Δωρεάν μαθήματα οικολογικής γεωργίας 2016

Δωρεάν μαθήματα οικολογικής γεωργίας 2016

Νεός κύκλος μαθημάτων του ΟΙΚΟΣΧΟΛΕΙΟΥ από το 2016

Το επόμενο βιο καλλιεργητικό - εκπαιδευτικό έτος ξεκινάει στις 17 Ιανουαρίου 2016.
Μπορούν να εγγραφούν αγρότες-γεωπόνοι-ερασιτέχνες! Το Κτήμα Αρβανίτη και όλοι οι συνεργάτες σας εύχονται καλή επιτύχια! Για περισσότερα ποιόντα ζωντανής γης!!!!

Το Εναλλακτικό Σχολείο Οικολογικής Γεωργίας, συνεχίζει ακάθεκτο για 5η χρονιά να παραδίδει δωρεάν μαθήματα «θεωρίας και πράξης» για την οργάνωση ενός ολοκληρωμένου οικονομικά βιώσιμου αγροκτήματος!

Στο κτήμα του βιοκαλλιεργητή Θοδωρή Αρβανίτη στα Κιούρκα έμπειροι βιοκαλλιεργητές και επιστήμονες ενώνουν τις δυνάμεις τους ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΩΣ με σκοπό την προώθηση της οικολογικής γεωργίας και τη διάδοση της τεχνογνωσίας σε όσους θέλουν να ασχοληθούν επαγγελματικά ή ακόμη και ερασιτεχνικά.

Οι κύριοι άξονες των μαθημάτων είναι:
Έδαφος- Κομποστοποίηση με τον Καβασίλη Σταμάτη
Κηπευτικά με τον Θανάση Τσάκωνα
Φυτοπροστασία με τους Άρη Ηλία και Δημήτρη Κοντοδήμα
Οικονομική του Αγρού με τον Ανδρέα Βαρώτσο
και Πρακτική: Ο Θοδωρής Αρβανίτης για τις ανάγκες πρακτικής στα μαθήματα του Οικοσχολείου παραχωρεί 3 στρέμματα από το κτήμα, με άρδευση, όπου οι μαθητές εφαρμόζουν στην πράξη τη θεωρία που διδάσκονται, έχουν τη δυνατότητα να δουν τον κόπο και τη χαρά της βιολογικής γεωργίας και να γευτούν τους καρπούς της δουλειάς τους, αφού τα προϊόντα που παράγονται, τα μοιράζονται μεταξύ τους.

Δείτε περισσότερα για τους διδάσκοντες

Δωρεάν μαθήματα οικολογικής γεωργίας 2016

Στείλτε τις αιτήσεις σας μ’ ένα μικρό βιογραφικό, περιγράφοντας συνοπτικά τους λόγους για τους οποίους θέλετε να παρακολουθήσετε τα μαθήματα!
Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν στις 17 του Γενάρη 2016, θα πραγματοποιούνται κάθε Κυριακή μέχρι τέλος του Ιούνη και θα είναι περίπου 20! Ξεκινάνε στις 10 το πρωι μέχρι τις 2 με 3 το μεσημέρι με θεωρία και πράξη! (για την αίτηση αναλυτικά)
Αιτήσεις στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: oikosxoleio@gmail.com

Περισσότερες πληροφορίες στο oikosxoleio.wordpress.com και στο τηλ. 6945263929 Σπεύσατε!!! Το ενδιαφέρον είναι μεγάλο και οι θέσεις είναι 100 περίπου.

Πηγή: www.oikosxoleio.wordpress.com

Διαβάστε ακόμη:Συμβουλές Φυσικής Καλλιέργειας από τον Παναγιώτη Μανίκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν είναι σχετικά και δεν αποσκοπούν σε σοβαρή συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος θα διαγράφονται. Παρακαλώ να γράφεται κόσμια και με Ελληνικούς χαρακτήρες.
Η ευθύνη των σχολίων ανήκει αποκλειστικά και μόνο στους σχολιαστές.

Σπόροι και φύτεμα