Καλλυντικά: Φυσικές συνταγές με αλάτι

Καλλυντικά-συνταγές με αλάτι

Συνταγές παρασκευής φυσικών καλλυντικών με αλάτι

Στις περισσότερες συνταγές προτιμώ το αγνό θαλασσινό αλάτι, το οποίο προκύπτει μόλις εξατμιστεί το θαλασσινό νερό. Αντίθετα με το αλάτι του εμπορίου, δεν περιέχει ουσίες αργιλίου για την αποφυγή της στερεοποίησης.

Μάσκα προσώπου με αλάτι, μέλι και μέντα

Κλείνει τους διεσταλμένους πόρους, τονώνει και συσφίγγει την επιδερμίδα.

ΥΛΙΚΑ
1 κουταλάκι λεπτό θαλασσινό αλάτι 1 κουταλάκι ρευστό θυμαρίσιο μέλι 3 σταγόνες αιθέρια έλαια μέντας (ή 1 κουταλάκι ψιλοκομμένη φρέσκια μέντα).

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να γίνουν ομοιόμορφο μείγμα.

ΕΦΑΡΜΟΓΗ
Απλώνουμε τη μάσκα στην επιδερμίδα κάνοντας απαλό μασάζ και την αφήνουμε να δράσει για 15 λεπτά. Ξεπλένουμε με δροσερό νερό.

Άλατα μπάνιου με αλάτι, ελαιόλαδο, πεύκο και φασκόμηλο

Τονώνει το δέρμα και βοηθάει στην επιδερμική σύσφιξη, αποτοξινώνει σε 20 λεπτά, χαρίζει την αίσθηση ευεξίας.

ΥΛΙΚΑ
1 κούπα χόνδρο θαλασσινό αλάτι 1 κουταλάκι ελαιόλαδο 30 σταγόνες αιθέρια έλαια πεύκου 1 κουταλιά αποξηραμένο φασκόμηλο.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να γίνουν ομοιόμορφο μείγμα. ΕΦΑΡΜΟΓΗ Ξαπλώνουμε στην μπανιέρα και ρίχνουμε το αρωματικό μείγμα για 15-20 λεπτά.

Πίλιγκ σώματος με αλάτι, αμυγδαλέλαιο, λεβάντα και κάμφορα

Οξυγονώνει το δέρμα σε βάθος και δημιουργεί έντονη και άμεση επιδερμική σύσφιξη.

ΥΛΙΚΑ
1 κούπα χόνδρο θαλασσινό αλάτι 1 κούπα αμυγδαλέλαιο 1 κουταλιά αποξηραμένη λεβάντα 1 κουταλιά λάδι κάμφορας 10 σταγόνες αιθέρια έλαια μέντας (προαιρετικά).

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να γίνουν ομοιόμορφο μείγμα.

ΕΦΑΡΜΟΓΗ
Κάνουμε έντονο μασάζ με το μείγμα σε όλο το σώμα για 5 λεπτά. Ξεπλένουμε μόνο με χλιαρό νερό (χωρίς σαπούνι και αφρόλουτρο). (Να αποφεύγεται σε σημεία με ευρυαγγείες.)

Μάσκα σώματος με αλάτι, κανέλα, θυμάρι, άργιλο και γιαούρτι

Ενεργοποιεί τη λιπόλυση, ενυδατώνει και συσφίγγει την επιδερμίδα, δραστική, θερμαντική για τοπικό αδυνάτισμα.

ΥΛΙΚΑ
1 κούπα λεπτό ιωδιούχο αλάτι 1 κουταλιά κανέλα σε σκόνη 1 κουταλάκι θυμάρι 1 κουταλιά γκρι άργιλο 1 στραγγιστό γιαούρτι.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να γίνουν ομοιόμορφο μείγμα.

ΕΦΑΡΜΟΓΗ
Κάνουμε απαλό μασάζ με το μείγμα τοπικά στα σημεία που εντοπίζεται το τοπικό πάχος (γλουτούς, μηρούς, μπράτσα, κοιλιά). Τυλίγουμε τα σημεία με διάφανη μεμβράνη και αφήνουμε τη μάσκα να δράσει για 30 λεπτά. Ξεπλένουμε καλά με χλιαρό νερό. Βάζουμε κρέμα σώματος.

Άλατα μπάνιου με αλάτι, λάδι και αιθέρια έλαια

Φτιάξτε μόνοι σας δώρα για τους αγαπημένους σας! (Συνταγή από τα Best sellers, My handmade beauty).

ΥΛΙΚΑ
1 κούπα χόνδρο θαλασσινό αλάτι 1 κούπα λάδι (αμυγδαλέλαιο, ηλιέλαιο, ελαιόλαδο) 15 σταγόνες αιθέρια έλαια (κανέλα, μαύρο πιπέρι για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας και για λιποδιάλυση, μάραθο, λιβάνι, νυχτολούλουδο για αντιγήρανση, χαμομήλι, λεβάντα, τριαντάφυλλο ως καταπραϋντικό, αναπλαστικά, γιασεμί, μανταρινί ως αντικαταθλιπτικό, μέντα, ευκάλυπτο για επιδερμική σύσφιξη) 3-4 σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής (κόκκινο, κίτρινο, πράσινο, μπλε), μπορούμε να το προμηθευτούμε από φούρνους, ζαχαροπλαστεία ή προμηθευτές με είδη ζαχαροπλαστικής.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε το αλάτι με το λάδι και επιλέγουμε 1 από τα αιθέρια έλαια ανάλογα με το αποτέλεσμα που θέλουμε να πετύχουμε. Προσθέτουμε το χρώμα ζαχαροπλαστικής της αρεσκείας μας. Αποθηκεύουμε τα άλατα σε ένα όμορφο γυάλινο βάζο και χαρίζουμε το απολαυστικό αυτό δώρο στους αγαπημένους μας εξηγώντας τους τη δράση του και τα οφέλη του.

Το Θαλασσινό αλάτι
Δεν έχει το νερό σε όλες τις περιοχές την ίδια περιεκτικότητα σε αλάτι. Η αναλογία του αλατιού σε σχέση με το νερό στις βόρειες θάλασσες είναι περίπου 3%, στη Μεσόγειο κυμαίνεται από 3,8%-4%, ενώ στη Νεκρά Θάλασσα φτάνει το 8%. Ο μεγαλύτερος όγκος του αλατιού που παράγεται στη Μεσόγειο είναι κυρίως χονδρόκοκκο και σχετικά καθαρό. Το κόκκινο ή το μαύρο αλάτι από τη Χαβάη οφείλουν το χρώμα τους από τη μία στον ηφαιστειακό πηλό και στον άνθρακα που υπάρχει στη γη, και από τη άλλη στο ότι δεν υποβάλλονται καθόλου σε διαδικασίες καθαρισμού.

Αλάτι με πρόσθετα
Αν προσθέσουμε πολύ μικρή ποσότητα (~50 ppm) ιωδιούχου καλίου (Kl) στο μαγειρικό αλάτι, για την προστασία του θυρεοειδή αδένα, προκύπτει το ιωδιούχο αλάτι. Επίσης, περιέχει και ανθρακικό νάτριο ως σταθεροποιητή (αποτρέπει τη συσσώρευση του αλατιού).

Θρεπτική αξία
Οι μεμβράνες των κυττάρων χωρίζουν τα βιολογικά ρευστά μέσα και έξω από τα κύτταρα. Έχουν την ιδιότητα να είναι αδιαπέραστες από το νερό, αλλά διαπερατές σε μερικά ιόντα, ειδικότερα στα ιόντα καλίου (K+). Κατά συνέπεια, η συγκέντρωση των Κ+ στο εσωτερικό του κυττάρου είναι περίπου 20 φορές υψηλότερη απ’ ό,τι έξω από το κύτταρο, κάτι που συμβάλλει στη σωστή λειτουργία του.

Ιδιότητες στην αισθητική
Τονωτικό, συσφικτικό, αναζωογονητικό (θαλασσοθεραπεία), βοηθάει στο αδυνάτισμα.

Πηγή: Τι γεύση έχουν τα καλλυντικά σας;-Δήμητρα Γουλά

Διαβάστε ακόμη:Φτιάχνω φυσικά καλλυντικά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν είναι σχετικά και δεν αποσκοπούν σε σοβαρή συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος θα διαγράφονται. Παρακαλώ να γράφεται κόσμια και με Ελληνικούς χαρακτήρες.
Η ευθύνη των σχολίων ανήκει αποκλειστικά και μόνο στους σχολιαστές.

Σπόροι και φύτεμα