Χριστουγεννιάτικα κοκτέιλ

Παρασκευή Χριστουγεννιάτικων κοκτέιλ: συνταγές

Χριστουγεννιάτικα κοκτέιλ

Χριστουγεννιάτικο κοκτέιλ με ρόδι από τον Jamie Oliver

Τα λευκά ξηρά κρασιά χρησιμοποιούνται ευρέως στο μαγείρεμα, όταν δε θέλεις να προσθέσεις γλυκιά γεύση στο φαγητό. Κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος το αλκοόλ εξατμίζεται αφήνοντας στο φαγητό την ιδιαίτερη γέυση του κρασιού. Χρειάζεται προσοχή ώστε να μην αφήσεις το κρασί να παραβράσει ή να μην προσθέσεις μεγάλη ποσότητα, μιας που είναι δύσκολο μετά να το ελαττώσεις. Η χρήση κρασιού που πίνεται δίνει το πλεονέκτημα να ταιριάζουν φυσικά το κρασί που πίνουμε με αυτό που τρώμε.
Ο γενικός κανόνας είναι ότι τα λευκά ξηρά κρασιά ταιριάζουν με πιο ελαφριά πιάτα, όπως κοτόπουλο, χοιρινό, σούπες, θαλασσινά, όστρακα και λαχανικά. Παραθέτουμε παρακάτω παραδείγματα φαγητών που ταιριάζουν με κρασιά που μπορούμε να βρούμε εύκολα και σε καλές τιμές.

Το πουρνάρι στην λαϊκή ιατρική

Το πουρνάρι στην λαϊκή ιατρική

Ρίζα πουρναριού για ασβέστιο και όχι μόνο...

Για αμοιβάδες, σάκχαρο, πίεση — υπόταση, ορεκτικό, δυναμωτικό, προφυματίωση (μόνον μέχρι σκιές στους πνεύμονας) είναι το πουρνάρι "πρίνος-κοκκινοπούρναρο" κατά προτίμηση το φυόμενο άνωθεν της θαλάσσης 700 μέτρα, η ρίζα του.

Σπόροι και φύτεμα