Οι σπόροι ταξιδεύουν: Σαββάτο 13 Φεβρουαρίου στο Γκάζι

Οι σπόροι ταξιδεύουν: Σαββάτο 13 Φεβρουαρίου στο Γκάζι

Τα ανοιξιάτικα φυτέματα:
μοίρασμα σπόρων & γνώσεων, πρακτικά εργαστήρια

Το Σάββατο 13 Φλεβάρη στις 12:30, οι «Δρυάδες» και οι «Σπόροι Ζωής», παρέα με τις υπόλοιπες ομάδες σποροφύλαξης στην Αττική, σας καλούν στην Πλατεία Περσεφόνης, στο Γκάζι (στην έξοδο του μετρό – στάση Κεραμεικός), σε μια εκδήλωση αφιερωμένη στους παραδοσιακούς σπόρους.

Θα μοιραστούν παραδοσιακοί σπόροι και θα οργανωθούν πρακτικά εργαστήρια για φύτευση σπόρων και δημιουργία φυτικών σκευασμάτων φυτοπροστασίας.
Στόχος η ανταλλαγή εμπειριών και γνώσεων, επιδιώκοντας την αυτάρκεια.

Οι «Δρυάδες» απευθύνονται σε άτομα που ασχολούνται ή θέλουν να ασχοληθούν με την καλλιέργεια -κυρίως αστική- και τη διατήρηση σπόρων παραδοσιακών ποικιλιών, παρέχοντας ΔΩΡΕΑΝ σπόρους και γνώση.
Αντιστοίχως, οι «Σπόροι Ζωής» δίνουν έμφαση στην πληροφόρηση για ζητήματα που αφορούν γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς και τις επιπτώσεις τους στη γεωργία και – κατά προέκταση – στη ζωή όλων μας.

Η εκδήλωση αυτή, είναι η δεύτερη μιας σειράς παρόμοιων δράσεων που οργανώνονται σε διαφορετικές γειτονιές της Αθήνας κατά τη διάρκεια όλου του χρόνου από τις ομάδες σποροφύλαξης στην Αττικής (βλ. «ΣΠΟΡΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ», https://sporoistinpoli.wordpress.com), ένα δίκτυο συλλογικοτήτων τις οποίες ενώνει η αγάπη και η φροντίδα για το σπόρο ως πηγή ζωής, ως κοινό αγαθό και όχι ως πατενταρισμένο προϊόν προς εμπορική εκμετάλλευση.

Στο Δίκτυο Σποροφύλαξης Αττικής συμμετέχουν οι ομάδες:

- Αιγίλοπας/Βοτανόκηπος – Ανταλλακτήριο Σπόρων Βύρωνα «Τα Σπόρια»

– Αστικός Αγρός Χαλανδρίου – Αυτοδιαχειριζόμενος Αγρός στο Ελληνικό

– Αυτοδιαχειριζόμενο Πάρκο Ναυαρίνου – Βοτανικός Κήπος Πετρούπολης

- Δια.Σπο.Ρα. – Δρυάδες – Νέα Γουινέα – Ομάδα Μετάβασης Ακαδημίας Πλάτωνα

– Πελίτι Αθήνας – Το Περιβόλι της Νίκαιας – Σπόροι Ζωής

Πηγή: https://diktyodryades.wordpress.com

Διαβάστε ακόμη:Σπορά φύτεμα καλλιέργεια λαχανικών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν είναι σχετικά και δεν αποσκοπούν σε σοβαρή συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος θα διαγράφονται. Παρακαλώ να γράφεται κόσμια και με Ελληνικούς χαρακτήρες.
Η ευθύνη των σχολίων ανήκει αποκλειστικά και μόνο στους σχολιαστές.

Σπόροι και φύτεμα