Η μελάσα και η ζάχαρη στον λαχανόκηπο

Η μελάσα και η ζάχαρη στον λαχανόκηπο

Η μελάσα και η ζάχαρη στη βιολογική καλλιέργεια

Πως μπορούν να μας βοηθήσουν;
Έχουν υδατάνθρακες που τα φυτά χρειάζονται για να παράγουν πρωτεΐνες και άμυλο. Τα φυτά παράγουν τα δικά τους ζάχαρα μέσω της φωτοσύνθεσης, και με την έκκριση των δικών τους σακχάρων από τις ρίζες τους, ορίζουν ποιοί μικροοργανισμοί θα ζήσουν κοντά τους. Όταν τα αυξάνουμε, αυξάνονται και τα ωφέλημα βακτήρια του εδάφους που θα τραφούν με την ζάχαρη και θα πολλαπλασιαστούν, οπότε θα βοηθήσουν στην γονιμότητα του εδάφους.

Σπόροι και φύτεμα