tag:blogger.com,1999:blog-6093403855647201161.post7207571134153354319..comments2024-03-28T12:54:20.424+02:00Comments on Φτιάχνω μόνος μου: ΥΓΙΕΙΝΕΣ «ΤΡΟΦΕΣ»-Α(ν)θότυρος και «Δημητριακά»Φτιάχνω μόνος μουhttp://www.blogger.com/profile/03984754114150412524noreply@blogger.comBlogger49125tag:blogger.com,1999:blog-6093403855647201161.post-23643484220102742022013-04-08T11:32:04.507+03:002013-04-08T11:32:04.507+03:00Φιλε Αντωνη,
επιγραμματικα τα εξης:
1.& 2. δοξ...Φιλε Αντωνη,<br />επιγραμματικα τα εξης:<br />1.& 2. δοξα τω θεω και ελληνικα γνωριζω και τα κειμενα σας ειναι ξεκαθαρα. μενω λοιπον στα οσα εγραψα παραπανω.<br />3. η αναφορα ειναι δικη μου, στο πως οι ΖΩΟΤΡΟΦΕΣ βρισκουν το δρομο προς το τραπεζι μας, χωρις να σταματουν να χρησιμοποιουνται ως ΖΩΟΤΡΟΦΕΣ. δεν εγραψα πουθενα πως εκανες σχολια για τα συγκεκριμενα ειδη, οποτε δε βλεπω πως προκυπτει η διαστρεβλωση για την οποια με κατηγορεις.<br />4. το τυρογαλο ειναι στο πρωτο μερος του αρθρου σου και για μας εδω "....Ήταν και είναι άριστο είδος ζωοτροφής...." οπως πολυ σωστα γραφεις ή λογω των απαιτησεων του σε οξυγονο, υψηλου ρυπαντικου φορτιου εφιαλτης, των αρμοδιων, που τρεχουν σε καναλια, στερνες και ασμακια. το παραδειγμα του FEDD-BACK το ανεφερα οπως και τα αλλα ειδη, για να δειξω οτι ο ορος ζωοτροφη ειναι κατι πολυ αοριστο και καθολου δεσμευτικο, αφου μπορει να χρησιμοποιηθει ποικιλοτροπως και για ανθρωπινη τροφη.<br />εχει χρησιμοποιηθει και για παραγωγη υποστρωματος καλλιεργειας μανιταριων pleurotus(που με τη σειρα του χρησιμοποιειται εξαντλημενο, εδω σε πειραματα απομακρυνσης υπολειμματων φυτοφαρμακων και αλλου σε καταπολεμηση πετρελαιοκηλιδων) καταπολεμηση αλλα και για παραγωγη καυσιμου οπως μου γραφεις, που δεν το γνωριζα και σε ευχαριστω για την πληροφορια.<br />κι εδω ερχομαστε στο θεμα της συναφειας των προτασεων μου.<br />το σχολιο δεν αντεχει σε σοβαρη κριτικη γιατι ΓΝΩΡΙΖΩ οτι τα τρανς λιπαρα και τα κορεσμενα ζωϊκα λιπαρα επηρρεαζουν αρνητικα την απορροφηση ασβεστιου. <br />επειδη ομως η επιστημη εξελισσεται και εγω δεν ειμαι ξερολας ή ο φωτεινος παντογνωστης, αν θυμασαι τα πρωτα επιτραπεζια της παιδικης μας ηλικιας, με μεγαλη μου χαρα θα ακουσω κατι διαφορετικο.<br />παραθετω ενα εξαιρετο αρθρο του Bruce Friedrich της PETA και την ελληνικη μεταφραση του, γιατι δυσκολα θα το βρειτε πια στο site της ΡΕΤΑ.<br />http://rense.com/general10/ost.htm<br />http://live-sustainably.blogspot.gr/2007/05/blog-post_27.html<br /><br />ο κυριος αυτος, αν και λιγο δογματικος αφου θεωρει οτι δε θα πρεπε να καταναλωνουμε αυγα, λογω του οτι δεν ειναι παρα η περιοδος της κοτας, υποστηριζει με πολυ πειστικο τροπο, οτι το γαλα οχι μονο δεν εμποδιζει την οστεοπορωση, αλλα αντιθετα την ενισχυει.<br />εγω δεν το διδαχθηκα και δεν εχω κανενα προβλημα να δηλωσω την ακαδημαϊκη μου αγνοια.<br />σημαινει οτι δεν ισχυει;<br /><br /> "....Και μη ξεχνάμε ότι απουσία λίπους, ο ανθρώπινος οργανισμός δεν μπορεί να απορροφήσει το ασβέστιο. (Είπατε κάτι για οστεοπόρωση?)...."<br />εφοσον ισχυει, θα περιμενα να παραθεσεις σχετικες πληροφοριες τις οποιες θα διαβασω με μεγαλη προσοχη και περιεργεια. και δε θα με ενοχλησει να μαθω κατι που δε γνωριζα μεχρι τωρα.<br /><br />υ.γ. δε θα επανελθω γιατι το θεμα μου το εξαντλησα. θα γινω κουραστικος και το θεμα θα παρει χαρακτηρα προσωπικης αντιπαραθεσης που δεν ειναι στη λογικη μοy.πικος απικοςnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6093403855647201161.post-64232550327174907232013-04-08T01:46:34.872+03:002013-04-08T01:46:34.872+03:00Φίλε πικο απικο.
1. Διάβασε ξανά τα σχόλια του Θόδ...Φίλε πικο απικο.<br />1. Διάβασε ξανά τα σχόλια του Θόδωρου και ερμήνευσέ τα σωστά αυτή την φορά.<br />2. Και οι δύο αναφερθήκαμε στα σκύβαλα και όχι στα δημητριακά ολικής άλεσης. Είναι τελείως διαφορετικά πράγματα. Όπως διαφορετική είναι και η βρώμη του εμπορίου. Το γράφει ο Θόδωρος, αλλά το αγνοείς (σκόπιμα;;;)δίνοντας μακροσκελή απάντηση σε τρείς συνέχειες, πλήν εκτός θέματος.<br />3. Δεν μίλησα (η αναφορά σου επομένως είναι καθαρή διαστρέβλωση) για το καλαμπόκι, τα χαρούπια, ή την ζειά, για την οποία όμως σε προτρέπω να ερευνήσεις σοβαρά και όχι επιδερμικά σε σχέση με το σιτάρι, την θρεπτική της αξία, τα ποσοστά των βιταμινών της ομάδας Β και άλλες «λεπτομέρειες», χωρίς να «χάνεσαι» σε πρωθυπουργικές αποφάσεις. <br />4. Δεν σχολίασα καθόλου το τυρόγαλο για το οποίο αναφέρεις το επίτευγμα των Ελλήνων ερευνητών, (εκφράζω τον σεβασμό μου και τα συγχαρητήριά μου), όμως εκτός του ότι δεν αντιλαμβάνομαι την σχέση με την ανάρτησή μου, ταυτόχρονα αν και θετικής εκπαίδευσης, αδυνατώ να συγκρίνω μονάδες βάρους (τόνοι) με μονάδες όγκου. <br />5. Συμπληρώνω επίσης αν δεν γνωρίζεις (επίτρεψέ μου να βγώ για λίγο κι εγώ εκτός θέματος), ότι από 1 λίτρο τυρόγαλου μπορούν να παραχθούν 60 λίτρα καύσιμου αερίου (Πολυτεχνική σχολή Ξάνθης). Επί πλέον στο τυρόγαλο μετά την αφαίρεση και της μυζήθρας, παραμένει ένα ελάχιστο ποσοστό λίπους, γαλακτοσάκχαρο ( άριστο φάρμακο για τον εντερικό σωλήνα), η καζεϊνη κ.λ.π. στοιχεία. <br /><br />Γράφεις ακόμη:<br />«…..επισης και το σχολιο περι λιπους, απορροφησης ασβεστιου και οστεοπορωσης, δε στεκει σε σοβαρη κριτικη. αλλα επειδη δεν ειμαι παντογνωστης και φυσικα οτι δε γνωριζω δε σημαινει οτι δεν υπαρχει, αν μπορει να παρατεθει οποιαδηποτε πληροφορια που να συνδεει οστεοπορωση, χαμηλα λιπαρα γαλακτοκομικων και ανεπαρκη απορροφηση ασβεστιου,θα τη "ρουφηξω" με μεγαλη περιεργεια….» . <br />Βλέπεις συνάφεια στις δύο προτάσεις σου; <br />Η πρώτη: «…το σχόλιο δεν στέκει σε σοβαρή κριτική…», υπονοεί ότι έχεις τις γνώσεις και γι’ αυτό κατακεραυνώνεις. <br />Η δεύτερη: «αλλά επειδή δεν είμαι παντογνώστης/…../αν μπορεί να παρατεθεί οποιαδήποτε πληροφορία/……./θα την ρουφήξω…..», οτι δεν έχεις τις γνώσεις.<br />Εμπρός λοιπόν, ερεύνησε. Προσωπικά θεωρώ τα light προϊόντα όχι ακίνδυνα ως διατροφικά είδη. Η επιλογή είναι αναφαίρετο δικαίωμά σου, όμως παράλληλα με την έρευνα για την οποία σε προτρέπω, διάβαζε και τα ψιλά γράμματα στις συσκευασίες των τροφίμων. <br /><br /><br />Αντώνηςhttps://www.blogger.com/profile/08666749823554093007noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6093403855647201161.post-60852544372605990532013-04-06T14:50:08.982+03:002013-04-06T14:50:08.982+03:00Όπως εξηγεί ο κ. Κουρέτας «τουλάχιστον ένα μέρος τ...Όπως εξηγεί ο κ. Κουρέτας «τουλάχιστον ένα μέρος των αποβλήτων αξιοποιείται, αντί να καταλήγει ελεύθερα στο περιβάλλον, ενώ ταυτόχρονα προκύπτει ένα νέο καινοτόμο τρόφιμο, προϊόν πράσινης επιχειρηματικότητας, που στηρίζει την τοπική κοινωνία» .<br />Ο ίδιος επισημαίνει ότι «οι τυροκόμοι θα μπορούσαν να αξιοποιήσουν το τυρόγαλο, αποκτώντας έτσι μια εναλλακτική πηγή εισοδήματος. Μια μονάδα αξιοποίησης του υποπροϊόντος θα τους στοίχιζε 0,3 ευρώ ανά κιλό τυριού».<br />Το FEED-BACK παρουσιάζει μια παγκόσμια καινοτομία όσον αφορά στα συστατικά του.<br />Ο συνδυασμός πρωτεΐνης τυρογάλακτος και ενός μίγματος πολυμερισμένων και ελεύθερων σακχάρων κάνει το FEED-BACK την ιδανική τροφή για τον καταπονημένο οργανισμό, καταφέρνοντας να δημιουργήσει μέσα στο αίμα τις καλύτερες προϋποθέσεις απορρόφησης των πρωτεϊνών και των σακχάρων μειώνοντας το σάκχαρο που μπορεί να γίνει λίπος στο σώμα.<br />Η πρωτοτυπία της σύνθεσης του FEED-BACK στηρίζεται και στην πρώτη ύλη που παράγεται είτε από πιστοποιημένα αγροκτήματα που δεν χρησιμοποιούν γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς, είτε από ζώα που εκτρέφονται κάτω από πρότυπες συνθήκες σε ελληνικά αγροκτήματα.<br />Το προϊόν FEED-BACK αποτελεί καρπό της συνεργασίας της εταιρείας ΜΥΛΟΙ ΚΑΠΛΑΝΙΔΗ με τον καθηγητή του τμήματος Βιοχημείας-Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Δημήτρη Κουρέτα.<br />Η έρευνα που γίνεται τα τελευταία δέκα χρόνια τόσο από την ομάδα του κ. Κουρέτα, όσο και από την εταιρία K-Meditura, που έχει ιδρυθεί με χρηματοδότηση ενός ευρωπαϊκού προγράμματος (spin-off) επικεντρώνεται, εκτός από το «θαυματουργό κέικ» και σε άλλα θέματα.<br />Αντικείμενα της είναι ακόμα η μελέτη της χημικής σύστασης και ο προσδιορισμός της αντιοξειδωτικής και κυτταροπροστατευτικής δράσης βιολειτουργικών μορίων από ενδημικά φυτά της Ελλάδας όπως δενδρολίβανο, δίκταμος, θυμάρι, βασιλικό, ψυχανθή (π.χ. φακές, αρακά, φασόλια κλπ.), σταφύλια και καρπούς τα οποία αποτελούν βασικά συστατικά της μεσογειακής δίαιτας.<br />Μάλιστα, έχει ήδη αναπτυχθεί ένα ακόμα νέο προϊόν, το αλεύρι με εκχύλισμα σταφυλιού, που θεωρείται ιδανικό για το ψωμί.<br />Η κατανάλωσή του , βοηθά την σωστή λειτουργία των αγγείων σε ασθενείς με υπέρταση, διαβήτη και παχυσαρκία, καθώς και τους ηλικιωμένους, που είναι ευαίσθητοι στις βλάβες από το οξειδωτικό στρες.πικος απικοςnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6093403855647201161.post-68228371772230394142013-04-06T14:49:05.298+03:002013-04-06T14:49:05.298+03:00κι ενα σχολιο περι τυρογαλου, μιας και η εξαιρετικ...κι ενα σχολιο περι τυρογαλου, μιας και η εξαιρετικη δουλεια ενος δραστηριου πανεπιστημιακου και γειτονα το εχει αναβαθμισει σε μια εξαιρετικη πρωτη υλη για την ανθρωπινη διατροφη. <br /><br /><br />αντιγραφη απο τον "ελευθερο τυπο"<br /><br />Ένα κέικ, made in Greece, αλλιώτικο από τα άλλα, θα γεύονται σύντομα οι «Ράμπο» του Αμερικανικού στρατού, όσοι προπονούνται σε αθλήματα και σε γυμναστήρια και όσοι αισθάνονται κουρασμένοι από την καθημερινότητα.<br />Πρόκειται για το θαυματουργό κέικ-αποκατάστασης (feed- Back), μια δική μας «πατέντα», που εναρμονίζεται πλήρως στους κανόνες των «πράσινων» τροφίμων, προσφέροντας ταυτόχρονα εκτός από ευεξία και δύναμη και… περιβαλλοντικές υπηρεσίες!<br />Δημιουργοί του, είναι η ομάδα του τμήματος Βιοχημείας και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, υπό τον καθηγητή κ. Δημήτρη Κουρέτα, ο οποίος εδώ και χρόνια ερευνά να βρει υγιεινά τρόφιμα, με διατροφική αξία και ευεργετικές επιδράσεις στην υγεία.<br />Η νέα τάση θέλει τους ανθρώπους να ακολουθούν ένα υγιεινό τρόπο ζωής , με σκοπό την πρόληψη ασθενειών.<br />Το κέικ αποκατάστασης, αποτελεί ένα καινοτομικό προϊόν το οποίο περιέχει πρωτεΐνη από ελληνικό πρόβειο και κατσικίσιο τυρόγαλο που βοηθάει το ανοσοποιητικό σύστημα.<br />Σύμφωνα με τον κ. Κουρέτα, «πρόκειται για ένα προϊόν ιδανικό για αθλητές κι επίσης βοηθάει (όπως έχουν δείξει κλινικές μελέτες) καρκινοπαθείς, που υποβάλλονται σε χημειοθεραπεία».<br />Το κέικ, που έχει λάβει τη «σφραγίδα» της παγκόσμιας πατέντας , ενισχύει τον οργανισμό μετά την προπόνηση ή έπειτα από μία κοπιαστική και κουραστική μέρα. Συντελεί στην αύξηση της απόδοσης και στη μείωση της μυϊκής καταστροφής.<br />Η αρχή στην οποία στηρίζεται η κατανάλωσή του από τους ανθρώπους που γυμνάζονται, « είναι η ικανότητα επανασύνθεσης του μυϊκού γλυκογόνου μετά την άσκηση, το οποίο θεωρείται βασικό καύσιμο κατά τη διάρκειά της».<br />Το προϊόν που κατασκευάστηκε μετά από πολυετείς μελέτες και είναι επιστημονικά ελεγμένο, σε πρώτη φάση θα διατεθεί σε φαρμακεία, καταστήματα ειδών ειδικής και υγιεινής διατροφής, αλλά και σε επιλεγμένα σουπερμάρκετ.<br />Όμως ο καλύτερος πελάτης, δεν θα είναι άλλος από τον ίδιο τον αμερικανικό στρατό, που έχει ενδιαφερθεί να αγοράσει όλη την ετήσια παραγωγή!<br />Ταυτόχρονα όμως, όπως υποδεικνύει και το όνομά του στα ελληνικά (μεταφράζεται ως ανάδραση ή ανατροφοδότηση), προσφέρει και περιβαλλοντικές υπηρεσίες στην τοπική κοινωνία. Για κάθε κιλό τυριού προκύπτουν εννιά κιλά τυρόγαλου, που μπορούν να αξιοποιηθούν για την παρασκευή του κέικ Feed-Back.<br />Χαρακτηριστικό είναι ότι η πρώτη ύλη για την παρασκευή του, γίνεται από 40 τυροκόμους που παράγουν ημερησίως περί τους 200 τόνους τυριού και εννεαπλάσιο όγκο τυρόγαλου.<br />14068πικος απικοςnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6093403855647201161.post-2401832213967480942013-04-06T13:51:17.504+03:002013-04-06T13:51:17.504+03:00Αντωνη, σε ολο το κειμενο με στολιζεις κανονικα αλ...Αντωνη, σε ολο το κειμενο με στολιζεις κανονικα αλλα ο πικροχολος και ειρων ειμαι εγω.<br />το αφηνω στην ακρη γιατι οι αντιπαραθεσεις αυτου του ειδους με αφηνουν αδιαφορο.<br />στα υπολοιπα σου απαντω ευχαριστως.<br /><br />ο ΘΕΟΔΩΡΟΣ εγραψε το κατωθι<br />"Να απαντήσω εγώ στη σωστή παρατήρησή σου γιατί ο Αντώνης έχει πρόβλημα με το internet, ότι τα δημητριακά ολικής άλεσης και η βρώμη είναι από τις από τις καλύτερες τροφές. Ο Αντώνης φυσικά και αναφερόταν στα ελκυστικά επεξεργασμένα προϊόντα τύπου All Bran που διαφημίζονται ως υγιεινά. Για μένα ότι είναι επεξεργασμένο είναι ενάντια στη φύση και φυσικά ότι να μου λένε όχι υγιεινό."<br /><br />παρολο που εσυ στο κειμενο και σε ολα τα σχολια σου ησουν ξεκαθαρος<br /><br />"Επαναλαμβάνω όμως με όση δύναμη μπορώ, ότι τα «σκύβαλα» και η βρώμη ήταν και εξακολουθούν να είναι ΖΩΟΤΡΟΦΕΣ και επομένως είναι έξω από κάθε λογική, εδώ στη χώρα μας αυτές οι ΖΩΟΤΡΟΦΕΣ βιομηχανικά και χημικά επεξεργασμένες, να αντικαθιστούν στο τραπέζι μας τα φρέσκα λαχανικά και τα λαχταριστά φρούτα !!!!!!!!!!"<br /><br />εξακολουθω να αναφερομαι στο ΘΕΟΔΩΡΟ οπως κατανοεις, γιατι η απαντηση του αντιτιθεται στο κειμενο σου, παρολο που υποστηριζεται και απο τους δυο σας το αντιθετο.<br /><br />λογω κατακερματισμενου κληρου και λογω της υπαρξης αφθονου νερου, στη δικη μου περιοχη ειχαμε σε πρωτη χρηση το καλαμποκαλευρο. μπομποτα και πλαστο στην ημερησια διαταξη. σημερα το καλαμποκι χρησιμοποιειται κυριως στις κτηνοτροφες και στη βιομηχανια τροφιμων ως επεξεργασμενο προσθετο. ελαχιστοι καταναλωνουν στη μαγειρικη ωμο καλαμποκι, ενω η συνηθεστερη αντιδραση ειναι οτι δεν ειμαστε κοτες για να το τρωμε.<br />μια ευρεως διαδεδομενη κτηνοτροφη, ως ενσιρωμα ή ως καρπος αλλα ταυτοχρονα και αριστη για τον ανθρωπο τροφη. καμια ροκα το καλοκαιρι και λιγο ποπ κορν για τους περισσοτερους ειναι η σχεση τους με τον καρπο.<br />το χαρουπι εμεις το ειχαμε και το εχουμε μονο για τα γουρουνια. ελα ομως που αρκετοι το τρωνε και μαλιστα προστιθεται σε αρκετα βιολογικα τροφιμα ως ιδιαιτερης θρεπτικης αξιας.<br />αυτους ποιο βιολογικο life style τους οριζει να καταναλωνουν κτηνοτροφες;<br />το σιταρι οι αρχαιοι ελληνες το χρησιμοποιουσαν ως κτηνοτροφη και το κριθαρι και τη ζεα ως παραγωγο ψωμιου, ελα ομως που με την απαγορευση βενιζελου το '30 το σιταρι εγινε το κυριαρχο δημητριακο και αναβαθμιστηκε ως τροφη σε μια βραδια, με μια πρωθυπουργικη αποφαση.<br />ο παππους της γυναικας μου καλλιεργουσε ζεα πριν αρχισει να καλλιεργει σιταρι.<br />ολους αυτους, που την κτηνοτροφη την εβαλαν στο καθημερινο τους τραπεζι, πως να τους χαρακτηρισουμε;<br />νομιζω οτι, αν κατι ειναι υγιεινο και ωφελιμο για τον οργανισμο μας, βρισκει τη θεση του στο τραπεζι μας, χωρις αφορισμους και υπερβολες.<br /><br />στα του ασβεστιου τωρα.<br />"Και μη ξεχνάμε ότι απουσία λίπους, ο ανθρώπινος οργανισμός δεν μπορεί να απορροφήσει το ασβέστιο. (Είπατε κάτι για οστεοπόρωση?)"<br /><br />αν και τα διαφορα ειδη γαλακτοκομικων εχουν διαφορετικες περιεκτικοτητες σε ασβεστιο, τα με χαμηλα λιπαρα θεωρουνται εξισου καλη πηγη με τα πληρη. για να μη γραφω κατεβατα αφου τα περισσοτερα ειναι λιγο πολυ γνωστα, η διατροφη με γαλακτοκομικα χαμηλων λιπαρων, που δεν εχουν το μεγιστο μειονεκτημα της παρουσιας κορεσμενων λιπαρων οπως τα πληρη και η παρουσια βιταμινης D οδηγουν σε μειωση της συσσωρευσης λιποκυτταρων και σε λιπολυση. αν χρειαστει αναλυτικη παραθεση μπορω να επανελθω. <br />αλλα επειδη δεν ειμαι παντογνωστης και φυσικα οτι δε γνωριζω δε σημαινει οτι δεν υπαρχει, αν μπορει να παρατεθει οποιαδηποτε πληροφορια που να συνδεει οστεοπορωση, χαμηλα λιπαρα γαλακτοκομικων και ανεπαρκη απορροφηση ασβεστιου,θα τη "ρουφηξω" με μεγαλη περιεργεια.πικος απικοςnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6093403855647201161.post-25288576143880027152013-04-06T00:36:39.961+03:002013-04-06T00:36:39.961+03:00Φίλε πικο απικο, κατ’ αρχήν αδικείς τον Θόδωρο και...Φίλε πικο απικο, κατ’ αρχήν αδικείς τον Θόδωρο και κατά δεύτερον τον εαυτό σου, επειδή απευθυνόμενος στον Θόδωρο και κρίνοντάς τον, δείχνεις ότι μάλλον επιδερμικά διάβασες την ανάρτηση και τα σχόλια. <br />1. Η σχετική ανάρτηση και επομένως το όποιο, κατά την άποψή σου, λάθος είναι δική μου «ατασθαλία». Ο Θόδωρος απαντά σε σχόλιο σχετικά με την βρώμη, δεν την κατηγορεί, όμως αναφέρει πώς και σε ποια κατάσταση πρέπει να τρώγεται.<br />2. «…Την βρώμη, την σίκαλη και τα σκύβαλα, τα ταϊζαμε στα "ζωντανά" και τις κότες. Καμία οικογένεια δεν έβαλε στο πιάτο από έλλειψη σκέψης ή τεμπελιάς, τις ζωοτροφές, ψάχνοντας και τι χρώμα παίρνουν!!!» Την εποχή στην οποία αναφέρομαι φίλε, ακριβώς αυτό ίσχυε. Αν το αγνοείς, είσαι προφανώς νέος στην ηλικία ή παιδί της πόλης. <br />3. Αν η βρώμη αναβαθμίστηκε στην σύγχρονη εποχή σε αναντικατάστατο είδος ανθρώπινης διατροφής (το οποίο δεν με αφορά), δικαίωμα και επιλογή κάθ’ ενός η κατανάλωσή της. Όπως δικαίωμα και επιλογή του επίσης είναι να την συνοδεύει με σκύβαλα, αυτά που οι σύγχρονοι μετά την χημικοβιομηχανική τους επεξεργασία και την τυποποίησή τους σε ελκυστικές συσκευασίες τα βαφτίσατε δημητριακά.<br />4. Την άποψή μου την κατέθεσα ωμά χωρίς προσπάθεια ωραιοποίησης. Εκτός αν αναφέρεσαι σε άλλη ανάρτηση ή σχόλια.<br />5. Αφού το σχόλιο περί ζωϊκού λίπους, απορρόφησης ασβεστίου και οστεοπόρωσης δεν αντέχει σε σοβαρή κριτική, γιατί μας αφήνεις στο σκοτάδι και δεν λές τι ισχύει; Αν είσαι γνώστης ή σχετικός επιστήμων (και όχι απροβλημάτιστος οπαδός των light προϊόντων, της μαργαρίνης και της μεταλλαγμένης σόγιας), χαρά μας και χαρά των αναγνωστών θα είναι να παρουσιάσεις τα δικά σου στοιχεία. <br />6. Όσοι σε αυτήν την ιστοσελίδα συγγράφουμε, τις απόψεις μας καταθέτουμε ευθαρσώς και ενυπόγραφα, χωρίς να διεκδικούμε το αλάνθαστο ή εύσημα για την προσπάθειά μας. <br />7. Ως εκ τούτου η κατακλείδα του σχολίου σου με την αφοριστική κριτική περί αλάνθαστου κ.λ.π. κ.λ.π. είναι μάλλον πικρόχολη και μας προσβάλει, ενώ το «χρύσωμα» που επιχειρείς για την δουλειά που γίνεται με τις αναρτήσεις μας, συναρτώμενο με το ύφος γραφής σου, «ακούγεται» άδικα ειρωνικό.<br />Αντώνηςhttps://www.blogger.com/profile/08666749823554093007noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6093403855647201161.post-65689815311583140932013-04-05T11:48:48.721+03:002013-04-05T11:48:48.721+03:00ΠΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟ...
Την βρώμη, την σίκαλη και τα σκύβ...ΠΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟ...<br /><br />Την βρώμη, την σίκαλη και τα σκύβαλα, τα ταϊζαμε στα "ζωντανά" και τις κότες.<br />Καμία οικογένεια δεν έβαλε στο πιάτο από έλλειψη σκέψης ή τεμπελιάς, τις ζωοτροφές, ψάχνοντας και τι χρώμα παίρνουν!!!<br /><br />συγγνωμη, αλλα αυτη ειναι αποψη ανθρωπου που θεωρει τη βρωμη αριστη τροφη για τον ανθρωπο;<br />δεν υπαρχει λογος να προσπαθειτε να ωραιοποιησετε ατυχη σχολια. <br />επισης και το σχολιο περι λιπους, απορροφησης ασβεστιου και οστεοπορωσης, δε στεκει σε σοβαρη κριτικη.<br />παρεκτος κι αν υπαρχει λογικη αλανθαστου, οποτε τα δικα μας σχολια περιττευουν, αλλα ετσι νομιζω οτι αδικειτε το συνολο της δουλειας που γινεται με τις αναρτησεις σας.πικος απικοςnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6093403855647201161.post-10345417878250497812013-04-04T21:09:01.260+03:002013-04-04T21:09:01.260+03:00Για τον φίλο(η) από την Κρήτη. "Κατέει ο γάιδ...Για τον φίλο(η) από την Κρήτη. "Κατέει ο γάιδαρος να φάει αθότυρο;" «Μασάει η κατσίκα ταραμά;» Οι παροιμίες φίλε(η) δεν λύνουν προβλήματα ούτε δίνουν απαντήσεις. Τον α(ν)θότυρο, το βλακώδες lifestyle και τα βιομηχανικά συμφέροντα σχολιάζω και εγώ. Χαίρω μάλιστα που με επιβεβαιώνεις και για την πραγματική ονομασία. <br />Γράφεις: «Στο χωριό μου(Κρητη) φτιάχνουμε αθότυρο και είναι θρεπτικότατος και πεντανόστιμος ακόμη και χωρίς αλάτι». <br />Στο θρεπτικότατος διαφωνούμε. Εξ άλλου αν είχε θρεπτική αξία δεν θα ήταν διαιτητική τροφή. Στο σπίτι σου βεβαίως τον βελτιώνεις με το πρόσγαλο. Αλλά όχι στο εμπόριο. <br />Όσον αφορά στο «…πεντανόστιμος…» η γεύση είναι προσωπικό γούστο του καθ’ ενός.<br />Η οργή πάντως που επισημαίνεις, απευθύνεται στην καταναλωτική ασυνειδησία μας και την ανεξέλεγκτη αγορά προϊόντων που έντεχνα προβάλλονται στα κανάλια, χωρίς να ενδιαφερόμαστε για την αξία τους.<br />Αντώνηςhttps://www.blogger.com/profile/08666749823554093007noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6093403855647201161.post-79267364902398474112013-04-02T14:43:51.305+03:002013-04-02T14:43:51.305+03:00Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τόση "οργή" ...Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τόση "οργή" για τον αθότυρο!:Ρ<br />Στο χωριό μου(Κρητη) φτιάχνουμε αθότυρο και είναι θρεπτικότατος και πεντανόστιμος ακόμη και χωρίς αλάτι.<br />Τώρα πώς μπλέκεις το βλακώδες lifestyle που προωθούν οι βιομηχανίες για να καταλήξεις στην γενικευση οτι αθότυρος ειναι μαπα...τι να πω...οποιοδήποτε βιομηχανικό τρόφιμο ειναι μάπα...αν όμως το φτιαχνεις εσυ έχει άλλη ποιότητα.<br />Μια παροιμία εδώ στη κρήτη λέει "Κατέει ο γάιδαρος να φάει αθότυρο;"Δε το λέω για να προσβάλλω...αλλά πραγματικά πρέπει λίγο να χαλαρώσεις γιατί το ύφος με το οποίο γράφεις δείχνει πολύ ενταση και νεύρα.Ειρήνη υμιν.:ΡAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6093403855647201161.post-72359841746711016532012-06-07T21:54:37.049+03:002012-06-07T21:54:37.049+03:00Ανώνυμε από Κύπρο.
Μή απαντώντας σε κανένα ερώτημα...Ανώνυμε από Κύπρο.<br />Μή απαντώντας σε κανένα ερώτημα και μή δίνοντας κανένα στοιχείο ή επιχείρημα, με έπεισες οτι όσα έγραψα ήταν σωστά. Σπολλάτη και βέβαια δεν πρόκειται να επανέλθω για να έχεις εσύ τον τελευταίο λόγο.<br />Sax καλοσύνη σου για την παρέμβαση.Αντώνηςhttps://www.blogger.com/profile/08666749823554093007noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6093403855647201161.post-17636671791052159152012-06-07T14:26:49.682+03:002012-06-07T14:26:49.682+03:00Οσο και να διαβασει Κωνσταντινε, παντα θα υπαρχει ...Οσο και να διαβασει Κωνσταντινε, παντα θα υπαρχει καποιος που θα γελα μαζι του. Αυτος δεν ειναι λογος για να μην μοιραζεται με τους αλλους αυτα που γνωριζει...<br />Ευτυχως που υπαρχουν ανθρωποι σαν τον Αντωνη και μας ξεστραβωνουν στο μετρο που τους ειναι δυνατο. Γιατι εσυ που γνωριζεις περισσοτερα, ειπες κι ειπες και τιποτε δεν μας ειπες να μαθουμε κι εμεις οι ασχετοι. Και απο κριτικη, χορτασαμε...<br /><br />Εγω δεν εχω γνωσεις επανω στο θεμα, ομως θυμαμαι την γιαγια μου να ρωταει τον παπου μου, αν πρεπει να ριξει το τυρογαλο στα γουρουνια η να το κρατησει για να κανει μυζηθρα. Και το εριχνε στα γουρουνια...Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6093403855647201161.post-46929262551182500542012-06-07T11:27:27.988+03:002012-06-07T11:27:27.988+03:00Αντώνη,
τις διαφωνίες μου τις εκφράζω όπως κι εσύ...Αντώνη, <br />τις διαφωνίες μου τις εκφράζω όπως κι εσύ. Εσύ χωρίς προσβλητικούς χαρακτηρισμούς ( πάντα όμως αντιδρώ σε μή σκεπτόμενους επειδή αυτό θεωρώ ως το μέγιστο ανθρώπινο ελάττωμα.)!!!! <br />Γιατί σε πείραξε που είπα να μην γράφεις ανοησίες. Οι γνώσεις σου στα γαλακτοκομικά είναι λίγες. Αυτό διαφαίνεται από και από το λεξιλόγιο που χρησιμοποιείς, γιαυτό σε προέτρεψα να διαβάσεις κανένα βιβλίο τυροκομίας.<br />Το ιστολόγιο αυτό το επισκέπτομαι εδώ και χρόνια και συμμερίζομαι πολλές από τις απόψεις σας. Ασχολούμαι με την βιολογική καλλιέργεια και προσπαθώ να δημιουργήσω μια μικρή τυροκομική μονάδα. Για τον λόγο αυτό διάβασα πολλά και διαβάζω ακόμη σχετικά και με την τυροκομία. Γιαυτό καλύτερα όταν θα αναρτήσεις κάτι προσπάθα να είναι όσο το δυνατό πιο τεκμηριωμένο επιστημονικά γιατί όταν κάποιος που ξέρει περισσότερα γελά μαζί σου.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6093403855647201161.post-17340504746633728002012-06-06T12:59:55.870+03:002012-06-06T12:59:55.870+03:00Ανώνυμε από την Κύπρο. Ποιές είναι οι γνώσεις μου ...Ανώνυμε από την Κύπρο. Ποιές είναι οι γνώσεις μου στην τυροκομική δεν γνωρίζεις. Επιμένεις να απαντάς όμως για μυζήθρες, αθοτύρους κ.λ.π. αγνοώντας και υποθέτοντας για την προέλευση των ονομάτων και γιά γεννετήσιο προγραμματισμό στην αναπαραγωγή και την εκτροφή προβάτων, (τα κατσίκια σου ξεφύγανε,)χωρίς να διαβάζεις και να αξιολογείς τα μέχρι τώρα γραμμένα σαν ανάρτηση ή σαν σχόλια.<br />Δεν κατάλαβες ακόμη ούτε το πνεύμα που διέπει το συγκεκριμένο ιστολόγιο όσον αφορά σε ό,τι σχετίζεται με την υγεία και την φύση.<br />Χθές έβαζες στο ίδιο καλάθι όλες τις μυζήθρες, σήμερα αποδέχεσαι οτι υπάρχουν διαβαθμίσεις ανάλογα με το γάλα και διαχωρίζεις την θέση σου από τις βιομηχανίες. Μιά ακόμη απόδειξη οτι ή δεν διαβάζεις ή δεν καταλαβαίνεις, αφού εγώ για τα βιομηχανοποιημένα έγραψα.<br />Ύφος καρδιναλίου δεν έχω, πάντα όμως αντιδρώ σε μή σκεπτόμενους επειδή αυτό θεωρώ ως το μέγιστο ανθρώπινο ελάττωμα.<br />Αναρή ή όπως αλλιώς την λέτε στην Κύπρο, ευτελές προϊόν ήταν και είναι ως πρός την θρεπτική αξία γι' αυτό και ήταν φθηνή και καταναλωνόταν κυρίως ξερή τριμμένη στα ζυμαρικά από τα χαμηλά οικονομικά στρώματα αντί του ακριβότερου κεφαλοτυριού. <br />Από τις τυροκομικές μονάδες παλιότερα εδώ στην "Καλαμαρία" επειδή περίσσευε, πουλιόταν γιά χοιροτροφή.<br />Τα τελευταία χρόνια η πλύση εγκεφάλου από τα Μ.Μ.Ε. για τα "καταραμένα" λιπαρά και οι "γλάστρες" στα κανάλια που έγιναν πρότυπο στον μη σκεπτόμενο πληθυσμό άνδρες και γυναίκες, κατάφεραν να πλασσάρουν στην αγορά τον αθότυρο ως προϊόν υψηλής διατροφικής και διαιτιτικής αξίας, με αποτέλεσμα να πουλιέται σε τιμές συχνά υψηλότερες και από την φέτα. <br />Και ό,τι περισσεύει, πρίν μουχλιάσει και πεταχτεί, παστώνεται με αλάτι και πάει στα τυροπιττάδικα με το κιλό σαν ούρδα. <br />Αυτά έγραψα και με αναγκάζεις να ξαναγράψω επειδή ή δεν διάβασες ή δεν κατάλαβες ή προσπαθείς να αποπροσανατολίσεις.<br />--Αλήθεια η φρέσκια αναρή πόσο πουλιέται στην Κύπρο;<br />--Αυτή που περισσεύει τι την κάνετε;<br />--Στα βιομηχανοποιημένα τυροπιττοειδή εκτός από φέτα ή χαλούμι ή ό,τι άλλο τυρί τέλος πάντων βάζετε, αναγράφεται στην συσκευασία οτι περιέχεται και αναρή ή αλατισμένη έχει άλλο όνομα; Και αφού ουσιαστικά είναι ένα εντελώς άγευστο προϊόν (εκτός αν έχει υπερβολικό αλάτισμα) και επομένως υποβιβάζει την ποιότητα και την γεύση στα τυροπιττοειδή, γιατί χρησιμοποιείται αντί για φέτα ή άλλο είδος τυριού; <br />Για ένα και μόνο λόγο βέβαια. Επειδή είναι φτηνή.<br />Εκτός αν στην Κύπρο δεν χρησιμοποιείται, οπότε πάλι δίκιο έχω για το ευτελές προϊόν.<br />Αυτές είναι αλήθειες και δεν αλλάζουν. Μπορείς βεβαίως να διαφωνείς αλλά παρακαλώ τις διαφωνίς σου να τις εκφράζεις χωρίς προσβλητκούς χαρακτηρισμούς.<br />Αν μή τι άλλο δεν δικαιούσαι να χαρακτηρίζεις ανόητο όποιον δημόσια και επώνυμα (ναι ο δημιουργός του ιστολογίου και όσοι συμμετέχουμε είμαστε επώνυμοι) έχει το θάρρος να καταγγείλει τα στραβά ή και εγκληματικά συχνά της σύγχρονης καταναλωτικής κοινωνίας. <br />Όπου δεν συμφωνείς μπορείς ελεύθερα να παραθέσεις τις δικές σου απόψεις με στοιχεία όμως. <br />Οι προσβολές δεν προσθέτουν κύρος σε ό,τι λές.Αντώνηςhttps://www.blogger.com/profile/08666749823554093007noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6093403855647201161.post-44165049876447883992012-06-06T10:37:30.833+03:002012-06-06T10:37:30.833+03:00Επίσης δεν έχει σημασία το αν η μυζήθρα ή ο ανθότυ...Επίσης δεν έχει σημασία το αν η μυζήθρα ή ο ανθότυρος παράγεται από αγελαδινό γάλα ή πρόβειο ή κατσικίσιο. Το προϊόν Είναι πάλι μυζήθρα. Ναι μεν κατώτερης ποιότητας αλλά μυζήθρα! τώρα το τι κάνουν οι γαλακτοβιομηχανίες δεν είναι το ζητούμενο.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6093403855647201161.post-64254350841900386492012-06-06T10:29:58.872+03:002012-06-06T10:29:58.872+03:00Αντώνη
επειδή έχεις πολύ λίγες γνώσεις σχετικά με ...Αντώνη<br />επειδή έχεις πολύ λίγες γνώσεις σχετικά με το αντικείμενο κάνεις καλά να μη μιλάς με τόση έπαρση και να παίρνεις ύφος χιλίων καρδιναλίων.<br />Γάλα πρόβειο παράγεται όλο τον χρόνο. έχω 270 πρόβατα φυλής Χίου.<br />απλά χρειάζεται προγραμματισμός.<br />Δεν ξέρω για το ανθότυρος και το αθότυρος. κι ούτε με ενδιαφέρει και πολύ. εμείς στην κύπρο το λέμε αναρή. Μια σκέψη όμως μόνο για το ανθότυρος: μπορεί να βγήκε από τη λέξη άνθος το οποίο είναι το ψηλότερο σημείο στα λουλούδια. όπως βγαίνει κι η μυζήθρα σαν άνθος στην κορυφή του τυρόγαλου.<br />Το αν είναι ευτελές προϊόν το σκαρφίστηκες εσύ.<br />Για το μέλι το διάβασα στα σχόλια.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6093403855647201161.post-80099690100155528822012-06-05T11:47:59.357+03:002012-06-05T11:47:59.357+03:00Συνέχεια των ανωτέρω. Και για το μέλι είναι γραμμέ...Συνέχεια των ανωτέρω. Και για το μέλι είναι γραμμένα στο κείμενο ή στα σχόλια, οπότε αναρωτιέμαι και πάλι αν διάβασες τα γραφόμενα και αν κατάλαβες ό,τι διάβασες.Αντώνηςhttps://www.blogger.com/profile/08666749823554093007noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6093403855647201161.post-68191790023453774422012-06-05T11:44:45.890+03:002012-06-05T11:44:45.890+03:00Ανώνυμε 31-5-12 ώρα 10.37΄
Επειδή "μπήκες&quo...Ανώνυμε 31-5-12 ώρα 10.37΄<br />Επειδή "μπήκες" με πολύ φούρια και αγενέστατα αποκάλεσες τα γραφόμενα ανοησίες, σου απαντώ:<br />1. Αθότυρος και όχι ανθότυρος όπως επιμένουν και οι επιστημονικές γραφίδες λόγω άγνοιας.<br />2. Γάλα αγελαδινό παράγεται όλο το χρόνο, όχι όμως πρόβειο και κατσικίσιο. Άρα όλο το χρόνο παράγεται αθότυρος, μυζήθρα ή ότι παρόμοιο κατασκεύασμα από αγελαδινό γάλα και όχι ό,τι θέλει ο τυροκόμος.<br />3. Τα περί αλατίσματος και λίπους τα έγραψα λεπτομερώς αλλά μάλλον δεν κατάλαβες τι διάβαζες μέσα στην βιασύνη σου να δηλώσεις για το σύγγραμμα που αναφέρεις. Σε πληροφορώ οτι σε όλα τα σύγχρονα βιβλία τυροκομικής γίνεται το ίδιο λάθος και όπως έγραψα και στο λεξικό Δημητράκου. Ψάξε την αλήθεια σε παλιότερα βιβλία ή σε Κρητικούς.<br />4. Έπειτα ρώτα όλους τους σύγχρονους σοφούς καθηγητές της τυροκομικής και αναρωτήσου και σύ, πώς γίνεται ένα καθαρά ευτελούς αξίας τυροκομικό παράγωγο να ονομάζεται ως το "άνθος" του τυριού. Ακόμη και αν σου πεί κάποιος οτι ονομάζεται ανθότυρος όπως το ξίδι το λένε γλυκάδι και την Μαύρη θάλασσα Εύξεινο πόντο, αυτό σημαίνει οτι ένα παραπροϊόν ονομάσθηκε άνθος.<br />Μετά από όλα αυτά, ξανασκέψου ποιός έγραψε ανοησίες.Αντώνηςhttps://www.blogger.com/profile/08666749823554093007noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6093403855647201161.post-6023919101783008942012-05-31T10:37:44.420+03:002012-05-31T10:37:44.420+03:00Παρακαλώ πριν γράφετε ανοησίες σχετικά με γαλακτοκ...Παρακαλώ πριν γράφετε ανοησίες σχετικά με γαλακτοκομικά προϊόντα <br />διαβάστε και κανένα βιβλίο.<br />Μπορείτε να διαβάσετε τα βιβλία του καθηγητή Ζερφυρίδη της Γεωπονικής Σχολής Α.Π.Θ.<br />Ανθότυρος ή μυζήθρα παράγεται ολόχρονα από το εναπομείναντα τυρόγαλο στο καζάνι αν το θελήσει ο τυροκόμος. Μανούρι ονομάζεται η μυζήθρα η εμπλουτισμένη με ποσότητα λίπους και γάλακτος. Η μυζήθρα όπως και κάθε είδος τυριού δεν διατηρήται χωρίς προσθήκη άλατος. Γιαυτό όσο πιο νωρίς χαλάσει τόσο ανάλατο είναι και χωρίς πολλά συντηρητικά.<br />Το γνήσιο μέλι ζαχαρώνει όταν μείνει άβραστο.<br />Ευχαριστώ<br />Κωνσταντίνος.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6093403855647201161.post-83609514104771779432011-11-16T13:59:32.916+02:002011-11-16T13:59:32.916+02:00Καταρχήν να ευχαριστήσω για τις πολύτιμες πληροφορ...Καταρχήν να ευχαριστήσω για τις πολύτιμες πληροφορίες των δημοσιεύσεων.<br />Εδώ και 4 περίπου χρόνια, ενώ προσπαθώ όσο μπορώ να κάνω υγιεινή διατροφή (και εννοείται ότι δεν καπνίζω) διάβασα τυχαία κάποιο άρθρο για τα καλλυντικά και γενικά προϊόντα που χρησιμοποιούμε στο σώμα μας και ότι από αυτά -ειδικά εμείς οι γυναίκες- βάζουμε πάνω μας 4 κιλά χημικά ΕΤΗΣΙΩΣ. Ειδικά από σαμπουάν και κρέμες σώματος. Ψάχνοντας, βρήκα την ιστοσελίδα του Παγκοσμίου Οργανισμού Χημικών, όπου έγραφες το όνομα κάποιου συστατικού και σου έβγαζε πόσο φυτικό,χημικό ή καρκινογόνο ήταν.<br />Έπειτα από το αρχικό σοκ, πήρα μια σακκουλίτσα, έβαλα ότι υπήρχε από καλλυντικά που χρησιμοποιούσαμε στο μπάνιο και πήγαν στα σκουπίδια, αντικαθιστώντας τα με καθαρά βιολογικά από site που βρήκα.<br /><br />Έτσι και πριν 20 μέρες, ψάχνοντας πληροφορίες για γαλακτοκομικά -από κάποιο πρόβλημα που είχα από αυτά- ανακάλυψα τις πολύτιμες πληροφορίες σας για τα γαλακτοκομικά και τώρα για τα δημητριακά. Βέβαια δημητριακά δεν έχω φάει ποτέ -αυτά που αναφέρεται του εμπορίου- αλλά έχω γνωστές μου που με καρόϊδευαν πολλές φορές για το ότι δεν τα κατανάλωνα ως θεσπέσιο πρωϊνό.<br /><br />Για να καταλάβετε την πλύση εγκεφάλου που γίνετε, ανέφερα τις πληροφορίες αυτές σε φίλη μου, ώστε να σταματήσει να τα δίνει στον 6χρονο γιό της και η απάντησή της ήταν ότι αυτά του αρέσουν και δεν θέλει να φάει κάτι άλλο ενώ για το γάλα μου είπε "είναι δυνατόν να μην δώσω στο παιδί γάλα?". Η βλακεία που αναφέρθηκε παραπάνω!!<br />Πιστεύω ότι ο καρκίνος και οι διάφορες ασθένειες που θερίζουν πλέον, δεν ήρθαν μόνες τους. Εμείς τις φέραμε. Με την απαίσια διατροφή που κάνουμε. Και το χειρότερο, με το ότι δεν θέλουμε στην πραγματικότητα να "δούμε" κάποια πράγματα ακόμη κι αν μας κάνουν κακό.<br /><br />Ζητώ συγνώμη για τη μακροσκελή αναφορά μου αλλά θέλω και πάλι να σας ευχαριστήσω γιατί βοηθάτε με τα άρθρα σας όσους τουλάχιστον θέλουν να "δούν". <br />Καλό απόγευμα σε όλους<br />ΔήμητραAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6093403855647201161.post-1695300557486495772011-04-19T08:12:26.070+03:002011-04-19T08:12:26.070+03:00καλημερα σε ολους..θελω κι εγω να ευχαριστησω τον ...καλημερα σε ολους..θελω κι εγω να ευχαριστησω τον Αντωνη για το τοσο ενδιαφερον αρθρο,που προκαλεσε εξ'αλλου και τα αναλογα επισης ενδιαφεροντα σχολια..ευχομαι να τα διαβασουν εστω και κατα τυχη και ανθρωποι που δεν ασχολουνται με τα διατροφικα η'και κατ'επεκταση οικολογικης φυσης θεματα,και να παρουν κατι απο εδω. Ολοι εμεις ψαχνομαστε και σε αυτα τα θεματα,υπαρχουν ομως ανθρωποι(οι περισσοτεροι) που τρωνε Ο'ΤΙ ΝΑ'ΝΑΙ,ΤΑ ΔΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ,πετανε τα σκουπιδια τους οπου να'ναι και ανα πασα στιγμη, και γενικως ζουνε οπως να'ναι-αλλα το χειροτερο ειναι οτι εκτος που δεν καταλαβαινουν τι γινεται αυτην τη στιγμη στον πλανητη μας,σνομπαρουν και οσους το αντιλαμβανονται και κανουν κατι γι αυτο..συγνωμη αν παρασυρθηκα..Απλως μεταφερω εδω τον κοινωνικο προβληματισμο μου..Το blog ειναι πολυ ενδιαφερον..συνεχιστε..Μαρια Π.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6093403855647201161.post-28137735054464162352011-03-25T22:44:12.384+02:002011-03-25T22:44:12.384+02:00Σας χαιρετω ολους, αν και παρακολουθω αρκετο καιρο...Σας χαιρετω ολους, αν και παρακολουθω αρκετο καιρο το "βημα" του Θεοδωρου, η συζητηση ειναι ακρως ενδιαφερουσα και με κινει να συμμετασχω και εγω. ολες οι αποψεις ειναι σεβαστες, αλλα θα πρεπει να συνταχθω με τις αποψεις του Αντωνη που ειναι και οι πιο τεκμηριωμενες, αυτα που επισημαινει συμβαινουν κατα κορον στις εταιρειες διατροφης,ο καθενας απο μας βεβαια αναλογα με τις εμπειριες του σχηματιζει και την αποψη του. εκτος απο τις ειδικευμενες γνωσεις διατροφης του τωρα θα σας αναφερω και τη διατροφη των Ποντιων που βασιζοταν στα γαλακτοκομικα σε συνδυασμο με δημητριακα πληρη, ψαρια, φρουτα, λαχανικα, που απο μελετες ιατρων εγεννησε πολυ δυνατους ανθρωπους,βεβαια και η αποψη του Γεωργα Γιωργου καθολα σεβαστη, υπαρχουν ανθρωποι που δεν μπορουν ουτε να μυρισουν οσπρια, αυτο ομως δεν ακυρωνει την αξια τους.Φιλε αντωνη ευχαριστουμε για τις γνωσεις που μας προσφερεις, και για την ορθη κριση σου. Θεοδωρε δεν σε ξεχασα, συντομα θα εχω νεα για τις μυλοπετρες σου. φιλικα ΦραγκισκοςAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6093403855647201161.post-24240245931064615432011-03-25T09:34:27.893+02:002011-03-25T09:34:27.893+02:00Διόρθωση.
Η βρώμη εισήχθη στην ανθρώπινη διατροφή...Διόρθωση.<br /><br />Η βρώμη εισήχθη στην ανθρώπινη διατροφή 3.000 πριν και οχι προ Χριστού.<br /><br />Προσθήκες<br /><br />Όλα τα δημητριακά περιέχουν αναλογία ω6:ω3 βασικών λιπαρών οξέων κατά πολύ χειρότερη απο 1:1 και 1:3 που περιείχαν όλες η τροφές του παλαιολιθικού ανθρώπου. Η διατάραξη αυτής της αναλογίας με κύριο μέσω την κατανάλωση δημητριακών άμεσα ή έμμεσα (μέσω κρέατος που τρέφεται με δημητριακά) θεωρείται μια απο της σημντικότερες αιτίες των περισσότερων συγχρονών ασθενειών του ανθρώπου. <br /><br />Το ανθρώπινο πεπτικό σύστημα δεν διαθέτει τα κατάλληλα πεπτικά ένζυμα για να πέψει αποτελεσματικά φυτικά οξέα και γλουτένη.<br /><br />Οι αναστολείς πεπτικών εζύμων που ανέφερα σχετίζονται με τα ένζυμα α αμυλάση και προτεάση που ειναι απαραίτητα για την πέψη των υδατανθράκων. Σε περιπτώσεις μακροχρόνιας υπεκατανάλωσης μη σωστά προετοιμασμένων δημητριακών και οσπρίων οι παρωτιδικόι αδένες και το πάγκρεας που ειναι υπεύθυνη για την παραγωγή αυτών των ενζύμων διογκώνονται για να αντιμετωπίσουν την έλλειψη αυτών των ενζύμων.<br /><br />Επίσης περιέχουν δύσπεπτους υδατάνθρακες όπως οι: raffinose, stahyose και verbascose που προκαλούν άερα και αυξάνουν το συνολικό στρές που δέχονται οι πεπτικοί μηχανισμοί. Τα δύσοσμα αέρια λοιπόν δεν σχετίζονται με το κρέας και το λίπος τους αλλά με συμβατούς υδατάνθρακες και την ύπαρξη δυσυμβίωσης στο λεπτό έντερο. (αναλογία συμβιωτικών και μη συμβιωτικών βακτηρίων) <br /><br />Πηγές:<br />1)Am J Clin Nutr 1999;70 (suppl):560S - 9S<br /><br />2)Journal of the American college of nutrition Vol. 21, No.6, 495-505 (2002)Adminhttps://www.blogger.com/profile/00188916450359028344noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6093403855647201161.post-71403693633730942232011-03-24T21:14:31.072+02:002011-03-24T21:14:31.072+02:00Πραγματικά πολύ ωραία συζήτηση έχει γίνει μέχρι στ...Πραγματικά πολύ ωραία συζήτηση έχει γίνει μέχρι στιγμής. Το μπλόκ στην πράξη βρίσκετε κοντά στην ουσία των προβλημάτων που προκείπτουν απο την βιομηχανοποιήση της τροφής σήμερα.<br /><br />Θα ήθλεα να προσθέσω οτι όλες οι ανεπεξέργαστες τροφές περιλαμβάνουν πολύ περισσότερα συστατικά απ'όσα γνωρίζουμε για την ώρα που ασκούν πολυσύνθετες επιδράσεις στον ανθρώπινο οργανισμό και ομοιόσταση.<br /><br />Σε αυτο το σημείο θα ήθελα να εκφράσω τον προβληματισμό μου για την βρώμη και όλα τα δημητριακά σαν κύρια διατροφή του ανθρώπου και βάση της διατροφικής πυραμίδας στην μεσογειακή δίαιτα.<br /><br />Υπάρχουν πλέον αρκετά στοιχεία που αποδεικίνουν οτι τα δημητριακά επεξεργαζμένα και μη καθώς και τα όσπρια αποτελούν νόμισμα με δύο όψεις.<br /><br />Εν συντομία για όσους ενδιαφέρονται αναφέρω τα εξής προβλήματα που προκείπτουν ειδικά όταν δεν προετοιμαστούν σωστά. <br />Όλα τα δημητρικά και τα όσπρια:<br /><br />1)Πειρέχουν αντιθρεπτικές ουσίες όπως φυτικά οξέα και αναστολής πεπτικών ενζύμων. (Δυσαπορρόφηση ασβεστίου, μαγνησίου ...)<br /><br />2)Τα περισσότερα δημητριακά περιέχουν γλουτένη. Ουσία που αποδεδειγμένα καταστρέφει τα τοιχώματα του λεπτού εντέρου ακόμα και σε άτομα που δεν εμφανίζουν συμπτώματα κοιλιοκάκης. Απότέλεσμα ειναι το λεπτό έντερο με τον καιρό να γίνεται λιγότερο στεγανό. Τοξικές ουσίες και αλλεργιογόνα που έπρεπε να περιορίζονται σε αυτο πλέον περνάνε στην κυκλόφορία του αίματος με ότι αυτό συνπάγεται. <br /><br />3) Παρεμφερή δράση εμφανίζουν γλιανδίνες και λεκτίνες που βρίσκονται και στα όσπρια.<br /><br />4)Άμεση συσχέτιση των δημητριακών και των οσπρίων με αυτοάνοσα νοσήματα μέσω του παραπάνω μηχανισμού δράσης που αναφέρθηκε παραπάνω. (ρευματοϊδή αθρίτιδα, λύκος,πολλαπλή σκλήρυνση, αγγυλοποιητική σπονδυλίτιδα, αυτισμός, δερματίτιδα ερπιτοφόρα ....)<br /><br />Συγκεκριμένα η βρώμη αποτελεί το πιό πρόσφατα ανακαλυφθέν δημητριακό. Μόλις 3000 π.χ στην Ευρώπη. Ο βαθμός συμβατότητας κατά συνέπεια αυτού του δημητριακού με την ανθρώπινη φυσιολογία είναι ακόμα μικρότερη.<br /><br />Τέλος σε καμία περίπτωση η θρεπτική πυκνότητα του κρέατος και των λαχανικών κατά γραμμαάριο τροφής δεν μπορεί να συγκριθεί με τα δημητριακά. Τα λαχανικά το κρέας και τα παραγωγά του ειναι πολύ πιο πυκνές τροφές σε σχέση με τα δημητριακά. Ειναι απλή λογική μέχρι πρίν απο 10.000 δημητρικά δεν υπήρχαν, όσπρια δεν υπήρχαν και ζάχαρη δεν υπήρχε. Επίσης και τα γαλακτοκομικά απουσίαζαν.Τα οστά και οι παράμετροι φυσικής κατάστασης του παλαιολυθικού ανθρώπου νομίζω οτι δεν υπάρχει λόγος να συγκριθούν με του σύγχρονου homo sapiens για ευνόητους λόγους. Προβληματιστείτε ελεύθερα. <br /><br />Πηγές:http://www.beyondveg.com/cordain-l/grains-leg/grains-legumes-1a.shtmlAdminhttps://www.blogger.com/profile/00188916450359028344noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6093403855647201161.post-67758375701819544762011-01-29T21:34:03.475+02:002011-01-29T21:34:03.475+02:00Αντώνη συγχαρητήρια πρώτον για το άρθρο σου και δε...Αντώνη συγχαρητήρια πρώτον για το άρθρο σου και δεύτερον για την διατύπωση της ωμής αλήθειας για τις ίντσες. Αν και δεν τρέφομαι πολυ υγιεινά όταν θελήσω να φάω δημητριακά βράζω σιτάρι όπως κάνουν τα κόλλυβα. <br />Φιλικά ΓιώργοςAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6093403855647201161.post-51902635858722871092011-01-29T21:33:27.646+02:002011-01-29T21:33:27.646+02:00Αντώνη συγχαρητήρια πρώτον για το άρθρο σου και δε...Αντώνη συγχαρητήρια πρώτον για το άρθρο σου και δεύτερον για την διατύπωση της ωμής αλήθειας για τις ίντσες. Αν και δεν τρέφομαι πολυ υγιεινά όταν θελήσω να φάω δημητριακά βράζω σιτάρι όπως κάνουν τα κόλλυβα. <br />Φιλικά ΓιώργοςAnonymousnoreply@blogger.com