Πίνακας προς διατήρηση των κρεάτων ή πουλερικών

Διατήρηση των κρεάτων ή πουλερικών />

Ημέρες διατήρησης κρεάτων μέχρι να μη χαλάσουν και να είναι τρυφερά

  1. Ζαρκάδι ημέρας: το καλοκαίρι 4 και των χειμώνα 10 ημέρες.
  2. Αγριογούρουνο: το καλοκαίρι 4 και των χειμώνα 10 ημέρες.
  3. Αγριογούρουνο σε μαρινάτα: το καλοκαίρι 6 και των χειμώνα 15 ημέρες.
  4. Λαγός: το καλοκαίρι 3 και των χειμώνα 6 ημέρες.
  5. Φαζάνια: το καλοκαίρι 3 και των χειμώνα 10 ημέρες.
  6. Πέρδικες: το καλοκαίρι 2 και των χειμώνα 8 ημέρες.
  7. Βοδινό κρέας: το καλοκαίρι 3 και των χειμώνα 10 ημέρες.
  8. Πρόβειο κρέας: το καλοκαίρι 3 και των χειμώνα 8 ημέρες.
  9. Μοσχάρι: το καλοκαίρι 3 και των χειμώνα 8 ημέρες.
  10. Αρνί: το καλοκαίρι 3 και των χειμώνα 6 ημέρες.
  11. Γαλί: το καλοκαίρι 3 και των χειμώνα 8 ημέρες.
  12. Πάπια: το καλοκαίρι 2 και των χειμώνα 6 ημέρες.
  13. Χήνα: το καλοκαίρι 2 και των χειμώνα 6 ημέρες.
  14. Καπώνια: το καλοκαίρι 3 και των χειμώνα 8 ημέρες.
  15. Κότες: το καλοκαίρι 3 και των χειμώνα 10 ημέρες.
  16. Τα πουλιά: το καλοκαίρι 2 και των χειμώνα 6 ημέρες.
  17. Πιπίνια: το καλοκαίρι 2 και των χειμώνα 4 ημέρες.
  18. Ορτύκια: το καλοκαίρι 2 και των χειμώνα 6 ημέρες.
  19. Κοτσύφια: το καλοκαίρι 2 και των χειμώνα 6 ημέρες.

Πηγή: Μεγάλη μαγειρική ζαχαροπλαστική και ποτοποιία-Εν Αθήναις 1876

Διαβάστε ακόμη:Χρόνος διατήρησης τροφίμων στο ψυγείο & στο καταψύκτη

Δεν υπάρχουν σχόλια: