Τα κηκίδια και η χρήση τους

Τα κηκίδια και η χρήση τους

Η φαρμακευτική χρήση των κηκιδιών

Κηκίδια ονομάζουν κάτι φούσκες στρογγυλές με σκληρό περίβλημα πού γίνονται στα φύλλα δένδρων και ιδιαίτερα στα φύλλα τής βελανιδιάς (δρύς). Οι φούσκες αυτές γίνονται από τα αυγά πού αφήνει στα φύλλα κάποιο ζωύφιο και γίνονται μεγάλες όσο ένα αυγό. Άμα μεγαλώσουν οι φούσκες αυτές αρχίζουν να ξεραίνονται και κάνουν ένα χρώμα σκούρο κιτρινωπό.
Άμα ξεραθούν, τα μαζεύουν, τα τρίβουν και τα κάνουν σκόνη πού την χρησιμοποιούν για φάρμακο στα μικρά παιδιά και στους μεγάλους ακόμα όταν συγκαίονται οι μασχάλες ή τα σκέλια των, ρίχνοντας σκόνη στο συγκαμένο μέρος.
Την ίδια σκόνη, την χρησιμοποιούν και στις ζωχάδες εξωτερικώς (σαν την πούδρα) καθώς και στις παθήσεις τής μήτρας τής γυναίκας, όπου κάνουν κλύσματα στη μήτρα με χλιαρό νερό στο οποίο έχουν διαλύσει σκόνη από κηκίδια.

Σύσφιξη κόλπου με τζελ από κικίδια (δρύινη αμυχή)

Τα κηκίδια περιέχουν ορισμένες φυτοχημικές ενώσεις που είναι αποτελεσματικές στην κατανομή των μυών του πυελικού εδάφους που αναζωογονεί τα νεύρα στον κόλπο. Οι γυναίκες της Κίνας και της Μαλαισίας χρησιμοποιούν τα κηκίδια για χρόνια για τη θεραπεία σε κολπικά προβλήματα.
Ο καρπός περιέχει τανίνες, ασβέστιο, σίδηρο, τανικό και γαλλικό οξύ, φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και υδατάνθρακες, καθώς και βιταμίνες Α και C. Απλά πάρτε μια μικρή ποσότητα τζελ από αυτή τη δρύινη αμυχή στο δάχτυλό σας και τοποθετήστε την μέσα στον κόλπο σας. Το αποτέλεσμα θα πρέπει να είναι αισθητό μέσα σε 10-15 λεπτά μετά την εφαρμογή.

Η χαλάρωση του κόλπου απασχολεί εκατομμύρια γυναίκες σε όλο τον κόσμο.
Έχει υπολογισθεί ότι οι μισές από τις γυναίκες που έχουν γεννήσει, χάνουν τη φυσιολογική στήριξη του κολπικού σωλήνα με αποτέλεσμα την εμφάνιση της κολπικής χαλάρωσης. Περίπου το 20% θα ζητήσει την ιατρική συμβουλή λόγω των δυσάρεστων συμπτωμάτων ενώ η πιθανότητα μια γυναίκα να χειρουργηθεί κάποια στιγμή της ζωής της ανέρχεται στο 11%.
Με δεδομένο ότι ο αριθμός των γυναικών όλων των ηλικιών που αναζητούν την ποιότητα στη ζωή τους, αυξάνεται ραγδαία, η ανάγκη για την αντιμετώπιση τέτοιου είδους προβλημάτων γίνεται επιτακτική. Οι Γιατροί τις περισσότερες φορές συστήνουν επανορθωτική χειρουργική όμως η Φύση έχει τη δικιά της θεραπεία. Αυτή η κατακόκκινη δρύινη αμυχή ίσως είναι η δικιά σου φυσική θεραπεία.

Προφυλάξεις
Πάντα χρησιμοποιείτε τα βότανα υπό την επίβλεψη ενός ειδικού ιατρού και ποτέ μόνοι σας. Μην χρησιμοποιείτε βότανα κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης, σε συνδυασμό με άλλα φάρμακα ακόμα και συμπληρώματα χωρίς την γνώμη ιατρού. Οι πληροφορίες που παρέχονται είναι καθαρά και μόνο για ενημερωτικό σκοπό.
Η σελίδα δεν φέρει καμία ευθύνη: Διαβάστε τους όρους χρήσης

Πηγές: Τα βότανα-Λαϊκή Φαρμακολογία και θεραπευτική/Ξεν. Γ. Αναγνωστόπουλου
Άρωμα Ικαρίας
-http://v-tightgelreviews.net/

Διαβάστε ακόμη:Το πουρνάρι στην λαϊκή ιατρική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν είναι σχετικά και δεν αποσκοπούν σε σοβαρή συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος θα διαγράφονται. Παρακαλώ να γράφεται κόσμια και με Ελληνικούς χαρακτήρες.
Η ευθύνη των σχολίων ανήκει αποκλειστικά και μόνο στους σχολιαστές.

Σπόροι και φύτεμα