Η αντιμετώπιση του τετράνυχου

Η αντιμετώπιση του τετράνυχου

Η καταπολέμηση του τετράνυχου στη βιολογική καλλιέργεια

Οι τετράνυχοι διαχειμάζουν στο έδαφος, στον φλοιό φυτών, αλλά και όπου αλλού βρουν. Είναι τόσο μικροί που χωρούν στην παραμικρή χαραμάδα. Μετακινούνται κυρίως με τις μέλισσες, αλλά και από εμάς τους ίδιους.
Με το που θα φτάσει η θερμοκρασία τους 25º, τα αυγά τους εκκολάπτονται σε 3 ημέρες και ωριμάζουν σεξουαλικά σε μόλις πέντε. Ένα θηλυκό γεννάει μέχρι και 20 αυγά την ημέρα και μπορεί να ζήσει έως έναν μήνα, οπότε μέσα σε αυτόν έχουν γίνει άπειρα τα έντομα και κατατρώνε τα φυτά μας. Αυτή η επιτάχυνση του ρυθμού αναπαραγωγής τους, τα επιτρέπει να προσαρμόζονται γρήγορα και να συνηθίζουν τα φυτοφάρμακα με την πάροδο του χρόνου, αφού αρκετά από αυτά, γλιτώνουν λαμβάνοντας μικρότερη από την απαιτούμενη δόση.

Σχολείο Σπόρων Αττικής, Αθήνα 2-3 Απριλίου 2016

Σχολείο Σπόρων Αττικής, Αθήνα 2-3 Απριλίου 2016

ΑΙΓΙΛΟΠΑΣ - Σχολείο Σπόρων Αττικής

Ο ΑΙΓΙΛΟΠΑΣ (Δίκτυο για τη Βιοποικιλότητα και την Οικολογία στη Γεωργία) σε συνεργασία με την Επαγγελματική Σχολή Συγγρού (Αμαρουσίου) του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ διοργανώνει στην Αθήνα, στις εγκαταστάσεις της ΕΠΑΣ Συγγρού, Κηφισίας 182, στις 2 και 3 Απριλίου 2016, ένα εκπαιδευτικό διήμερο πρόγραμμα με αντικείμενο τη γεωργική βιοποικιλότητα και τη διατήρηση των παραδοσιακών ποικιλιών.

Σπόροι και φύτεμα