Σελίδες

Κατηγορίες

ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΒΙΟΔΥΝΑΜΙΚΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΒΙΟΔΥΝΑΜΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΦΥΤΩΝ ΒΟΤΑΝΑ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΒΡΗΚΑ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΦΕΥΓΟΥΜΕ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΔΩΡΕΑΝ ΒΙΒΛΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ΕΚ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΩΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ-ΓΙΑΤΡΟΣΟΦΙΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΣΕ ΚΡΙΣΗ ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΥΠΑΙΘΡΟ Η ΤΡΟΦΗ ΣΟΥ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΣΟΥ Η ΦΤΩΧΗ ΚΟΥΖΙΝΑ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΒΟΤΑΝΩΝ-ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ ΦΥΤΩΝ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΒΡΩΣΙΜΩΝ ΦΥΤΩΝ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ ΘΑΛΑΣΣΑ ΨΑΡΙΑ ΚΑΙ ΨΑΡΕΜΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΑΓΡΙΩΝ ΧΟΡΤΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΒΟΤΑΝΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΔΕΝΤΡΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΩΝ-ΒΟΤΑΝΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΟΣΠΡΙΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΓΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΣΠΙΤΙΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΥΛΙΚΩΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΑ ΜΑΚΡΟΒΙΟΤΗΤΑ-ΜΑΚΡΟΖΩΙΑ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ ΝΗΣΤΕΙΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ ΦΥΤΩΝ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΠΕΡΙ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ ΣΠΟΡΟΙ ΚΑΙ ΦΥΤΕΜΑ ΤΑ ΒΟΤΑΝΑ ΚΑΙ Η ΧΡΗΣΗ ΤΟΥΣ ΤΑ ΕΝΤΟΜΑ ΣΤΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ ΤΑ ΦΥΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΥΓΕΙΑ-ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΥΓΙΕΙΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΦΑΡΜΑΚΑ ΑΠΟ ΖΩΑ ΦΤΙΑΧΝΩ ΓΛΥΚΑ ΦΤΙΑΧΝΩ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΑΠΟΥΝΙ ΦΤΙΑΧΝΩ ΠΟΤΑ ΦΤΙΑΧΝΩ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΦΑΡΜΑΚΑ ΦΤΙΑΧΝΩ ΦΕΤΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΤΥΡΙΑ ΦΤΙΑΧΝΩ-ΣΥΝΤΗΡΩ ΤΡΟΦΕΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΦΥΣΙΚΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΧΥΜΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΩΜΟΦΑΓΙΑ ΚΑΙ ΩΜΟΦΑΓΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Επενδύω επιφάνειες με φυσική πέτρα

Επενδύω επιφάνειες με φυσική πέτρα

Πως επενδύουμε επιφάνειες με φυσική πέτρα

Η επένδυση με φυσικές πέτρες είναι μια σχετικά εύκολη και ευχάριστη δουλειά, όπου δε θα χρειαστεί να πληρώσετε ένα σωρό λεφτά για τους μάστορες και επιπλέον θα καμαρώνετε για το δικό σας έργο. Ένα μεγάλο ατού για να πάρουμε θάρρος και να τολμήσουμε είναι πως τα ακανόνιστα σχήματα των πέτρινων πλακών και το διαφορετικό τους πάχος, επιτρέπουν μικρές «κακοτεχνίες» οι οποίες δε θα γίνουν καθόλου αντιληπτές από τους παρατηρητές.

Επενδύω επιφάνειες με φυσική πέτρα

Θα χρειαστείτε :

Πέτρες φυσικές σε πλάκες. Πωλούνται με το τετραγωνικό και η τιμή τους ξεκινάει από ελάχιστα ευρώ. Τα κριτήρια επιλογής ποικίλουν με το γούστο του καθενός, και τα βαλάντια που θέλει να διαθέσει γι’ αυτή τη δουλειά.
Κεραμικά ντεκόρ (προαιρετικά).
Μυστρί, σπάτουλες, ένα πλαστικό σφυρί, συρμάτινα σφουγγαράκια, ένα μεγάλο και παχύ πινέλο, δοχεία για νερό,  τσιμέντο ή κόλλες πλακιδίων. Προσωπικά προτιμώ τις κόλλες, επειδή με έχουν βγάλει ασπροπρόσωπο στα μεγάλα υψόμετρα  λόγω ελαστικότητας και ευκολίας παρασκευής. Είναι δε εξαιρετικά ανθεκτικό σαν συγκολλητικό υλικό και σε περιπτώσεις μικροσεισμών θα δείτε λιγότερες ρωγμές  απ΄ ότι θα βλέπατε σε τσιμεντένιες κατασκευές.

Επενδύω επιφάνειες με φυσική πέτρα

Κάτι που κάνω προσωπικά πριν ξεκινήσω κάποια κατασκευή με πέτρες, είναι να τις ξεπλύνω καλά με νερό. Αυτό το κάνω για να φύγουν οι σκόνες που υπάρχουν, αλλά και να αποκολληθούν τα όποια  σαθρά μέρη τους. Έτσι, είτε σε μια παλιά σκάφη γεμάτη νερό τις καθαρίζω μία - μία με βούρτσα με σκληρές τρίχες, είτε με ένα λάστιχο ποτίσματος με δυνατή πίεση πλένω πάντα καλά τις πέτρες και τις αφήνω να στεγνώσουν.

Επενδύω επιφάνειες με φυσική πέτρα

Θα ξεχωρίσουμε δύο περιπτώσεις. Επένδυση σε οριζόντιες επιφάνειες (αυλές – διάδρομοι - σκαλοπάτια) και σε κάθετες (τοίχοι- κολώνες). Για την επένδυση οριζόντιων επιφανειών π.χ. μιας αυλής το πρώτο μας μέλημα είναι να έχουμε όσο το δυνατό πιο ομαλή την επιφάνεια που πρόκειται να επενδύσουμε με πέτρα, γιατί έχει να κάνει άμεσα με την ασφάλεια αυτών που θα περπατούν πάνω της. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να επιλέξουμε και πέτρες όσο το δυνατό ίδιου πάχους χρησιμοποιώντας κατά τη κατασκευή και αλφάδια για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Για επενδύσεις τέτοιου είδους επιλέξτε πέτρες μεγάλου πάχους για να έχουμε μια τελική στιβαρή κατασκευή.

Η επιφάνεια που πρόκειται να επενδυθεί, αν είναι σκληρή, δε θα χρειαστεί τσιμεντάρισμα. Αν όμως είναι από μαλακό χώμα, ή θα πρέπει να πατηθεί από πολύ βαρύ κύλινδρο ή ακόμα κι από ένα μικρό οδοστρωτήρα, ή θα πρέπει να σιδερωθεί με ένα σιδερένιο πλέγμα και μετά να τσιμεντάρουμε με ένα στρώμα πάχους 3 cm τουλάχιστον.

Επενδύω επιφάνειες με φυσική πέτρα

Σε κάθε περίπτωση οι επιφάνειες θα πρέπει να είναι καθαρές και απαλλαγμένες από σκόνες και σώματα μη συμβατά με τα συγκολλητικά υλικά μας. Πριν ξεκινήσουμε την τοποθέτηση θα πρέπει να έχουμε καταβρέξει καλά και το νερό να έχει εξατμιστεί. Εάν οι επιφάνειες που θα καλύψουμε είναι μεγάλες, τότε είναι συμφέρουσα η χρησιμοποίηση κανονικού τσιμέντου με αμμοχάλικο. Αν είναι μικρές δεν το συζητάμε, λίγα σακιά κόλλα πλακιδίων είναι μια χαρά

Θα φτιάχνουμε κάθε φορά τόση επιφάνεια ώστε να έχουμε πρόσβαση με τα χέρια μας χωρίς να χρειάζεται να πατάμε στα νωπά υλικά. Ξεκινάμε στρώνοντας μια ισοπαχή στρώση συγκολλητικού υλικού και επιστρατεύουμε όλες μας τις δυνατότητες κατασκευής puzzle. Προσέχοντας για το τελικά καλαίσθητο αποτέλεσμα, στην περίπτωση που τα μεγέθη των πέτρινων πλακών μας είναι διαφορετικά, δεν θα τοποθετήσουμε όλες τις μικρές πέτρες σε ένα σημείο, αλλά θα τις «σκορπίσουμε» αναλογικά σε όλη την επιφάνεια ανάμεσα στις μεγάλες.

Επενδύω επιφάνειες με φυσική πέτρα

Επενδύω επιφάνειες με φυσική πέτρα
Φινίρισμα με νερό και πινέλο

Φροντίζουμε να αφήνουμε κενά 1 – 1,5 cm μεταξύ των πλακών και γεμίζουμε τα κενά αυτά  μέχρι την επιφάνεια με τσιμέντο ή κόλλα. Καλό είναι να προσέχουμε να μη πασαλείβουμε πολύ τις πέτρες, για να έχουμε λιγότερο τρίψιμο στο τέλος. Αφού τελειώσουμε την επιφάνεια που έχουμε προγραμματίσει, αφήνουμε 3-4 ώρες να στεγνώσει αρκετά η κόλλα ή το τσιμέντο (προσοχή να μη ξεραθεί εντελώς γιατί μετά δεν δουλεύεται εύκολα) και παίρνουμε το παχύ πινέλο κι ένα κουβά με νερό. Με βρεγμένο το πινέλο το δουλεύουμε προς όλες τις κατευθύνσεις απαλά στα συγκολλητικά υλικά μεταξύ των πλακών και θα δούμε σαν από θαύμα να παίρνει μια εξαιρετικά λεία υφή. Αυτό ήταν! Είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε στα επόμενα τμήματα της κατασκευής μας. Στο τέλος με ένα συρμάτινο σφουγγαράκι βουτώντας το στο νερό, θα τρίψουμε ελαφρά κάθε λερωμένη πέτρα μέχρι να καθαρίσει τελείως από τα ξένα υλικά. Δεν ξεχνάμε να καταβρέχουμε τακτικά τις 2-3 πρώτες μέρες ανάλογα με τις θερμοκρασίες που επικρατούν για να μη παρουσιάσουν ρωγμές τα τσιμέντα ή οι κόλλες.

Πριν τα τελικά γεμίσματα

Πάμε τώρα στις κάθετες επιφάνειες. Προσωπικά εκτός από εξωτερικές επιφάνειες που έχω επενδύσει τόλμησα και σε εσωτερικούς χώρους. Το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό.

Στο κατασκευαστικό μέρος θα προσέξετε πάρα πολύ εάν οι επιφάνειες ήσαν βαμμένες ή ακόμα και ασβεστωμένες. Σε τέτοιες περιπτώσεις με μια μεγάλη πρόκα ή με ένα κατσαβίδι θα πρέπει να κάνουμε βαθιές χαρακιές κοντά η μια στην άλλη. Προτιμήστε το τελικό σχήμα των χαραγμάτων να έχουν σχήμα και μέγεθος κομματιών μπακλαβά  Αυτό το κάνουμε για έχουμε πολύ καλή συγκόλληση. Φυσικά ξεκινάμε από την κάτω μεριά του τοίχου, ανεβαίνοντας προς τα πάνω. Για τους τοίχους μπορούμε να επιλέξουμε πέτρες ελάχιστου πάχους χωρίς να μας ενδιαφέρει απαραίτητα να έχουν ακριβώς το ίδιο.

Επενδύω επιφάνειες με φυσική πέτρα
Ντεκόρ θα βρείτε σε πολλές ποικιλίες

Το υλικό συγκόλλησης μπορεί να είναι παχύρευστο και οι πέτρες μπορούν να στηρίζονται μεταξύ τους διακριτικά σε ένα σημείο. Κατά τα άλλα, τα γεμίσματα δεν διαφέρουν σε τίποτε από αυτά της πρώτης περίπτωσης, καθώς και ο καθαρισμός των τσιμέντων στις πέτρες και οι λείανση τους με το πινέλο.
Η διαφορά τώρα είναι πως τα υλικά συγκόλλησης τα τοποθετούμε επάνω στις πέτρες και σε όλη τους

Επενδύω επιφάνειες με φυσική πέτρα

Τοποθετώντας πιέζουμε τις πλάκες μέχρι να βγει η κόλλα από όλες τις πλευρές. Όπου χρειάζεται χτυπάμε ελαφρά με το πλαστικό σφυρί.

Επενδύω επιφάνειες με φυσική πέτρα
Στρογγυλεμένη γωνία κολώνας

Αν πρόκειται να επενδύσουμε κολώνα προσέχουμε να μη προεξέχουν οι πέτρες στις γωνίες, και αυτές να καλύπτονται μόνο με υλικά συγκόλλησης, τα οποία θα στρογγυλέψουμε με το πινέλο και νερό.

Επενδύω επιφάνειες με φυσική πέτρα

Όσο αφορά τα διακοσμητικά κεραμικά, υπάρχουν σε πολύ μεγάλη ποικιλία.
Φροντίζουμε μόνο να μη το παρακάνουμε, όπως φυσικά φροντίζουμε να μη το παρακάνουμε με τους χρωματισμούς στις πέτρες. Προσωπικά αποφεύγω τον εμποτισμό της φυσικής πέτρας με διάφορα σκευάσματα, αφού έτσι χάνει και το νόημα του «φυσικού».

Επενδύω επιφάνειες με φυσική πέτρα

Με αυτά που γράψαμε, θα μπορέσετε να μετατρέψετε άχαρους τσιμεντένιους όγκους, σε ευχάριστες στην όψη δημιουργίες και να δώσετε μεγάλη χαρά στον εαυτό σας φτιάχνοντας μόνος σας έργα που θα απολαμβάνετε για πολλά – πολλά χρόνια. Όχι μόνο εσείς αλλά και πολλοί άλλοι μαζί σας!

Διαβάστε ακόμη:Βελτιώσεις στο τζάκι

25 σχόλια:

  1. φίλε μου αν το ψάξεις όλες τις δουλειές στο σπίτι μπορούμε να τις κάνουμε. παλιά ο κόσμος μόνος έχτιζε τα σπίτια του. μόνο σε ηλεκτρονικά χρειαζονται ιδιαίτερες γνώσεις και στην στατική. τα υπόλοιπα είναι θέμα επμειρίας (που δεν είναι και λίγο πράμα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΗΜΗΤΡΗΣ24/8/11, 5:17 μ.μ.

    ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ, ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ Η ΠΕΤΡΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΣΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ ΜΕΝΕΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΖΩΗ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημερα σε ολους. Σημερα στα μαγαζια πουλανε εργαλια-υλικα και οδηγιες(δωρεαν) για τους αυτοδιδακτους μαστορους. Ενα τρυπανι μια ηλεκτροσυγκοληση, μια σεγα και ολα αυτα σε κανουν να γλιτωσεις αρκετα χρηματα αφ'ενος και αφ'ετερου να περασεις τον ελευθερο χρονο σου. Γνωριζω Αλβανους που δεν γνωριζαν σχεδον τιποτα οταν ηλθαν και σημερα ειναι αρχημαστοροι.Εαν κοιταξτε τα σπιτια σας προσεκτικα θα βρειτε τοσες πολες κακοτεχνιες που δεν λεγετε.καλη τυχη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δημητρη,να μην αρχισω να λεω για τις κακοτεχνιες των Αλβανων.Δουλευω στην οικοδομη και τα βλεπω καθε μερα...
    Εδω και κανα 2 χρονια,συνεχεια μας φωναζουν για να παμε να διορθωσουμε τις κακοτεχνιες που καναν αυτοι,ολα τα προηγουμενα χρονια.
    Αν τους ρωτησεις κατι,θα σου απαντησουν οτι το ξερουν.Εχει γινει και σλογκαν... "Ξερεις ? ξερω !"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θα μπορούσε κάποιος να μου πει με τι αναλογία τσιμέντου/άμμου (νταμαρίσια ή θαλάσσης;) χρησιμοποιούμε για τους αρμούς των πλακών;

    Ευχαριστώ.

    Γιάννης Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Θα μπορούσε κάποιος να μου πει τι αναλογία άμμου (νταμαρίσια ή θαλάσσης) και τσιμέντου χρησιμοποιούμε για τους αρμούς των πλακών;

    Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος8/9/11, 9:43 μ.μ.

    Για τις κάθετες θαλάσσης, για τις οριζόντιες νταμαριού. 4 προς 1 είναι καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος11/9/11, 8:45 μ.μ.

    Γεια σας και χαιρομαι πολυ που μπορω και βρησκω tips για να κανω και εγω κατι που θελω μονος μου θα ηθελα να μου πειτε την αναλογια (απο οτι μου ειπαν θελει τσιμεντο και αμμο οχι την πολυ ψιλη για χτισημο ανωμαλης πετρας για τοιχο) και αντιστοιχα για περασμα πλακιδιων οριζοντιας επιφανιας ανωμαλης πετρας.(τα υλικα που χρειαζομαι ειναι μονο αυτα τσιμεντο και αμμο )Σας ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. καλημερα σε ολους,εχει καποιος εμπειρια σε κτισιμο πετρας επανω σε μεταλικη επιφανεια;;...επενδυση κοιλοδοκου;...ειναι συμβατες οι συστολοδιαστολες;;;...καποια πληροφορια που θα αποδειχτει σωτηρια σε περιπτωση αστοχιας υλικων;;...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος20/2/12, 9:57 π.μ.

    Ευχαριστούμε για τις γνώσεις που μας δίνετε. Πράγματι μπορούμε να κάνουμε πάρα πολλά πράγματα αρκεί κάποιος να μας βοηθήσει στα βασικά για να αποφύγουμε μεγάλα λάθη. Στην δική μου περίπτωση θέλω να κάνω επένδυση κάθετων επιφανειών τσιμέντου αλλά με τουβλάκι (τα παλιά ξέρετε που μοιάζουν με πυρότουβλα) . Υπάρχει κάποιο σχετικό άρθρο ή να συμπληρώνατε το υπάρχον με χρήση τούβλων; Σας ευχαριστώ.
    CaptainJ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος25/2/12, 8:28 μ.μ.

    κατ αρχην δεν ειμαι μαστορας αλλα ερασιτεχνης που εχω φτιαξει παρα πολλα πραγματα στο σπιτι μου μονος μου,το παλαιο τουβλακι το χρησιμοποιησα για να επενδυσω ενα τοιχακι και εγινε πανεμορφο.στις μαντρες συνηθως τα πουλανε ολοκληρα οποτε εσυ το πρωτο που θα πρεπει να κανεις θα ειναι να τα κοψεις με ενα τροχο στην μεση αφου χρησιμοποιεις το πλαινο προφιλ του.θα πρεπει να προσεξεις να μην τα στραβοκοψεις τουλαχιστον παρα πολυ ωστε να βοηθηθεις οταν τα χτιζεις και να μην σου βγουν στραβα(ισως υπαρχουν σταυρουδακια για τους αρμους που θα σε βοηθησουν στο χτισιμο,εγω δεν χρησιμοποιησα).το χτισιμο τους εγω το εκανα με κανονικη λασπη χτισιματος(τσιμεντο,αμμο λευκη και λιγο παραπανω ασβεστη ωστε να κολλανε καλυτερα)προσεχοντας να μην μου βγαινει απο μπροστα και να μενει σχεδον αδειος ο αρμος.τα τουβλακια αυτα συνηθως εσωτερικα εχουν μια εσοχη η οποια θα σε βοηθησει για την λασπη.το καθε ενα τουβλακι που θα βαζεις θα σου προτεινα να το αλφαδιαζεις γιατι ειναι υλικο που δεν συγχωρει στραβομαρες και φαινεται πολυ ασχημο μετα.μετα το χτισιμο τους (την επομενη μερα) εφτιαξα λασπη με τσιμεντο ,αμμο θαλασσης και ασβεστη που ειχε πιο λεια υφη και σιγα σιγα γεμισα τους αρμους.η τελευταια δουλεια ηταν μετα απο 1 μερα να τα καθαρισω με μια συρματινη βουρτσα και να τα περασω ενα βερνικι πετρας,( αφου τα ξεσκονισεις καλα )για να μην βγαζουν σκονη.δεν ξερω αν ενας επαγγελματιας πετρας θα το εκανε ακριβως ετσι αλλα το αποτελεσμα ειναι τελειο.ελπιζω να σε βοηθησα και συνηστω σε ολους να δοκιμαζουν παντα τα χερια τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος7/3/12, 3:51 μ.μ.

    Παρα πολυ χρησιμες οι πληροφοριες σας .Εγω θελω να βρω βοτσαλα για να κανω την κατασκευη στο μπανιο μου.Βρηκα μια εταιρεια στα Κηπια Καβαλας και το site της ειναι το www.akrolithos.gr που πουλαει βοτσαλα σε δυχτακι αλλα δεν μπορω να βρω εναν μαστορα να μου τα τοποθετησει μηπως ξερετε κανενα να μου προτείνετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν τον βρείτε τον μάστορα ,τον χρειάζομαι κι εγώ μπας και μου δώσει κάποια ιδέα πως να διορθώσω το δικό μου πάτωμα του μπανιου που το έκανα βοτσαλωτό με τα τα βότσαλα στο διχτακι από την Καβάλα και μου τα τοποθέτησε ένας Αλβανός στο μπάνιο που έβαλε ένα υλικό συγκόλλησης - είπε αντιμουχλικό και άσπρο -οπότε όταν στερεοποιηθηκε σκλήρυνε τόσο πολύ που έτριβε μια μέρα και δεν κατάφερε να το επιδιορθώσει . Το πάτωμα του μπάνιου κι όπου έβαλε έγινε χάλια άσε που οι ανωμαλίες του υλικού είναι μέσα στη μούχλα πάραυτα ώστε έχω τρελαθεί να καθαρίζω και ακαθάριστο μένει.

      Διαγραφή
  13. Ανώνυμος30/5/12, 8:29 μ.μ.

    έχω ένα πρόβλημα μου έχουν ραγίσει η αρμοί από την πέτρα (είναι από τσιμέντο) τη μπορώ να κάνω δοκίμασα σκέτο τιμεντο και τρίβετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος30/5/12, 8:57 μ.μ.

    έχω ένα πρόβλημα μου έχουν ραγίσει η αρμοί από την πέτρα (είναι από τσιμέντο) τη μπορώ να κάνω?? δοκίμασα σκέτο τιμεντο και τρίβετε. πάνω από τον αρμο τι μπορώ να βάλω να μην τρίβετε???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος31/5/12, 7:45 π.μ.

    Βάλε κόλλα πλακιδίων με το δάχτυλο σου στους αρμούς. Βρες την ίδια απόχρωση με το τσιμέντο, γέμισε τις ρωγμές καλά. Δε θα έχεις πρόβλημα. Τι αναλογία τσιμέντου άμμου είχες βάλει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμος31/5/12, 9:21 π.μ.

    καλημερα ειχα βαλει 1-1. αν βαλω κολλα σε ολον τον αρμο θα πιαση. στην κολλα μπορω να βαλω και τσιμεντο?? ευχαριστω θανασησ καστορια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμος31/5/12, 11:30 π.μ.

    Θανάση όχι τσιμέντο με κόλλα. Βρέξε τους τσιμεντένιους αρμούς να είναι νωτισμένο και βάλε σκέτη κόλλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμος21/7/12, 12:00 μ.μ.

    καλημερα, για να επενδύσω κάθετες επιφάνειες με πέτρα φυσική βουνου (ανομαλη οχι σε πλακες) τι ειναι καλύτερο, γόμα ή τσιμεντο? και ποιες ειναι οι αναλογιες αν ειναι τσιμεντο, με τον αμμο?

    ευχαριστω πολυ και ειναι ολα πολυ χρησιμα, μπραβο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ανώνυμος5/2/13, 12:24 π.μ.

    ΨΑΧΝΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΤΡΑ....ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ http://www.petraktirio.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Εγώ θέλω να ντυσώ με πλάκες.Καρύστου κάθετες επιφάνειες που έχουν την τεχνική του πεταχτού εκεί φαντάζομαι δεν θέλει να κάνω χαρακιές γιατί το άγριο του τοίχου είναι καλό για επένδυση και χρήση κόλας πλακιδίων.σωστά?.Μαντώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ανώνυμος22/2/21, 4:45 μ.μ.

    θέλω να φτιάξω λάσπη για να στρώσω την αυλή μου και την μάντρα με πέτρες Καρύστου και δεν γνωρίζω σε τι αναλογία πρέπει να αναμίξω το τσιμέντο , την άμμο και τον ασβέστη. μπορώ την ίδια λάσπη να την χρησιμοποιήσω και για τους αρμούς?
    ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δείτε και εδώ για αναλογίες τσιμέντου για διάφορες χρήσεις
      Υλικά αγροτικών κατασκευών
      https://www.ftiaxno.gr/2018/03/ylika-agrotikwn-kataskeywn.html

      Διαγραφή
  22. Σας παρακαλώ θα θελα να βάλω πάνω από τους τσιμεντινουε (τσιμέντο και αμμο) αρμούς σε σκαλοπάτια με πέτρα Αλβανίας το λεγόμενο"σιρόπι".
    Πόσο αραιό πρέπει να είναι και πως θα το χειριστώ;
    Σας ευχαριστώ πολύ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Καλημέρα σας!! Πολύ ενδιαφέροντα όλα τα σχόλια !! Θα ήθελα να χτίσω μόνος μου μια πέτρινη Μάντρα..(επένδυση επάνω σε μπετον) μήπως θα μπορούσε κάποιος να με βοηθήσει με την αναλογία τσιμέντου άμμου? Θα πρέπει ν βαλω και ασβέστη? Θα χρειαστεί να σοβατισω με χοντρό το μπετόν πρώτα για καλύτερη συγκόλληση? Σας ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν είναι σχετικά και δεν αποσκοπούν σε σοβαρή συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος θα διαγράφονται. Παρακαλώ να γράφεται κόσμια και με Ελληνικούς χαρακτήρες.
Η ευθύνη των σχολίων ανήκει αποκλειστικά και μόνο στους σχολιαστές.