Μαρτίου 2014

Βιοδυναμικό ημερολόγιο-Μαρτίου 2014

Τρώμε καρκίνο: Ποιά τρόφιμα να αποφεύγετε

Τρώμε καρκίνο: Ποιά τρόφιμα να αποφεύγετε

Ποια τρόφιμα να αποφεύγουμε

Σύμφωνα με μελέτες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) και του Διεθνούς Ινστιτούτου Καρκίνου οι αιτίες που προκαλούν καρκίνο είναι περίπου γνωστές... 30% οφείλεται στο κάπνισμα, 33% στα τρόφιμα, 5% στην κληρονομικότητα και το υπόλοιπο 32% στις ακτινοβολίες, τους ιούς και τις ορμόνες. Στα τρόφιμα οφείλεται το 1/3 των καρκίνων του πεπτικού συστήματος.
Μερικές από τις ουσίες που προστίθενται στα τρόφιμα είτε από το περιβάλλον, είτε κατά την παρασκευή τους και θεωρούνται καρκινογόνες ή μεταλλαξιογόνες περιγράφονται παρακάτω:

Εργαστήριο φυσικής γεωργίας με τον Π. Μανίκη 1-2 Μαρτίου 2014 στο ελπιδοχώρι

Εργαστήριο φυσικής γεωργίας με τον Π. Μανίκη

Εργαστήριο φυσικής γεωργίας με τον Π. Μανίκη

Ο αγρότης-φιλόσοφος Π. Μανίκης θα είναι κοντά μας για ένα πρακτικό βιωματικό εργαστήριο φυσικής καλλιέργειας το Σαββατοκύριακο 1 & 2 Μαρτίου 2014.
Ο Παναγιώτης Μανίκης που μαθήτευσε στο πλευρό του Ιάπωνα σοφού Masanobou Fukuoka θα έρθει να μας μάθει πώς να σεβόμαστε τη φύση και να καλλιεργούμε χωρίς φυτοφάρμακα.
Το κλειδί για τη δημιουργία κάθε αγροκτήματος είναι η αρμονία που επιτυγχάνεται όταν μία μεγάλη ποικιλία φυτών και ζώων ζουν στον ίδιο χώρο.
Η μεγάλη επιτυχία οφείλεται στην ποικιλία των φυτών που λύνει ταυτόχρονα το πρόβλημα της διάβρωσης, της βελτίωσης της γονιμότητας του εδάφους καθώς και την προσβολή από έντομα και ασθένειες.

Σπόροι και φύτεμα