Υγιεινές συνταγές με πλιγούρι

Φαγητά και συνταγές με πλιγούρι

Πως μαγειρεύουμε το πλιγούρι: Παραδοσιακές συνταγές
Αυτό το «ξεχασμένο» αλλά πεντανόστιμο δημητριακό μπορεί να αντικαταστήσει στα πιάτα μας το ρύζι και είναι δέκα φορές πιο ωφέλιμο και υγιεινό. Το πλιγούρι είναι γεμάτο φυτικές ίνες και σύνθετους υδατάνθρακες, μεγάλες ποσότητες βιταμινών Β, βιταμίνη Ε που βοηθάει στην καλή λειτουργία του καρδααγγειακού συστήματος, κάλιο, φώσφορο, σίδηρο, μαγνήσιο και ψευδάργυρο.
Μάλιστα έχει αποδειχθεί πως η συστηματική του κατανάλωση μπορεί μακροπρόθεσμα να βοηθήσει στη μείωση της υψηλής αρτηριακής πίεσης, ενώ ενδείκνυται και για τη δίαιτα των διαβητικών.

«Ριζότο» με πλιγούρι και αποξηραμένο βερίκοκο

Για 4 άτομα • Χρόνος προετοιμασίας: 25'

Υγιεινές συνταγές με πλιγούρι

Σπόροι και φύτεμα