Eναλλακτικό εργαστήρι κηπουρικής στο κέντρο της Αθήνας το Σάββατο 6 Ιουνίου 2015

Κηπουροί στην πόλη-Ένας λαχανόκηπος στο κέντρο της Αθήνας

Σπόροι τοπικών ποικιλιών που θα μοιραστούν δωρεάν, βιωματικά εργαστήρια κηπουρικής, συμμετοχικά παιχνίδια για παιδιά, επίδειξη κομποστοποίησης και ιδέες που μας αφορούν όλους. Αυτές είναι μερικές μόνο από τις δράσεις που θα διεξαχθούν στο «εργαστήρι κηπουρικής» που διοργανώνουν το πρόγραμμα «Καλύτερη Ζωή» του WWF Ελλάς και η Οργάνωση Γη.

Η εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Κλαυθμώνος το Σάββατο 6 Ιουνίου από τις 10:00 το πρωί μέχρι τις 16:00 το απόγευμα, απαντά στην πράξη σε ερωτήσεις που αφορούν όλους τους πολίτες της πόλης: Μπορούμε να καλλιεργήσουμε λαχανικά σε μία γλάστρα; Ποια είναι τα οφέλη της κηπουρικής στη διατροφή, την υγεία μας, το περιβάλλον; Πόσο χώρο χρειαζόμαστε για να φτιάξουμε έναν μπαλκονόκηπο, γιατί να κομποστοποιούμε και τι «προσόντα» χρειαζόμαστε για να γίνουμε οι ίδιοι κηπουροί τελικά;

Τι περιμένει τους επισκέπτες;

Ο μπαξές εκείνη την ημέρα θα έχει από όλα: Μία σειρά χρήσιμων βιωματικών εργαστηρίων για ενήλικες, σχεδιασμένα από την Οργάνωση Γη, την Olyplant, τη ΔΗΩ, τους Urban Farmers of Athens και το Χωραφάκι, συμμετοχικές εκπαιδευτικές δράσεις για παιδιά από τις Μικρές Ιστορίες, την ομάδα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης του WWF Ελλάς, την ομάδα Let’s go Green και τη Μαγική Κουτάλα, facepainting και επίδειξη κομποστοποίησης. Γνωστές οργανώσεις και φορείς που καταπιάνονται με την αστική γεωργία, θα μοιραστούν ιδέες και λύσεις με όλους όσοι θέλουν να περάσουν από τη θεωρία στην πράξη! Η Olyplant θα χαρίσει βιολογικά φυτά στους επισκέπτες, ενώ σπόροι τοπικών ποικιλιών, που παραχωρήθηκαν από τον Ελληνικό Γεωργικό Οργανισμό «Δήμητρα», θα μοιραστούν από το WWF Ελλάς με σκοπό να γίνουμε όλοι κηπουροί κατ’ οίκον.

Όπως δηλώνει ο Αχιλλέας Πληθάρας, Υπεύθυνος του Προγράμματος WWF-Καλύτερη Ζωή, αποκλειστικός δωρητής του οποίου είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος: «Δεν χρειάζεται να έχεις πτυχίο γεωπονίας για να γίνεις κηπουρός στην πόλη! Το μόνο που απαιτείται είναι μεράκι και διάθεση να κάνεις καλό στην υγεία σου, το περιβάλλον, την ποιότητα ζωής στην πόλη. Στη γιορτή των αστικών κηπουρών θα δώσουμε ιδέες και κίνητρα για να φύγουμε από την αδράνεια του καναπέ και να καταπιαστούμε με ένα χόμπι με ευεργετικές ιδιότητες για εμάς και το περιβάλλον».

«Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, δέκα φορείς ενώσαμε τις δυνάμεις μας για μία διαφορετική εκδήλωση πόλης! Σας προσκαλούμε να λερώσουμε τα χέρια μας με χώμα και να γεμίσουμε την καρδιά μας με ενέργεια για να γνωρίσουμε τη σημασία του σπόρου, να μάθουμε τι μπορούμε να καλλιεργήσουμε στους κήπους και τα μπαλκόνια μας, πως και τι κομποστοποιούμε, κάνοντας τη ζωή στη πόλη μας καλύτερη», σημειώνει η Νατάσα Πενταγιώτη Υπεύθυνη Επικοινωνίας στην Οργάνωση Γη.

Σημειώσεις προς συντάκτες:

  • Βρείτε εδώ προωθητικό υλικό της εκδήλωσης. Για επιπλέον υλικό, επικοινωνήστε μαζί μας.
  • Βρείτε εδώ υλικό από WWF Ελλάς για τους αστικούς λαχανόκηπους και τη θεματική “Κηπουροί στην Πόλη».
  • Βρείτε εδώ χρήσιμο υλικό για τους σπόρους από την Οργάνωση Γη.

Περισσότερες πληροφορίες:

  • Βίκυ Μπαρμπόκα, Υπεύθυνη Επικοινωνίας για το πρόγραμμα Καλύτερη Ζωή τηλ. 210 33 14 893, v.barboka@wwf.gr
  • Νατάσα Πενταγιώτη Υπεύθυνη Επικοινωνίας Οργάνωση Γη, τηλ. 210 23 25 380, natpentagioti@gmail.com

Πηγή: www.wwf.gr

Διαβάστε ακόμη:Καλλιέργεια λαχανικών σε ταράτσα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν είναι σχετικά και δεν αποσκοπούν σε σοβαρή συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος θα διαγράφονται. Παρακαλώ να γράφεται κόσμια και με Ελληνικούς χαρακτήρες.
Η ευθύνη των σχολίων ανήκει αποκλειστικά και μόνο στους σχολιαστές.

Σπόροι και φύτεμα