7η Γιορτή Παραδοσιακού Σπόρου και Οικολογικού Κήπου-μπαξέ Σταγιάτες Πηλίου 7-8 Μαΐου 2016

7η Γιορτή Παραδοσιακού Σπόρου και Οικολογικού Κήπου

Το Σαββατοκύριακο 7 και 8 Μαΐου 2016 θα πραγματοποιηθεί η Γιορτή Παραδοσιακού Σπόρου και Οικολογικού Κήπου-μπαξέ στις Σταγιάτες Πηλίου από την Ανεξάρτητη Πηλιορείτικη Ομάδα Δράσης (Α.Π.Ο.Δράσης) και τον Αιγίλοπα – Δίκτυο για τη Βιοποικιλότητα και την Οικολογία στη Γεωργία.

Το θέμα της φετινής γιορτής είναι:

"Η καταγωγή και η γεωπολιτική της τροφής μέσα από την οδύσσεια των λαών-Σύγχρονες και επίκαιρες προεκτάσεις"

7η Γιορτή Παραδοσιακού Σπόρου και Οικολογικού Κήπου

Οι πόλεμοι και ο ξεριζωμός, η αναζήτηση της γης της Επαγγελίας, το εμπόριο και τα συμφέροντα των δυνατών έγιναν διαχρονικά αιτίες μια παγκόσμιας και αδιάκοπης οδύσσειας των ανθρώπων έως σήμερα. Πανάρχαιο σκηνικό μεταναστεύσεων, συγκρούσεων αλλά και λίκνο της γεωργίας και κέντρο καταγωγής της μεσογειακής διατροφής ήταν η ανατολική Μεσόγειος.
Μετά τον τροφοσυλλέκτη και τον κυνηγό, ο γεωργός και οι σπόροι του - μέσα από την δική τους οδύσσεια - έγιναν σύμβολα πολιτισμού και ευημερίας.
Είναι καιρός σήμερα όλα τα κοινά αγαθά, συμπεριλαμβανομένων των σπόρων και του νερού, να ξαναγίνουν σύμβολα ειρήνης που θα ενώνουν τους λαούς όλου του κόσμου, πέρα και έξω από κάθε εμπορευματοποίηση και μέσα σ’ ένα πλαίσιο αυτονομίας και αλληλεγγύης πολιτών και κοινοτήτων.

Πηγή: www.aegilops.gr

Διαβάστε ακόμη:Οι παραδοσιακοί σπόροι & τα πλεονεκτήματα τους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν είναι σχετικά και δεν αποσκοπούν σε σοβαρή συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος θα διαγράφονται. Παρακαλώ να γράφεται κόσμια και με Ελληνικούς χαρακτήρες.
Η ευθύνη των σχολίων ανήκει αποκλειστικά και μόνο στους σχολιαστές.

Σπόροι και φύτεμα