tag:blogger.com,1999:blog-6093403855647201161.post5064087623037213207..comments2024-03-28T12:54:20.424+02:00Comments on Φτιάχνω μόνος μου: Αρακάς (μπιζέλια): σπορά φύτεμα καλλιέργειαΦτιάχνω μόνος μουhttp://www.blogger.com/profile/03984754114150412524noreply@blogger.comBlogger1125tag:blogger.com,1999:blog-6093403855647201161.post-74933384275313665942022-12-13T11:21:31.526+02:002022-12-13T11:21:31.526+02:00Αρακά βρίσκουμε παντού και είναι άγευστος σε σχέση...Αρακά βρίσκουμε παντού και είναι άγευστος σε σχέση με τον γλυκό - Τον γλυκό αρακά (μπιζέλι) που είναι και πιο νόστιμος έχει εξαφανιστεί σχεδόν από παντού. Φαντάζομαι αυτό συμβαίνει επειδή το μπιζέλι τρώγεται μόνο φρέσκο και δεν κρατάει πολύ ζαρώνει όπως λένε πολλοί και δεν γίνεται να καταψυχθεί (όχι ότι η κατάψυξη των λαχανικών είναι κάτι καλό, διότι οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν πως όλα τα λαχανικά καταστρέφονται με την βαθιά ψύξη και οι εταιρίες όπως μπαρμπαδες και άλλοι μας κοροϊδεύουν όπως συνήθως κάνουν με τα δήθεν εγκεκριμένα και τις κονσέρβες τα παστά και όλα αυτά πολύ χαμηλής διατροφικής αξίας και χρήσιμα μόνο για ανάγκη. Ειδικά τις κονσέρβες ψαριών και παστά τουρσιά και άλλα τα οποία εκθειάζουν οι απατεώνες έμποροι για να ανεβάσουν τις τιμές και να πωλούν παστά ψάρια και κονσέρβες με 25 euro το κιλό τις σαρδέλες και όλα αυτά. Όλα τα παστά κατεψυγμένα και κονσερβοποιημένα είναι πολύ χαμηλής αξίας και θα έπρεπε να έχουν κάτω από το μισό την τιμής κάθε φρέσκου τρόφιμου. Σκεφτείτε ότι όταν αγοράζεις παστά ψάρια το αλάτι είναι πιο βαρύ από το ψάρι και πολύ κακό τρόφιμο και υπερεκτιμημένο και το πληρώνουμε 20 30 40 euro το κιλό. Αυτά είναι άλλη μία απάτη των εμπόρων τροφών που τελικά την τραβάμε εμείς. Δοκιμάστε να τραφείτε ΜΟΝΟ με όλα αυτά τα παστά τουρσιά κονσέρβες και κατεψυγμένα και θα δείτε μόνοι σας τι θα πάθετε μετά από μερικούς μήνες. Ειδικά από τα τουρσιά είναι γνωστό πως πάθαιναν ποδάγρα στην αρχαία Ρώμη επειδή τα κατανάλωναν πολύ συχνά.Eleni von Mondlicht -Apsounelihttps://www.blogger.com/profile/15025557721608246443noreply@blogger.com