tag:blogger.com,1999:blog-6093403855647201161.post8244409982924359190..comments2024-03-28T12:54:20.424+02:00Comments on Φτιάχνω μόνος μου: Φτιάχνω σπιτική μουστάρδαΦτιάχνω μόνος μουhttp://www.blogger.com/profile/03984754114150412524noreply@blogger.comBlogger7125tag:blogger.com,1999:blog-6093403855647201161.post-55483137716807902742014-03-10T08:37:12.480+02:002014-03-10T08:37:12.480+02:00Μπορεις αντι για λεμονι να χρησιμοποιησεις λευκο ξ...Μπορεις αντι για λεμονι να χρησιμοποιησεις λευκο ξυδι. Ετσι, εχει και μεγαλυτερη διαρκεια ζωης.Chris DePerhttps://www.blogger.com/profile/06629598766863913462noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6093403855647201161.post-10306179807896694842014-03-08T17:16:19.257+02:002014-03-08T17:16:19.257+02:00Ονομάζομαι Γαλάτεια και θα ήθελα την βοήθειά σας.
...Ονομάζομαι Γαλάτεια και θα ήθελα την βοήθειά σας.<br />Θέλω να φτιάξω μαγιονέζα αλλά δεν κάνει να φάω λεμόνι, ζάχαρη, πιπέρι μαύρο. Βασικά θα ήθελα να φτιάξω και την μουστάρδα εξ αρχής όχι με σκόνη. Μπορώ???<br />Υπάρχει αυτή η δυνατότητα???<br />Δεν θα είχα πρόβλημα αν δεν ακολουθούσα λόγω υγείας συγκεκριμένη διατροφή.<br />Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/06394477766615668330noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6093403855647201161.post-76965897426518469172013-11-26T05:46:53.266+02:002013-11-26T05:46:53.266+02:00Φίλε et, οι παλιές συνταγές ήταν πιο ενισχυμένες σ...Φίλε et, οι παλιές συνταγές ήταν πιο ενισχυμένες στην γεύση διότι χρησιμοποιούσαν αγνά φυσικά υλικά, αλλά και επειδή ίσως τους άρεσε έτσι.<br />Όπως γράφω πρόσθεσε περισσότερη ποσότητα αλευριού για να σου βγει πιο απαλή όπως την θες σε γεύση, το ίδιο κάνουμε με το νερό αναλόγως αν την θέλουμε αραιή ή πηχτή. Φτιάχνω μόνος μουhttps://www.blogger.com/profile/03984754114150412524noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6093403855647201161.post-22178117382424997132013-11-22T15:05:45.158+02:002013-11-22T15:05:45.158+02:00Δοκίμασα την συνταγή της μουστάρδας. Είχε ιδιαίτερ...Δοκίμασα την συνταγή της μουστάρδας. Είχε ιδιαίτερα πικρή γεύση, έτσι πρέπει να είναι?Ελένη Τυμπανίδουhttps://www.blogger.com/profile/13167263332565576811noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6093403855647201161.post-51661824264312622242013-11-11T07:27:34.307+02:002013-11-11T07:27:34.307+02:00Ευχαριστώ για τη συνταγή αλλά και τις συμβουλές γ...Ευχαριστώ για τη συνταγή αλλά και τις συμβουλές για τη σπιτική μαγιονέζα, επιφυλάσσομαι για άλλες περίεργες σπιτικές "σάλτσες" με τη πρώτη ευκαιρίαΦτιάχνω μόνος μουhttps://www.blogger.com/profile/03984754114150412524noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6093403855647201161.post-86697784542005911582013-11-10T23:13:09.280+02:002013-11-10T23:13:09.280+02:00Θα ηθελα να προσθεσω:
Λεμονι & Ξυδι στην αρχή ...Θα ηθελα να προσθεσω:<br />Λεμονι & Ξυδι στην αρχή με το αβγο και χτυπημα μαζι με τα άλλα υλικα για λιγα δευτερολεπτα έτσι ώστε να "ψηθεί" γιατι μπαινει ωμο.<br />Επίσης προσθετουμε και ζάχαρη περίπου 1 κ.γ.<br />Για πιο ελαφριά ακόμη γευση δοκιμαστε με ηλιέλαιο<br /><br />΄Ετσι την κάνω για πάνω από 20 χρόνια και είναι εκπληκτική!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6093403855647201161.post-46853139593532091732013-08-14T20:32:17.501+03:002013-08-14T20:32:17.501+03:00Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας κάποιες χρήσιμες συμ...Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας κάποιες χρήσιμες συμβουλές για την παρασκευή μαγιονέζας. <br /><br />1) Τα υλικά και τα σκεύη να είναι όλα στην ίδια θερμοκρασία όπως και χωρίς ίχνη νερού. Προσωπικά τα αφήνω όλα εκτός ψυγείου για 1 ώρα τουλάχιστον. <br /><br />2) Χτυπάμε το αυγό (ένα ολόκληρο ή 1-2 κρόκους), 1 κ.γ. μουστάρδα, λίγο ξύδι, αλάτι-πιπέρι.<br /><br />3) Προσθέτουμε λίγο-λίγο το λάδι*. Όταν η μαγιονέζα μας φτάσει τον όγκο που επιθυμούμε, προσθέτουμε τελευταίο το χυμό λεμονιού, όσο μας αρέσει, πάλι λίγο-λίγο. <br /><br />4) Μπορούμε να προσθέσουμε κάπαρη, πάπρικα, θυμάρι, κρεμμυδάκι φρέσκο... όποιο μυρωδικό μας αρέσει. <br /><br />_____<br />* Αν χρησιμοποιήσετε μόνο ελαιόλαδο θα διαπιστώσετε ότι 'βαραίνει' πολύ το άρωμά του στη μαγιονέζα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αραβοσιτέλαιο ή άλλο ελαφρύ λάδι, είτε μαζί με το ελαιόλαδο είτε μόνο του.<br /><br />Anonymousnoreply@blogger.com