tag:blogger.com,1999:blog-6093403855647201161.post293248836798296171..comments2024-03-15T21:30:55.397+02:00Comments on Φτιάχνω μόνος μου: Το κουνέλι το παιδί και ο φλόμοςΦτιάχνω μόνος μουhttp://www.blogger.com/profile/03984754114150412524noreply@blogger.comBlogger6125tag:blogger.com,1999:blog-6093403855647201161.post-23328975009856422952015-07-20T14:35:48.443+03:002015-07-20T14:35:48.443+03:00Ευχαριστώ πάρα πολύ για την άμεση ανταπόκριση, ειλ...Ευχαριστώ πάρα πολύ για την άμεση ανταπόκριση, ειλικρινά.Διάβασα τις οδηγίες εδώ προσεχτικά, οπότε μετά από την απαραίτητη προεργασία θα αποξηράνω στους 60 βαθμούς όπως μου είπατε.Αν πέρα απο τον αποξηραντή θελήσω να αποξηράνω και στον ήλιο ταυτόχρονα,τα λαχανικά, όπως και τα φρούτα να υποθέσω θέλουν περισσότερο χρόνο απο τον αποξηραντή, σωστά;Φοβάμαι ότι ο αποξηραντής θα καταναλώνει πολύ ρεύμα.Και κάτι τελευταίο: αν στη βάση του ταψιού βάλω αλουμινίου χαρτί ή μάυρη σακόυλα και από πάνω χωρίς να ακουμπάειντη σίτα με τα φρούτα και τα λαχανικά,θα επιταχυνθεί η αποξήρανση;ευχαριστώ για την υπομονή σας :)Γιάνναnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6093403855647201161.post-84320646636650869752015-07-20T00:47:49.377+03:002015-07-20T00:47:49.377+03:00Φίλε Ανδρέα, το γάλα έκοψε επειδή είχε ήδη προχωρή...Φίλε Ανδρέα, το γάλα έκοψε επειδή είχε ήδη προχωρήσει η οξίνιση. Μπορείς να το κάνεις μυζήθρα: Ξεκίνησε να ζεσταίνεις το γάλα και πρόσθεσε μόλις περάσει τους 40 βαθμούς, διάλυμμα κιτρικού οξέος, το γνωστό ξινό που χρησιμοποιούμε για λεμόνι. Διάλυσε δύο κουταλάκια του γλυκού κοφτά κόκκους κιτρικού σε ένα απλό κρασοπότηρο νερό και μόλις η θερμοκρασία φτάσει τους 40 βαθμούς, ρίξε το στο γάλα και συνέχισε την ανάδευση και το ζέσταμα. Ακολούθησε τις οδηγίες στην συνέχεια.Αντώνηςnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6093403855647201161.post-85097538266629672292015-07-18T20:11:05.724+03:002015-07-18T20:11:05.724+03:00Διάβασε τις οδηγίες και δοκίμασε με 60 βαθμούς κελ...Διάβασε τις οδηγίες και δοκίμασε με 60 βαθμούς κελσίου στις<br />διαστάσεις και τον χρόνο που λέμε εδώ. Κάποια λαχανικά θέλουν ζεμάτισμα…<br /><br />Για τα φρούτα θα βρεις τις οδηγίες εδώ<br /><br /> http://www.ftiaxno.gr/2009/09/blog-post_11.html<br /><br />Πάντα η ώρα ξήρανσης έχει να κάνει με τις διαστάσεις που<br />κόβεις τα φρούτα και τα λαχανικά π.χ. όπως αναφέρει το άρθρο <br /><br />Ξηράνετε στους 60 βαθμούς Κελσίου σε φούρνο ή αποξηραντή. Η διάρκεια του χρόνου που χρειάζεται να αποξηραθούν τα φρούτα εξαρτάτε από το μέγεθος των κομματιών, την<br />υγρασία και την ποσότητα της κυκλοφορίας του αέρα στο φούρνο ή αποξηραντή. Τα λεπτότερα και μικρότερα κομμάτια θα ξηραθούν πιο γρήγορα από τα μεγαλύτερα ή τα ολόκληρα φρούτα. Ακόμα τα φρούτα θα ξεραθούν γρηγορότερα σε επαγγελματικούς φούρνους ή αποξηραντές από ότι σε κλασικούς φούρνους. Στη θερμοκρασία των 60 βαθμών Κελσίου υπολογίστε περίπου 6 ώρες για λεπτά κομμάτια μήλου και 36 ώρες για ροδάκινα κομμένα στη μέσηΘεόδωροςhttp://www.ftiaxno.gr/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6093403855647201161.post-38639631456591153852015-07-18T19:37:12.277+03:002015-07-18T19:37:12.277+03:00Δυο καλοκαίρια ψεκάζω με βανίλια.Βάζω στο ψεκαστή...Δυο καλοκαίρια ψεκάζω με βανίλια.Βάζω στο ψεκαστήρι 2-3 βανιλίνες ζαχαροπλαστικής και ψεκάζω μέρα παρά μέρα. Η μυρωδιά της βανίλιας δεν αρέσει στις βρωμούσες. Είδα πως έχει αποτέλεσμα.Σας το συστήνω. Επίσης εφέτο δοκίμασα το σκόρδο με την καυτερή πιπεριά, και επίσης το βρίσκω αποτελεσματικό.Σας ευχαριστώ για τις πληροφορίες.πολυμνιαnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6093403855647201161.post-69980088657964387172015-07-18T18:25:06.116+03:002015-07-18T18:25:06.116+03:00Συγχαρητήρια ειλικρινή για αυτή την προσπάθεια που...Συγχαρητήρια ειλικρινή για αυτή την προσπάθεια που γίνεται σε αυτό το site από όλους.Είμαι καινούρια αναγνώσεις, οπότε κάθε βοήθεια θα ήταν πολύτιμη.. Αγόρασα έναν αποξηραντήρα με θερμοστάτη, δεν έχει όμως οδηγίες χρήσης.Δενείχα πολλές επιλογές, γιατί όλοι οι άλλοι ήταν πολύ πιο ακριβοί. Σε τι θερμοκρασία αποξηραίνω φρούτα και σε ποια λαχανικά;Όποιος θελήσει να μοιραστεί μαζί μου ο,τι έχει μάθει ή να συμβουλέψει, θα βοηθούσε πολύ.Ευχαριστώ εκ τωνπροτέρων.Γιάνναnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6093403855647201161.post-37942682304907955402015-07-17T13:22:50.761+03:002015-07-17T13:22:50.761+03:00Είναι κάπως δύσκολο να γεμίσω τον καταψύχτη με τόσ...Είναι κάπως δύσκολο να γεμίσω τον καταψύχτη με τόσα μπουκάλια. Προτιμώ, τον παλιό παραδοσιακό τρόπο.loulanoreply@blogger.com