Παρασκευή, 12 Αυγούστου 2016

Καλοκαιρινές σαλάτες με καρπούζι

Καλοκαιρινές σαλάτες με καρπούζι

Σαλάτα καρπουζιού με φρούτα και βασιλικό

Δεν υπάρχει ούτε ένα συστατικό σε αυτήν την συνταγή που δεν είναι αναζωογονητικό και τέλειο για μια ζεστή μέρα. Αυτή η συνταγή είναι μια καθαρή καλοκαιρινή φρεσκάδα σε ένα μπολ. Βέβαια, υποθέτω ότι η καυτερή πιπεριά θα μπορούσε να ζεστάνει τα πράγματα πολύ εάν κακομεταχειριστεί, αλλά ας μείνουμε στη θετική πλευρά των πραγμάτων.

Συστατικά:
1 ½ φλιτζάνια (255 γρ.) καρπούζι σε κύβους
½ αγγούρι (100 γρ.), σε κύβους
1 φλιτζάνι (200 γρ.) σε κύβους μάνγκο (εμείς το αλλάξαμε με ροδάκινο)
½ φλιτζάνι (80 γρ) κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
μισή καυτερή πιπεριά jalapeño (10 γρ.), πολύ ψιλοκομμένη
2 κουταλάκια του γλυκού ξύσμα λάιμ (εμείς το αλλάξαμε με λεμόνι)
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο χυμό λάιμ (εμείς το αλλάξαμε με λεμόνι)
2 κουταλάκια του γλυκού ωμής αγαύης
4 φρέσκα φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα
1 μικρή σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
¼ κουταλάκι γλυκού αλάτι Ιμαλαΐων

αποδίδει 3 ½ φλυτζάνια

Καλοκαιρινές σαλάτες με καρπούζι

Παρασκευή:
Κόβετε το καρπούζι, το αγγούρι, το ροδάκινο, το κρεμμύδι και την καυτερή πιπεριά. Τοποθετήστε τα σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους. Παρακαλούμε να φοράτε γάντια όταν κόβετε την καυτερή πιπεριά γιατί τα έλαια τους είναι αόρατα, αλλά μπορεί να είναι οδυνηρά. Μην αγγίζετε οποιοδήποτε άλλο μέρος του σώματός σας πριν το πλύσιμο των χεριών σας μετά την παρασκευή της.
Ξύστε το λεμόνι, στη συνέχεια, προσθέστε το στο μπολ μαζί με το χυμό του λεμονιού. Είναι καλύτερο να ξύσετε το λεμόνι πριν το κόψετε. Προσθέστε την αγαύη, τα φύλλα βασιλικού, το σκόρδο και το αλάτι. Ανακατέψτε απαλά όλα τα υλικά.
Αποθηκεύστε την στο ψυγείο αν περισσέψει για 2-3 ημέρες.

Πηγή: Recipe by Ami Sue @ Nouveau Raw

Καρπούζι με αντράκλα μαϊντανό κρεμμύδι και ελιές

Η εύκολη συνταγή με τις δικές μας υπερτροφές

Υλικά:
3 φλυτζάνια φρέσκο καρπούζι σε κύβους
1 φλιτζάνι χοντροκομμένη αντράκλα
1 μέτριο κρεμμύδι
½ φλιτζάνι χοντροκομμένο μαϊντανό
½ φλιτζάνι ελιές
λίγο θαλασσινό αλάτι
μια κουταλιά ελαιόλαδο

Καλοκαιρινές σαλάτες με καρπούζι

Παρασκευή:
Κόβετε το καρπούζι, την αντράκλα, το μαϊντανό, το κρεμμύδι προσθέτεται τις ελιές το αλάτι και το ελαιόλαδο. Τοποθετήστε τα σε ένα μεγάλο πιάτο και ανακατέψτε απαλά τα υλικά.

Καλή σας όρεξη!

Διαβάστε ακόμη:Αντράκλα: Το λαχανικό με τα περισσότερα ω3!

Δεν υπάρχουν σχόλια :