Κατασκευή κρασιού από σταφίδες

Κατασκευή κρασιού από σταφίδες

Πως φτιάχνω κρασί από σταφίδες

Συνταγή κρασιού από σταφίδες
Βάζουμε μέσα σε ένα ανοικτό βαρέλι 50 οκάδες σταφίδες, 150 οκάδες ζεστό νερό των 50° βαθμών, προσθέτουμε δε μαζί και 300 δράμια κάντιο (είδος κρυσταλλικής ζάχαρης από ζαχαροκάλαμο).

Σκεπάζουμε καλά το βαρέλι και φροντίζουμε μόνο να αφήνουμε ένα μικρό άνοιγμα, διότι αλλιώς το βαρέλι μπορεί να κάνει έκρηξη.

Παρασκευή ροδέλαιου, καστορέλαιου, βαλσαμόλαδου και χαμομηλόλαδου

Παρασκευή ροδέλαιου

Έλαια: Γίνονται με την ένωση στερεών ελαίων και διάφορων χόρτων και ανθέων.

Κατασκευή του ροδέλαιου
Έλαιο ευώδες των ρόδων και νερό ρόδων (τριαντάφυλλων) (ροδέλαιο και ροδόνερο).
Παίρνεις 7,692 κιλά (= 6 οκ) τριαντάφυλλα νωπά, τα καθαρίζεις από τους κάλυκες, τα κοπανάς λίγο και μετά τα βάζεις σε ένα λαμπίκο* [είδος γυάλινου δοχείου με πλατιά βάση και στενό λαιμό: προέρχεται από την αρχαία λέξη άμβυξ (άμβυκας) που στην αραβική μετατράπηκε σε al-ampik ήρθε στην Ευρώπη τον Μεσαίωνα ως λαμπίκον και επέστρεψε στη γλώσσα μας (ρ.= διυλίζω, καθαρίζω, αποστάζω)] μέχρι τη μέση και προσθέτεις 15,384 κιλά (= 12 οκ) νερό μέχρι να επιπλέει στα πέταλα.

Σπόροι και φύτεμα