tag:blogger.com,1999:blog-6093403855647201161.post3610886790496229727..comments2024-03-28T12:54:20.424+02:00Comments on Φτιάχνω μόνος μου: Κάππαρη η καλοκαιρινή υπέρτροφή-φάρμακοΦτιάχνω μόνος μουhttp://www.blogger.com/profile/03984754114150412524noreply@blogger.comBlogger10125tag:blogger.com,1999:blog-6093403855647201161.post-69531064702398853332020-07-26T14:38:45.860+03:002020-07-26T14:38:45.860+03:00Ναι φυσικά και γίνονται τουρσί, φέτος θα φτιάξω κα...Ναι φυσικά και γίνονται τουρσί, φέτος θα φτιάξω και εγώΦτιάχνω μόνος μουhttps://www.blogger.com/profile/03984754114150412524noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6093403855647201161.post-69513878885765255742020-07-25T19:01:09.388+03:002020-07-25T19:01:09.388+03:00Να ρωτήσω παρακαλώ. Βρήκα πολλά αγγουράκια κάπαρη ...Να ρωτήσω παρακαλώ. Βρήκα πολλά αγγουράκια κάπαρη αλλά έχουν μέσα απορία. Είναι μεγάλα. Γίνονται τουρσι; ξέρετε ;Κατεριναhttps://www.blogger.com/profile/06211616251067519268noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6093403855647201161.post-4737793648624250742020-01-31T18:53:35.734+02:002020-01-31T18:53:35.734+02:00Ιχα εμοραιδεσ και τορα ειμαι καλα δοξα τον κυριον ...Ιχα εμοραιδεσ και τορα ειμαι καλα δοξα τον κυριον που μασ εδοσε τα καπαροφυλα πονουσα υποφερα και εγυνα καλα τα εβραζα και τα ετρογα καθε μερα το θαυμα του θεου μασ τον ευχαριστοAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/00716640161528676023noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6093403855647201161.post-58943726064517406122013-06-16T13:54:37.269+03:002013-06-16T13:54:37.269+03:00όλα τα μέρη του φυτού τρώγονται με καταπληκτικές ι...όλα τα μέρη του φυτού τρώγονται με καταπληκτικές ιδιότητες όλο το μέρος του φυτού. από τα καλύτερα φυτά του πλανήτη ΜΑΖΊ ΜΕ ΤΟ ΚΡΊΤΕΜΑAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/09696400527712841500noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6093403855647201161.post-23256576043029805572012-07-25T10:54:58.450+03:002012-07-25T10:54:58.450+03:00Σαν ξυδάτα τρώγονται και τα αγγουράκια της κάππαρη...Σαν ξυδάτα τρώγονται και τα αγγουράκια της κάππαρης.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6093403855647201161.post-14230994481380237302012-07-24T13:42:44.052+03:002012-07-24T13:42:44.052+03:00και τα αγγουράκια που έχει το φυτο τρωγονται με το...και τα αγγουράκια που έχει το φυτο τρωγονται με τον ίδιο τρόπο?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6093403855647201161.post-35893512249464377242012-07-24T10:06:14.985+03:002012-07-24T10:06:14.985+03:00Και τα μπουμπουκια πριν ανθίσουν τα μαζεύουμε και ...Και τα μπουμπουκια πριν ανθίσουν τα μαζεύουμε και τον καρπό επίσης.<br />Τα μπουμπουκια τα λέμε κουτρούβι και τον καρπό αγγουράκι. Η διαδικασία είναι περίπου η ίδια με τους βλαστούς.<br />ΚωνσταντίνοςAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6093403855647201161.post-27974700479495543572012-07-24T06:16:42.974+03:002012-07-24T06:16:42.974+03:00Ο Κωνσταντίνος πιο πάνω περιέγραψε τη διαδικασία σ...Ο Κωνσταντίνος πιο πάνω περιέγραψε τη διαδικασία συλλογής των τρυφερών βλασταριών όταν πετάει η κάππαρη, εγώ μαζεύω και τα μικρά μπουμπούκια πριν ανθίσουν μέχρι τώρα (Ιούλιο)συνέχεια και τα φτιάχνω σε άλμη σκέτη ή με ξύδι, μερικές φορές τα τρώω και ωμά για να νιώσω τη «δύναμή τους», την επόμενη μέρα βλέπεις αμέσως τη διαφορά στη χώνεψη.Φτιάχνω μόνος μουhttps://www.blogger.com/profile/03984754114150412524noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6093403855647201161.post-2736301855130086052012-07-23T22:32:20.154+03:002012-07-23T22:32:20.154+03:00ένα αρθρο για την συγκομιδή και προετοιμασία της θ...ένα αρθρο για την συγκομιδή και προετοιμασία της θα ήταν πολυ χρησιμο εδώ στην κερκυρα υπάρχει παντου και δεν την μαζέυει κανένας.<br />Μπορεί καποιος να δωσει περισσότερες πληροφορίες <br />Ανδρέας<br />ΚέρκυραAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6093403855647201161.post-16874940067549561492012-07-23T11:32:47.622+03:002012-07-23T11:32:47.622+03:00Καλημέρα! Πολύ ωραίο θέμα.
Εμείς στην Κύπρο κατανα...Καλημέρα! Πολύ ωραίο θέμα.<br />Εμείς στην Κύπρο καταναλώνουμε την κάππαρη πολύ συχνά στην σαλάτα ή σαν συνοδευτικό στους μεζέδες.<br />Την κάνουμε ξυδάτη.<br />Τρόπος παρασκευής<br />Την άνοιξη όταν άρχίσει να βγάζει βλαστους μέχρι και την περίοδο που είναι τρυφεροί, κόβουμε τους βλαστούς με το χέρι. Τους καθαρίζουμε από τα αγκάθια. Τους βάζουμε στο νερό να ξεπικρίσουν επί μία βδομάδα, αλλάζοντας το νερό καθημερινά. Μετά τοποθετούμε το καππάρι σε δοχεία και γεμίζουμε τα δοχεία με νερόξυδο κατ΄ αναλογία 1:1 προσθέτωντας και λίγο αλάτι.<br />Μετά από λίγες μέρες μπορεί να καταναλωθεί στη σαλάτα ή σκέτη με λάδι συνοδευτικά με μεζέ.<br />ΚωνσταντίνοςAnonymousnoreply@blogger.com