tag:blogger.com,1999:blog-6093403855647201161.post6319326324510620028..comments2024-03-28T12:54:20.424+02:00Comments on Φτιάχνω μόνος μου: Οι φαγώσιμες ελιές-Πως γίνονται και πως διατηρούνταιΦτιάχνω μόνος μουhttp://www.blogger.com/profile/03984754114150412524noreply@blogger.comBlogger28125tag:blogger.com,1999:blog-6093403855647201161.post-88092904161013947162019-07-19T21:57:26.641+03:002019-07-19T21:57:26.641+03:00Γενικά, πολύ ενδιαφέρουσα η όλη επικοινωνία από εμ...Γενικά, πολύ ενδιαφέρουσα η όλη επικοινωνία από εμάς τους ...άπειρους κατασκευαστές σπιτικής ελιάς.<br /> Σχημάτισα είδη εμπειρία με τις οδηγίες σας. Σας Ευχαριστώ!Statthis.https://www.blogger.com/profile/09902731337883166881noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6093403855647201161.post-51810603957604362018-01-14T20:25:58.950+02:002018-01-14T20:25:58.950+02:00οι ώριμες ελιές αυτήν την εποχή είναι οι καλύτερες...οι ώριμες ελιές αυτήν την εποχή είναι οι καλύτερες σαν φάρμακο ως τροφή, ακόμη και από το δαμάσκηνο όσο αναφορά την ενεργοποίηση του εντέρου, αν τις αποξεράναμε με ήπια θερμοκρασία και τις συντηρούσαμε χωρίς πολύ ή καθόλου αλάτι... δεν είναι υπερβολικά πικρές στο στάδιο της πλήρους ωρίμανσης... μερικές ζαρώνουν και φυσικά πριν πέσουν...<br /><br />τώρα για το ξεπίκρισμα έχω γράψει διάφορους μεθόδους μέχρι και με αλισίβα... είναι όλα θέμα εμπειρίας και καθημερινής δοκιμής<br />επιφυλάσσομαι με την πρώτη ευκαιρία να κάνω μια δοκιμή για αποξήρανση ίσως και αυτή την εβδομάδα... Φτιάχνω μόνος μουhttps://www.blogger.com/profile/03984754114150412524noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6093403855647201161.post-12449027240917478062018-01-14T20:18:55.257+02:002018-01-14T20:18:55.257+02:00συγνώμη για την καθυστερημένη απάντηση.... τα μαύρ...συγνώμη για την καθυστερημένη απάντηση.... τα μαύρα στίγματα συνήθως είναι προσβολές από δάκο και εγώ προσωπικά τις πετάω... εάν κόψεις με ένα μαχαίρι εκεί το μέρος στο στίγμα θα διαπιστώσεις ότι το σκουλήκι του δάκου έχει προχειρίσει προς το κέντρο και έχει χαλάσει εσωτερικός την ελιά....Φτιάχνω μόνος μουhttps://www.blogger.com/profile/03984754114150412524noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6093403855647201161.post-21560205973800882182018-01-14T10:42:17.844+02:002018-01-14T10:42:17.844+02:00Καλημέρα σας! Αγόρασα μαύρες ελιές από τη λαϊκή, φ...Καλημέρα σας! Αγόρασα μαύρες ελιές από τη λαϊκή, φρέσκες, όπως μου είπε ο πωλητής. Δεν κατάλαβα, και είναι αρκετά πικρές. Εμένα μου αρέσουν έτσι, στην οικογένεια όχι. Είναι μισό κιλό ελιές. Τι να κάνω για να τις γλυκάνω και να τις διατηρήσω να τις φάμε; Δεν μπορώ να καταλάβω σε ποιο στάδιο είναι τώρα σε σχέση με τα παραπάνω. Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6093403855647201161.post-42788595624130639132017-10-21T23:33:02.363+03:002017-10-21T23:33:02.363+03:00αμα οι ελιες εχουν πανω μαυρα στιγματα τρώγονται?αμα οι ελιες εχουν πανω μαυρα στιγματα τρώγονται?Smartieshttps://www.blogger.com/profile/03469645402544380016noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6093403855647201161.post-89791845267248881432016-09-29T18:48:40.679+03:002016-09-29T18:48:40.679+03:00Πολύ ενημερωτικό, ευχαριστώ.
Πολύ ενημερωτικό, ευχαριστώ.<br />TASOShttps://www.blogger.com/profile/03881426492503662771noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6093403855647201161.post-32423137353032131812015-12-17T00:31:08.048+02:002015-12-17T00:31:08.048+02:00καλησπερα.να κανω κ εγω την ερωτηση μου..οταν αλλα...καλησπερα.να κανω κ εγω την ερωτηση μου..οταν αλλατιζω μαυρε ελιες κ αφου περασουν 2 μηνες απο το αλατισμα ..οι ελιες παιρνουν ενα πιο ξανθό χρώμα οι περισσότερες. δεν παραμενουν μαυρες δηλαδη.τι θεωρειται οτι ευθυνεται για αυτο το φαινόμενο? κ τι μου προτείνετε να κανω για να μην πεταξω την παραγωγη μου? ευχαριστώ εκ των προτερων... (πι ελιες μου ειναι οιλιλια αμφισσης)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6093403855647201161.post-90328661772541304082013-10-15T18:45:15.483+03:002013-10-15T18:45:15.483+03:00Εάν έχουν δάκο, αναγνωρίζετε εύκολα από μικρά μαύρ...Εάν έχουν δάκο, αναγνωρίζετε εύκολα από μικρά μαύρα στρογγυλά στίγματα που υπάρχουν στην εξωτερική επιφάνεια. Εάν υπάρχουν και κάνουμε μία τομή με μαχαίρι θα δούμε και την εσωτερική αλλοίωση και το σκουλήκι.<br />Τώρα στο ότι ήταν από το κέντρο της Αθήνας νομίζω ότι θα επιβαλλόταν ένα καλό εξωτερικό πλύσιμο.Φτιάχνω μόνος μουhttps://www.blogger.com/profile/03984754114150412524noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6093403855647201161.post-4183757793313442252013-10-14T20:13:17.981+03:002013-10-14T20:13:17.981+03:00Ερώτηση: Μάζεψα ορισμένες ελιές από δέντρα της Αθή...Ερώτηση: Μάζεψα ορισμένες ελιές από δέντρα της Αθήνας. Τις έβαλα σε νερό με αλάτι, να ξεπικρίσουν. <br />Αλλά επειδή είμαι άσχετος, εάν τυχόν αυτές έχουν ρπσβληθεί από δάκο, υπάρχει κίνδυνος από την κατανάλωσή τους;<br />Αν όχι να τις κρατήσω. Αν ναι, να τις πετάξω.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6093403855647201161.post-31969097646415949002013-01-04T08:46:59.147+02:002013-01-04T08:46:59.147+02:00Διαβάζοντας τα παραπάνω σχόλια και επειδή και εγώ ...Διαβάζοντας τα παραπάνω σχόλια και επειδή και εγώ την πρώτη φορά αντιμετώπισα προβλήματα σε διάφορα στάδια για την παραγωγή βρώσιμων ελιών για το σπίτι, σας παραθέτω την προσωπική μου εμπειρία για την παρασκευή βρώσιμων ελιών.<br />1. Όταν φτιάχνω ελιές για το σπίτι στο πλαστικό δοχείο των 20 κιλών αλλάζω το νερό (σκέτο) κάθε μέρα, για 17 μέρες και πάνω, ανάλογα με τη γεύση έως ότου ξεπικρισουν οι ελιές. Για να μην μπερδεύομαι γράφω σε ένα χαρτάκι, τον αύξοντα αριθμό της κάθε αλλαγής και την ημερομηνία, ούτος ώστε να ξέρω ανά πάσα στιγμή που βρίσκομαι. Πολλές φορές μπορεί να ξεχαστεί κάποιος να κάνει την αλλαγή όποτε έχεις το μέτρημα και προχωρείς.<br />2. Τις ελιές για να μην διαλύονται από τις μετακινήσεις κατά το άδειασμα του νερού δεν τις χαράζω αλλά τις τρυπώ με ένα πιρούνι από 2 αντίθετες πλευρές.<br />3. είναι πολύ σημαντικό να διαλεχτούν οι ελιές να μην έχουν δάκο η άλλες ασθένειες γιατί αυτό θα προκαλέσει κακή ποιότητα και για τις υγιείς ελιές. Αυτό θα φανεί κατά την αλλαγή νερού που γίνεται καθημερινά, θα παρατηρήσετε φυσαλίδες στην επιφάνεια του νερού της προηγούμενης μέρας.<br />4. Όταν τελειώσει η διαδικασία του πικρίσματος τότε αδειάζω τις ελιές σε μια λεκάνη και στο δοχείο που θα τις αποθηκεύσω, φτιάχνω την άλμη που είναι περίπου 10% αλάτι μέσα σε νερό, δηλαδή 1 κιλό αλάτι σε 10 κιλά νερό. Εδώ πρέπει να πω ότι το αλάτι το ανακατεύω μέχρι να διαλυθεί τελείως μέσα στο νερό και για να είμαι σίγουρος ότι έχει την πυκνότητα που πρέπει την ελέγχω με ένα άβραστο αυγό . Θα πρεπει να εξέχει από την επιφάνεια του νερού περίπου όσο η επιφάνεια ενός κέρματος 1 λεπτού του €. Επίσης είναι σημαντικό να χρησιμοποιεί κανείς φυσικό αλάτι, ( χοντρό η ψιλό ) που το προμηθεύεσαι από τα βιολογικά γιατί το αλάτι του εμπορίου δεν ξέρουμε τι άλλα συστατικά μπορεί να έχει.<br />5. όταν φτιαχτεί η άλμη και βάλω μέσα και τις ελιές τότε αδειάζω ένα μπουκαλάκι ξύδι ούτος ώστε να καλυφτεί η επιφάνεια της άλμης και προσθέτω και ½ κιλού λάδι .<br />Αν μετά από κάποιους μήνες παρατηρηθεί αφρός η φυσαλίδες στην επιφάνεια της άλμης και οι ελιές δεν έχουν χαλάσει τότε πρέπει να αλλάξετε την άλμη με καινούργια όπως πιο πάνω έχω περιγράψει<br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6093403855647201161.post-80651901569919771952012-06-15T12:17:59.143+03:002012-06-15T12:17:59.143+03:00Συγχαρητήρια !!!
Τη άλλο να πω ???Συγχαρητήρια !!! <br />Τη άλλο να πω ???Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/03133596919061662552noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6093403855647201161.post-56159073923591444672012-05-01T16:00:44.858+03:002012-05-01T16:00:44.858+03:00ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΕΧΩ ΚΑΤΙ ΨΙΛΟ ΕΛΙΕΣ ΠΟΥ ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΔΕ ΜΟΥ Ξ...ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΕΧΩ ΚΑΤΙ ΨΙΛΟ ΕΛΙΕΣ ΠΟΥ ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΔΕ ΜΟΥ ΞΕΠΙΚΡΙΖΟΥΝΕ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6093403855647201161.post-90429931852074159912012-04-06T01:54:54.598+03:002012-04-06T01:54:54.598+03:00καλησπερα σας
της ελιες θρουμπες πως της διατηρουμ...καλησπερα σας<br />της ελιες θρουμπες πως της διατηρουμε εξω απο το ψυγειο, εφτιαξα μεγαλο καλαθι και σε λαδι ειναι ασυμφορο<br />της ξεπλενουμε απο το αλατι?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6093403855647201161.post-42336107166011310032012-03-31T13:14:41.983+03:002012-03-31T13:14:41.983+03:00Συγχαρητήρια και ευχαριστώ.
Μπράβο σου και για την...Συγχαρητήρια και ευχαριστώ.<br />Μπράβο σου και για την απάντηση στον κάφρο αστό της 14/1.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6093403855647201161.post-40470655207131653532012-02-23T01:59:36.039+02:002012-02-23T01:59:36.039+02:00Ευχαριστм πολυ για τη συνταγη παρασκευής φαγώσιμων...Ευχαριστм πολυ για τη συνταγη παρασκευής φαγώσιμων τουλουμίσιων ελιών. Ειναι αυτο που εψαξα :)Annanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6093403855647201161.post-66856289903050562802012-01-19T22:33:05.568+02:002012-01-19T22:33:05.568+02:00Πολύ καλή δουλειά μπράβο
Επίσης συμφονώ με την τε...Πολύ καλή δουλειά μπράβο<br />Επίσης συμφονώ με την τελευταία απάντηση.<br />Αν έχεις έτοιμο σε pdf το παράρτημα θα το ήθελα<br />Go4net@gmail.comAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6093403855647201161.post-90858750932523426242012-01-14T18:28:21.110+02:002012-01-14T18:28:21.110+02:00Αγράμματε και βιαστικέ τεμπέλη ανώνυμε μισάνθρωπε ...Αγράμματε και βιαστικέ τεμπέλη ανώνυμε μισάνθρωπε από πάνω, το 1931 γράφτηκε το βιβλίο με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Αν θες ακρίβεια μπες στο google με όρο αναζήτησης "μετατροπή οκάς σε κιλό" και θα ανοιχτεί ένας καινούργιος κόσμος μπροστά σου. Μετά αναζήτησε τη λέξη "ευγένεια" και διάβασε πολύ καλά μήπως και κάτι σου μείνει τελικά. Τέλος αναζήτησε τη λέξη "πικρόχολος" και θα αναγνωρίσεις τον εαυτό σου με ευκολία.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6093403855647201161.post-40229658476751903862012-01-14T09:08:56.499+02:002012-01-14T09:08:56.499+02:00Πρεπει να ειναι καποιος πραγματικα ανωμαλος για να...Πρεπει να ειναι καποιος πραγματικα ανωμαλος για να γραφει οκαδες, ποντους κλπ.<br />Εαν θελουμε πραγματικα να μαθουμε ΠΩΣ θα μετραμε ρε τουρκογυφτο? Κανατε την χωρα μας πακισταν.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6093403855647201161.post-74428048295641708142011-11-15T19:14:52.112+02:002011-11-15T19:14:52.112+02:00Οι μέθοδοι ποικίλουν ανάλογα με τη γεύση που επιθυ...Οι μέθοδοι ποικίλουν ανάλογα με τη γεύση που επιθυμεί καθένας. Σε άλλους αρέσουν αλμυρές ή πικρές ενώ άλλοι προτιμούν μια ουδέτερη γεύση κοντά σε αυτή του λαδιού. Σημαντικό ρόλο παίζει επίσης η ποικιλία και ο βαθμός ωρίμανσης των καρπών. Για αυτό δε θα βρεις συνταγές για φαγώσιμες ελιές που να σου λένε βάλε τόσα γραμμάρια, ξεπίκρισε για τόσες μέρες πχ αλλά θα βρεις μόνο τον τρόπο παρασκευής τους. Με τον καιρό η εμπειρία θα σε κάνει να τις φτιάχνεις όπως ακριβώς σου αρέσουν στη γεύση.<br /><br />υγ: Οι ελιές διατηρούνται στο λάδι εκτός ψυγείου αλλά σε δροσερό μέρος για μεγάλο χρονικό διάστημα (που μπορεί να φτάσει και πάνω από τα δυο χρόνια).gmnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6093403855647201161.post-72696778672079160492011-11-15T18:23:27.749+02:002011-11-15T18:23:27.749+02:00ΚΑΤ'ΑΡΧΗΝ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΤΟΝΙΣΩ ΟΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ...ΚΑΤ'ΑΡΧΗΝ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΤΟΝΙΣΩ ΟΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΩΣΕΤΕ ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΜΕΘΟΔΟ ΜΕ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΣΕ ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΟΚΑΔΕΣ,ΠΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΙΛΟ ΕΛΙΕΣ.ΕΠΙΣΗΣ ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΞΕΠΙΚΡΙΣΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΣΤΑΔΙΑ,ΑΛΜΗΣ,ΞΥΔΙ ΚΛΠ.ΕΠΙΣΗΣ ΕΧΩ ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ.ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΣΚΕΠΑΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΛΙΕΣ ΜΕ ΛΑΔΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΙΣ ΒΑΛΟΥΜΕ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ?<br />ΕΠΙΣΗΣ ΕΧΩ ΔΕΙ ΜΙΑ ΜΕΘΟΔΟ ΠΟΥ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΙΣ ΕΛΙΕΣ ΜΕ ΣΚΕΤΟ ΝΕΡΟ ΣΕ ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΜΠΟΥΚΑΛΙΑ ΝΕΡΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΝΟΙΓΟΥΝ ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΚΑΤΙ ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΕΣ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ.ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΓΙ ΑΥΤΟ?Ρέναhttps://www.blogger.com/profile/02777814564745473086noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6093403855647201161.post-52606356165613778542011-11-15T15:07:19.281+02:002011-11-15T15:07:19.281+02:00Να προσθέσω κι εγώ το δικό μου τρόπο παρασκευής φα...Να προσθέσω κι εγώ το δικό μου τρόπο παρασκευής φαγώσιμων τουλουμίσιων ελιών. <br />1)Επιλέγουμε ελιές της αρεσκείας μας (μανάκι πχ) και τις περνάμε από διαλογή. Πετάμε όσες έχουν τσιμπηθεί από δάκο και χωρίζουμε τους καρπούς ανάλογα το στάδιο ωρίμανσής τους. <br />2)Ξεπικρίζουμε τους καρπούς σε καθαρό νερό ή άλμη 5% περίπου για 4-5 μέρες.<br />3)Τοποθετούμε τις ελιές σε σακί, κοφίνι, τουλούμι ή ειδικό πλαστικό δοχείο γυρισμένο ανάποδα και προσθέτουμε αλάτι χοντρό, περίπου 1 κουτάλι σούπας κοφτό για κάθε 100 γρ. ελιών και πάντα ανάλογα το πόσο αλμυρές τις θέλουμε. Σε 6-7 μέρες οι ελιές είναι έτοιμες. Δοκιμάζουμε πάντα τον δειγματοληπτικά γιατί ο χρόνος ψησίματος ποικίλει ανάλογα το βαθμό ωρίμανσης των καρπών μας.<br />4)Βράζουμε νερό σε μια κατσαρόλα και μόλις πάρει βράση το βγάζουμε από τη φωτιά και τοποθετούμε μέσα τις ελιές μας. Τις αφήνουμε εκεί για 3-4 λεπτά και τις σουρώνουμε.Προσοχή, το νερό δεν πρέπει να βράζει κατά τη διάρκεια της διαδικασίας.<br />5)Βάζουμε τις ελιές σε ένα μεγάλο ταψί και τις τοποθετούμε για 30 περίπου λεπτά κοντά σε μια πηγή θέρμανσης (τζάκι πχ) για να χάσουν την επιφανειακή υγρασία.<br />6)Τοποθετούμε τις ελιές στο δοχείο που θα τις αποθηκεύσουμε και προσθέτουμε ενδιάμεσα θρούμπι(ή άλλο βότανο της αρεσκείας μας όπως ρίγανη πχ).<br />7)Προσθέτουμε στο δοχείο ελαιόλαδο μέχρι να καλύψει πλήρως τους καρπούς.<br />Αν έχουμε σκοπό να διατηρήσουμε τις ελιές για το χρονικό διάστημα μετά και την επόμενη άνοιξη, θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε αχάρακτους καρπούς. Αν προορίζονται για γρήγορη κατανάλωση (μέχρι τα τέλη χειμώνα δηλαδή) μπορούμε να χαράξουμε τους καρπούς ή να τους σπάσουμε με πέτρα ή στο γουδί, για πιο γρήγορο ψήσιμο.<br />Οι αχάρακτες ελιές μπορούν να διατηρηθούν με αυτόν τον τρόπο για δύο χρόνια. Αποκτούν δε, υπέροχη γεύση μετά το πέρας 6 μηνών (μέσα στο καλοκαίρι δλδ) και αποτελούν ένα τέλειο συνοδευτικό για τις ντοματούλες από το μποστάνι μας που έχουν αρχίσει να γίνονται εκείνη την περίοδο.gmnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6093403855647201161.post-59641765041480367492011-01-07T15:46:34.308+02:002011-01-07T15:46:34.308+02:00Καλημέρα και καλή χρονιά. Είπα κι εγώ να κάνω μια ...Καλημέρα και καλή χρονιά. Είπα κι εγώ να κάνω μια ερώτηση ώς εντελώς ερασιτέχνης. Εχω μικρή ποσότητα που είχα βάλει σε άλμη κλειστές για 2 μήνες, με λίγο λάδι απο πάνω. Διάφορες ελιές που τις είχα όλες μαζί και κάποιες είχα χαράξει. Τώρα που τις άνοιξα έχουν γεμίσει λίπος και δεν φεύγει όσο κι αν τις έπλυνα.<br />Ξέρετε κάτι γι'αυτό ? Τι πρέπει να κάνω ?<br />ΧρήστοςAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6093403855647201161.post-8510064045092239712011-01-03T23:21:28.055+02:002011-01-03T23:21:28.055+02:00Στη σελίδα, από το συγκεκριμένο βιβλίο, περιγράφον...Στη σελίδα, από το συγκεκριμένο βιβλίο, περιγράφονται αρκετοί εύκολοι τρόποι για το ξεπίκρισμα των ελιών . Αν δεν είμαστε σίγουροι για την διαδικασία και δεν το έχουμε ξανακάνει, δοκιμάζουμε πρώτα σε λίγες ελιές.<br />Αν έχουν περάσει αρκετές μέρες σε σκέτο νερό, είναι λογικός σωστό πιστεύω να μην ριψοκινδυνεύουμε το προϊόν και να χρησιμοποιούμε νερό με άλμη που χρησιμεύει και για συντήρηση. Λογικός λοιπόν μπορείς να δοκιμάσεις λίγες ελιές σε νέα άλμη, να δεις αν ξεπικρίζουν πιο πολύ, αναλόγως πως τις θες να γίνουν.<br />Έτσι και περιμένεις λίγο και δοκιμάζεις τις λίγες να δεις αν είναι καλύτερες.Φτιάχνω μόνος μουhttps://www.blogger.com/profile/03984754114150412524noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6093403855647201161.post-607289914112234552011-01-03T12:40:24.750+02:002011-01-03T12:40:24.750+02:00ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ! ΓΙΑ ΤΡΕΙΣ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΑΛΛΑΖΑ ΤΟ ΝΕΡΟ Μ...ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ! ΓΙΑ ΤΡΕΙΣ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΑΛΛΑΖΑ ΤΟ ΝΕΡΟ ΜΕΡΑ ΠΑΡΑ ΜΕΡΑ ΣΕ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΕΝΟΣ ΤΟΝΟΥ ΕΛΙΕΣ. ΚΑΙ ΤΡΕΙΣ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΤΩΡΑ ΤΙΣ ΕΧΩ ΒΑΛΕΙ ΚΑΙ ΑΛΜΗ ΣΤΟ ΝΕΡΟ. ΤΩΡΑ ΘΑ ΤΙΣ ΞΑΝΑ ΑΛΛΑΞΩ ΤΟ ΝΕΡΟ ΜΕ ΑΛΜΗ. ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΞΕΠΙΚΡΙΣΕΙ ΕΝΤΕΛΩΣ, ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΛΙΓΟ ΑΚΟΜΑ Η ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ? ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΚΑΝΩ ΦΑΓΩΣΙΜΕΣ ΕΛΙΕΣ. ΟΠΟΙΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΑΣ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6093403855647201161.post-41804988477728174682010-12-01T21:55:14.580+02:002010-12-01T21:55:14.580+02:00ok Θεοδωρε θα ακολουθησω τις οδηγιες και θα σας εν...ok Θεοδωρε θα ακολουθησω τις οδηγιες και θα σας ενημεροσω για τα αποτελεσματα λιαν συντομως!!Anonymousnoreply@blogger.com