Μαγειρική και φαγητά με ελιές-Παραδοσιακές Ελληνικές συνταγές
Ελιές πράσινες με κρεμμύδια – Σπεσιαλιτέ Καρπενησίου
- 1 κιλό ελιές πράσινες φρέσκες (πικρές)
- μισό κιλό κρεμμύδια
- ρίγανη
- φλούδα λεμονιού
- λάδι για το τηγάνισμα
Σπάζουμε τις ελιές (όχι χαράκωμα, άλλα σπάσιμο μ' ένα σκληρό αντικείμενο ώστε η ελιά ν’ ανοίξει σε ένα μέρος) τις βάζουμε στο νερό μαζί με τη φλούδα του λεμονιού. Αλλάζουμε το νερό αρκετές φορές, μέχρις ότου ξεπικρίσουν καλά, τις στραγγίζουμε και τις σκουπίζουμε ελαφρά.