tag:blogger.com,1999:blog-6093403855647201161.post6831779920358672743..comments2024-03-28T12:54:20.424+02:00Comments on Φτιάχνω μόνος μου: Φτιάχνω σπιτικό τραχανάΦτιάχνω μόνος μουhttp://www.blogger.com/profile/03984754114150412524noreply@blogger.comBlogger41125tag:blogger.com,1999:blog-6093403855647201161.post-39033110942334800422022-09-04T13:11:57.304+03:002022-09-04T13:11:57.304+03:00Κι εμείς τον φιαχνουμε ακριβώς τον ίδιο γιατί είμα...Κι εμείς τον φιαχνουμε ακριβώς τον ίδιο γιατί είμαστε κι εμείς μικρασιατεςAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6093403855647201161.post-23664768202795168522021-09-01T00:44:51.280+03:002021-09-01T00:44:51.280+03:00Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.Anastasias Homemade Cookinghttps://www.blogger.com/profile/06738508652576092228noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6093403855647201161.post-81296714134501382942021-07-18T14:39:39.391+03:002021-07-18T14:39:39.391+03:00Μπορείτε μόλις ξεραθεί να το βάζετε λίγο λίγο στο ...Μπορείτε μόλις ξεραθεί να το βάζετε λίγο λίγο στο μουλτι που κόβουμε το κρεμμύδι τελειώνεις γρήγορα και γίνεται τελειοςAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/10910260553073574688noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6093403855647201161.post-60070565435601564412021-02-01T20:36:37.909+02:002021-02-01T20:36:37.909+02:00Εάν μας πάρει υγρασία και μουχλιάσει ή εάν πάλι πι...Εάν μας πάρει υγρασία και μουχλιάσει ή εάν πάλι πιάσει έντομα, γενικός χωρίς υγρασία σε βάζο χωρίς αέρα μπορεί να διατηρηθεί άνετα για 2-3 χρόνια σε δροσερό μέροςΦτιάχνω μόνος μουhttps://www.blogger.com/profile/03984754114150412524noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6093403855647201161.post-45269576769155779782021-02-01T11:32:05.710+02:002021-02-01T11:32:05.710+02:00Θα ήθελα να γνωρίζω ποτέ χαλάει ο τραχανάς και τον...Θα ήθελα να γνωρίζω ποτέ χαλάει ο τραχανάς και τον πετάμε?Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/07813666057320117618noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6093403855647201161.post-7672505998490802892020-09-11T01:50:34.026+03:002020-09-11T01:50:34.026+03:00καλησπέρα σας, echinophora sibthorpiana, έτσι ακρι...καλησπέρα σας, echinophora sibthorpiana, έτσι ακριβώς λέγετε και βρίσκετε σ΄όλη την Ελλάδα.christinehttps://www.blogger.com/profile/17377111354676832355noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6093403855647201161.post-31788641643193494702020-08-05T17:19:02.294+03:002020-08-05T17:19:02.294+03:00Δεν ειμαι σιγουρος για την ονομασια, τη διαβασα σε...Δεν ειμαι σιγουρος για την ονομασια, τη διαβασα σε σχολιο.<br />echinophora sibthorpiana έτσι λέγεται το τραχανόχορτοAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6093403855647201161.post-32685204682277524792020-08-05T17:15:38.839+03:002020-08-05T17:15:38.839+03:00Ελπιζω να βοηθησω για το τραχανοχορτο.
https://you...Ελπιζω να βοηθησω για το τραχανοχορτο.<br />https://youtu.be/DHKCo4WTBaI?t=198Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6093403855647201161.post-17519468027284426812020-08-04T01:23:06.520+03:002020-08-04T01:23:06.520+03:00Επιστημονική ονομασία του τραχανόχορτου ή έστω λατ...Επιστημονική ονομασία του τραχανόχορτου ή έστω λατινική ή έστω μια καλή φωτογραφία...Φτιάχνω μόνος μουhttps://www.blogger.com/profile/03984754114150412524noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6093403855647201161.post-58018378103863754242020-08-02T18:46:15.585+03:002020-08-02T18:46:15.585+03:00Εάν το βάλετε σε μαξιλαροθήκη θά πιάσει μαμουνι.πρ...Εάν το βάλετε σε μαξιλαροθήκη θά πιάσει μαμουνι.προτιμηστε σακουλάκια καί κατάψυξη η γυάλινα βάζα.Οσο για το τραχανοχορτο στην Κρήτη έχει πολύ.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/17569166703796877069noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6093403855647201161.post-35187631157645188772020-08-01T08:03:01.321+03:002020-08-01T08:03:01.321+03:00Καλό είναι να χρησιμοποιούμε γυάλινα αεροστεγή 3-4...Καλό είναι να χρησιμοποιούμε γυάλινα αεροστεγή 3-4 κιλών, όταν έχει ξεραθεί εντελώς και να το αποθηκεύουμε σε δροσερό μέρος για μακροχρόνια χρήση<br />Φτιάχνω μόνος μουhttps://www.blogger.com/profile/03984754114150412524noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6093403855647201161.post-83295239741192338022020-08-01T07:58:40.040+03:002020-08-01T07:58:40.040+03:00... και στο μούλτι μπορεί να γίνει με ευκολία... και στο μούλτι μπορεί να γίνει με ευκολίαΦτιάχνω μόνος μουhttps://www.blogger.com/profile/03984754114150412524noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6093403855647201161.post-59917243288786236782020-07-31T23:43:21.246+03:002020-07-31T23:43:21.246+03:00Συγνώμη μούλτι έγραψα αλλά μου το άλλαξεΣυγνώμη μούλτι έγραψα αλλά μου το άλλαξεAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/17528345156357367297noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6093403855647201161.post-57566812805915201432020-07-31T23:41:51.111+03:002020-07-31T23:41:51.111+03:00Και στο μουλάρι τρίβεται αλλά με πολύ λίγο πάτημα ...Και στο μουλάρι τρίβεται αλλά με πολύ λίγο πάτημα του κουμπιού ώστε να μη σας γίνει αλεύρι.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/17528345156357367297noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6093403855647201161.post-75324408094988520942020-07-31T23:33:58.167+03:002020-07-31T23:33:58.167+03:00Μπορείτε και με τα χέρια να τρίψετε τον τραχανά.Μο...Μπορείτε και με τα χέρια να τρίψετε τον τραχανά.Μονο θα πρέπει να τον κόψετε μπουκιτσες όπως λέει η συνταγή και να μην αφήσετε να ξεραθούν παρά πολύ.Αν πχ κάνετε αυτό το πρωί το βράδυ ή το πολύ την άλλη μέρα το πρωί,να παίρνετε<br />τις μπουκιτσες λίγες λίγες ανάμεσα στις παλάμες σας και να τις τρίβεται ώστε να έρχονται στο μέγεθος της φακής.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/17528345156357367297noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6093403855647201161.post-27410908881700355192020-04-05T11:57:08.984+03:002020-04-05T11:57:08.984+03:00Στο ψυγείο σε κλειστά δοχεία όταν έχει στεγνώσει κ...Στο ψυγείο σε κλειστά δοχεία όταν έχει στεγνώσει καλά, αλλιώς έξω σε μαξιλαροθήκες, πάλι αφού έχει στεγνώσει καλά, σε αεριζόμενο μέρος χωρίς υγρασίαΦτιάχνω μόνος μουhttps://www.blogger.com/profile/03984754114150412524noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6093403855647201161.post-5311561236958216222020-04-03T14:43:30.426+03:002020-04-03T14:43:30.426+03:00εγω το ετριψα στο μουλτι και ειναι πολυ ωραιος
εγω το ετριψα στο μουλτι και ειναι πολυ ωραιος<br />ThanasiwGiannaPetsahttps://www.blogger.com/profile/17678331718691042288noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6093403855647201161.post-9525891993154354802020-04-03T14:13:21.072+03:002020-04-03T14:13:21.072+03:00εφτιαξα τωρα να τον βαλω στο ψυγειο σε μαξιλαροθηκ...εφτιαξα τωρα να τον βαλω στο ψυγειο σε μαξιλαροθηκες?<br />ThanasiwGiannaPetsahttps://www.blogger.com/profile/17678331718691042288noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6093403855647201161.post-16758198245161849102020-04-03T13:44:12.929+03:002020-04-03T13:44:12.929+03:00Ακουστε παιδια εγω το ετριψα με το μουλτι μια χαρα...Ακουστε παιδια εγω το ετριψα με το μουλτι μια χαρα χωρις κουραση αλλα επειδη τον εφτιαξα τωρα φοβαμαι να τον αφησω εξω μηπως να τον εβαζα σε μαξιλαροθηκη και μεσα στο ψυγειο?<br />ThanasiwGiannaPetsahttps://www.blogger.com/profile/17678331718691042288noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6093403855647201161.post-23636739203799241712018-10-20T08:52:03.062+03:002018-10-20T08:52:03.062+03:00αν το φτιάξω με έτοιμο ξινόγαλο κεφιραν το φτιάξω με έτοιμο ξινόγαλο κεφιρAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/03296484470128007217noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6093403855647201161.post-67774063131734006162018-10-20T08:47:39.710+03:002018-10-20T08:47:39.710+03:00Θα κάνω τον τραχανά και θα σου πω αν είναι σαν τη...Θα κάνω τον τραχανά και θα σου πω αν είναι σαν της μαμάς! Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/03296484470128007217noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6093403855647201161.post-20977851658426913132013-09-20T10:45:44.019+03:002013-09-20T10:45:44.019+03:00Τραχανάς σμυρναίικος με ΤΡΑΧΑΝΟΧΟΡΤΟ
3 κιλά ντομά...Τραχανάς σμυρναίικος με ΤΡΑΧΑΝΟΧΟΡΤΟ <br />3 κιλά ντομάτες (μπουρνελάκια)<br />1 κιλό κρεμμύδια<br />5 για0υρτια πρόβια<br />1 μάτσο τραχανόχορτο ( είναι φυτό που φυτρώνει στη Χίο και στα παράλια της Μικρός Ασίας<br />1 κιλό σιμιγδάλι<br />2 μαγιές<br />Αλεύρι όσο πάρει για μια καλή και μαλακή ζύμη<br />Βράζουμε τις ντομάτες και τα κρεμμύδια τα πολτοποιούμαι και τα ρίχνουμε σε μια λεκάνη βράζουμε το τραχανόχορτο με λίγο νερό όχι πολύ και ρίχνουμε το ζουμί στο μίγμα κρατάμε τα φυλά και τα κλαδάκια θα χρειαστούν<br />Βάζουμε τις μαγιές τα γιαούρτια το σιμιγδάλι και το αλεύρι και πλάθουμε τη ζύμη<br />Την αφήνουμε στη λεκάνη να ξεκουραστεί γύρω στις 4-5 ώρες καλυμμένη με τα φύλα και τα κλαδάκια του τραχανόχορτου καθώς και με μια κουβέρτα. Όταν ξεκουραστεί η ζύμη κάνουμε μικρές πιτουλες και τις απλώνουμε να στεγνώσουν και μετά τρίβουμε σε κόσκινο. Καλή όρεξη<br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6093403855647201161.post-60324778417561226442013-09-08T17:04:36.949+03:002013-09-08T17:04:36.949+03:00Φέτος αποφάσισα να κάνω εγω τον τραχανά μου ,επέλε...Φέτος αποφάσισα να κάνω εγω τον τραχανά μου ,επέλεξα τη δική σου συνταγή-σελίδα,το λάθος που εκανα είναι ό,τι η ζυμη δεν ηταν αρκετα σφιχτή ,θα μου πάρει πιο πολύ χρόνο για να στεγνώσει,όσο για τη φίλη με τα "μαμούνια" προτεινω ,λίγο ψήσιμο στο φούρνο...<br />Ευχαριστώ,καλή συνέχεια στην πολύ καλή δουλεια που κάνετε!taniahttps://www.blogger.com/profile/18236482680548328265noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6093403855647201161.post-26015464628608119132013-09-06T06:10:14.018+03:002013-09-06T06:10:14.018+03:00Αναλόγως την ποσότητα που θέλουμε να φτιάξουμε π.χ...Αναλόγως την ποσότητα που θέλουμε να φτιάξουμε π.χ. αν θέλουμε λίγο, βάζουμε ένα κιλό αλεύρι και προσθέτουμε τόσο γάλα ή γιαούρτι ώστε να γίνει το ζυμάρι μας σφιχτόΦτιάχνω μόνος μουhttps://www.blogger.com/profile/03984754114150412524noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6093403855647201161.post-23096584384090210882013-09-05T16:36:34.150+03:002013-09-05T16:36:34.150+03:00Συγχαρητηρια κ απο μενα ... Οι αναλογίες που αναφέ...Συγχαρητηρια κ απο μενα ... Οι αναλογίες που αναφέρονται; ποσο αλεύρι ποσο γαλα η γιαούρτι αντιστοιχα;;;; Anonymousnoreply@blogger.com